reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Dzień dobry, ja także dziś już po kolejnej wizycie tym razem u mojego Filipka prywatnie, serduszka nadal nie słuchałam ale nie będę narzekać, najważniejsze, że bije jak dzwon 🔔😍 mamy już 8.3mm 😊

Załączniki

• IMG_20210218_140752.jpg
    IMG_20210218_140752.jpg
    827,7 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_20210218_140806.jpg
    IMG_20210218_140806.jpg
    587,4 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG_20210218_140818.jpg
    IMG_20210218_140818.jpg
    730,4 KB · Wyświetleń: 63
Zastanawiam się w którym tygodniu iść, ponieważ w pierwszej ciąży w 7 tyg miałam już takie usg. I nie wiem czy jakbym poszła teraz w 6 tyg czy też by było tak widoczne

Załączniki

• IMG_20210218_141249.jpg
    IMG_20210218_141249.jpg
    165,6 KB · Wyświetleń: 63
Już patrzę na ubranka. Xd jakbym miała mało po laurze. A sprawie se frajdę po usg. I muszę się pogodzić z adapterem do pasów

Jaki masz ten adapter do pasów? Jakiś specjalnej marki? Czy coś takiego co wyskakuje w googlach po wpisaniu? [emoji28] w pierwszej ciąży nie mieliśmy samochodu, a teraz już mamy i sporo jeżdżę, także pewnie będę musiała tez kupić [emoji28]

Ubranka tez mam już upatrzone, nawet jak będzie drugi synek to i tak coś kupię, a co [emoji78]

Mówiłyście, ale ja po swoich przejściach to widzę tylko czarny scenariusz 🙈
Ogromnie się cieszę, że wszystko dobrze! <3 Odpoczywaj, relaksuj i staraj się nie stresować.

Czy Wy też taki spadek energii? Pracuję do 15 ale już nie mam siły na nic, boję się, że zaraz przysnę i spadnę z fotela a jeszcze po pracy lecę prosto na paznokcie, nie wiem jak dam rady przekładać te ręce pod lampę :D

Hej Dziewczyny - jako książkowy mol udzielę się tutaj :-) z tego co wyczytałam (Twoja ciąża tydzień po tygodniu L. Regan) to takie praktyki były właśnie wcześniej stosowane. Doświadczony ginekolog jest w stanie stwierdzić ciąże m.in.po niebieskawo - fioletowym zabarwieniu narządów rodnych kobiety. Do tego te powiększone piersi i widoczne żyłki. Może trafiłaś po prostu na ginekologa, który działa wg swojego schematu. Co do USG to w książce też pisali o tym, że pierwsze dopiero po 10 tyg.ciąży. myślę, że to że teraz mamy USG na każdej wizycie po części wynika z tego, że chodzimy prywatnie (płacę to wymagam :p), a po części z tego, że faktycznie teraz ten sprzęt do USG nie kosztuje milionów monet, więc lekarze też tak nie szczędzą. Kolejny powód może być taki, że ginekolodzy / położnicy starszej daty mogą wychodzić z założenia, że w tych pierwszych tygodniach lepiej tam nie zaglądać, nie gmerać, niech się rozwija :-D (choć to akurat już mój domysł, moje zdanie), bo przecież prenatalne i tak się robi najszybciej od 11 tygodnia, więc wtedy jeateśmy w stanie wykryć dopiero jakieś wady.
a co fajnego o ciąży polecasz do czytania?

reklama
Do góry