reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Ja sobie kupiłam kilka dni temu oliwkę Mamas Babydream z Rossmanna. Ma fajny skład, nieźle opinie i nie kosztuje miliona monet (zapłaciłam około 14 zł).
Póki co zauważyłam, że dobrze wycisza swędzenie skóry, które w związku z zimą i ciążą mnie dopadło.
Może któraś z Was też stosowała/stosuje i może się wypowiedzieć na temat działania długofalowego? 😁
Tez dzisiaj kupuje, mam mega sucha skórę, bo taka wodę mamy, będę na przemian stosować z masłem Palmersa, oba produkty polecane na insta przez instamamy😉

reklama
Powiem wam że Nfz jest do dupy. Miałam mieć wizytę jutro u ginekologa to odwołali bo ginekolog będzie dopiero za tydzień. Chciałam gdzie indziej na dzisiaj się wepchac i mówię że jestem w początkowej ciąży że od jakiegoś czasu mam nasilony ból brzucha i chciałam jak najszybciej to skonsultować to baba z rejestracji mi powiedziała że u nich jest ful i żebym sobie jechała na izbę przyjęć bo u nich ginekolog z bólami brzucha i tak by mnie odesłał... No to są jakieś jaja. Mówi że zostaje mi ten termin na 2 marca

@Mama23????? A może spróbuj podejść pod gabinet jak będzie przyjmować jakiś lekarz i zapytaj czy cię przyjmie? Ja u swojej tak robię jak nie ma już miejsc żeby się zapisać to wtedy czekam pod gabinetem, mówię z jaka sprawa przychodze i pytam czy mnie przyjmie i nie miałam nigdy problemów żeby mi odmówiła.

@Mama23????? A może spróbuj podejść pod gabinet jak będzie przyjmować jakiś lekarz i zapytaj czy cię przyjmie? Ja u swojej tak robię jak nie ma już miejsc żeby się zapisać to wtedy czekam pod gabinetem, mówię z jaka sprawa przychodze i pytam czy mnie przyjmie i nie miałam nigdy problemów żeby mi odmówiła.
Tam jeszcze nigdy nie byłam więc nie wiem jakie mają podejście...

Dość skromnie (i dalej w ogromnych emocjach) witam się z Wami Dziewczyny! ❤️
Przed betą, ale kolejny dzień trzy testy pozytywne..🙉
OM 19.01., według tej daty termin na 31.10.
Twój nick? Jesteś z Katowic? Czy byłaś na wakacjach?😉

@Celia89 co do chińskiego kalendarza, w dwóch poprzednich mi się zgadzało, dwóch chłopaków mam, teraz ma być dziewczynka, zobaczymy😁.

Co do dolegliwości ciążowych, od końca zeszłego tygodnia czuje się dużo lepiej, mdłości nie mam, brzuch czasami boli, no i cyce, takie ładne pełne, trochę mnie to przeraża, bo moje duże C było dla mnie idealnym rozmiarem a nie wiadomo jak się napompuja 🙈🙈🙈

Powiem wam że Nfz jest do dupy. Miałam mieć wizytę jutro u ginekologa to odwołali bo ginekolog będzie dopiero za tydzień. Chciałam gdzie indziej na dzisiaj się wepchac i mówię że jestem w początkowej ciąży że od jakiegoś czasu mam nasilony ból brzucha i chciałam jak najszybciej to skonsultować to baba z rejestracji mi powiedziała że u nich jest ful i żebym sobie jechała na izbę przyjęć bo u nich ginekolog z bólami brzucha i tak by mnie odesłał... No to są jakieś jaja. Mówi że zostaje mi ten termin na 2 marca
Jeżeli zależy Ci teraz na wizycie, a chcesz iść gdzieś do innego lekarza to wyszukaj sobie na znanylekarz ja się tam umawiam do mojego

reklama
Witam Cię, u mnie 6+1 termin na 17.10 u mnie też 10 letnia córka, nie obawiasz sie takiej róznicy wieku?
Obawiam się i to bardzo, ale cóż począć ciąża nie planowana. Dużo rozmawiamy z młodzieżą i wiem, że syn jest bardzo we mnie wpatrzony. Dużo tłumaczymy od samego początku, ale efekty zobaczymy czy będą

Do góry