reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Co prawda jestem tu nowa, ale również bardzo Ci kibicuję 😊 Tak jak pisała Celia89 po USG masz prognozę na zdrowe dziecko 😊 Przezierność karkowa 1,63 jest bardzo dobra (najważniejsze, że mniej niż 2,5). Rzecz jasna to badanie nie daje 100% pewności.
Skoro decydujesz się na amniopunkcję, oczywiście z pozostałymi dziewczynami trzymam kciuki za informację, że dziecko jest zdrowe 😊 To badanie jest jednak obciążone dużym ryzykiem.
Kiedyś tak było. Teraz ryzyko jest znikome, a przez ten ciągnący się smrodek wiele kobiet nie decyduje się na to badanie, które może w wielu przypadkach pomóc. :)

@_Katharsis_ trzymam kciuki! Jestem z Tobą myślami i wiem, że chociaż czasami uważasz, że już sił nie masz na to wszystko to wierzę, że się ułoży! :)

reklama
Powiem wam że przez ten stres od wczoraj mam prawie cały czas napiętą macicę. Ja jestem dość szczupła i jak leżę to nad blizną cc tworzy mi sie aż górka. Także teraz dochodzi mi stres przez to bo to jest ten sam czas kiedy poprzednio zaczęły mi sie skurcze a później skończyło się poronieniem. Dzisiaj zwiększam już dawke magnezu i zaczynam brać progesteron.

Powiem wam że przez ten stres od wczoraj mam prawie cały czas napiętą macicę. Ja jestem dość szczupła i jak leżę to nad blizną cc tworzy mi sie aż górka. Także teraz dochodzi mi stres przez to bo to jest ten sam czas kiedy poprzednio zaczęły mi sie skurcze a później skończyło się poronieniem. Dzisiaj zwiększam już dawke magnezu i zaczynam brać progesteron.
Z progiem to nie eksperymentuj na własną rękę bo to hormon, ale możesz pobrać w takiej sytuacji no-spe 2 x dziennie. Rano i wieczorem. Zaraz wynik powinien byc. Daj im z 10 dni roboczych czyli pewnie w srode po weekendzie. Na Amio tez pewnie ok 2 tyg / 10 dni roboczych.

Z progiem to nie eksperymentuj na własną rękę bo to hormon, ale możesz pobrać w takiej sytuacji no-spe 2 x dziennie. Rano i wieczorem. Zaraz wynik powinien byc. Daj im z 10 dni roboczych czyli pewnie w srode po weekendzie. Na Amio tez pewnie ok 2 tyg / 10 dni roboczych.
Nie, nie, Progesteron lekarka mówila brać 2x1 dziennie. A jak pojawi się krew lub ból w krzyżu i macicy to wtedy do nich. Powiem ci że ja od wczoraj to dodatkowo wymiotuję jak kot kłaczki 🤦‍♀️ myslala o nospie też ale nie wiem czy mi dodatkowo nie spotęguje tych cholernych wymiotów.

Nie, nie, Progesteron lekarka mówila brać 2x1 dziennie. A jak pojawi się krew lub ból w krzyżu i macicy to wtedy do nich. Powiem ci że ja od wczoraj to dodatkowo wymiotuję jak kot kłaczki 🤦‍♀️ myslala o nospie też ale nie wiem czy mi dodatkowo nie spotęguje tych cholernych wymiotów.
A to jak lekarz tak zalecił to spoko. Nospe można brać zamiennie z buscopanem. Mam to i to. Chociaż u mnie pomaga mg b6 2 x dziennie. Wymioty to przez stres. Pij więcej wody.

@_Katharsis_ i jak tam :)? Dostalas juz wynik? Jestes juz po Amino ?
Dalej nie mam wyników nipt 🤯 juz nawet moja lekarka w piątek dzwoniła do labo zapytać ale nie mieli. Strasznie długo to trwa. Do genetyka się zapisałam ale na konsultacje dopiero w czerwcu najszybszy wolny termin. Takze nadal nie wiem nic 😔
Ale wczoraj wieczorem czułam ruchy maluszka i się popłakałam 😍 z racji tego że jestem dość chuda to jak leżę na płasko to widać gdzie mam tę moją macicę więc spokojnie mogę wyczuć jej wielkość i kształt. Wczoraj przyłożylam rękę aby zobaczyć czy nadal jest tak napięta i dostalam kopa.

Dalej nie mam wyników nipt 🤯 juz nawet moja lekarka w piątek dzwoniła do labo zapytać ale nie mieli. Strasznie długo to trwa. Do genetyka się zapisałam ale na konsultacje dopiero w czerwcu najszybszy wolny termin. Takze nadal nie wiem nic 😔
Ale wczoraj wieczorem czułam ruchy maluszka i się popłakałam 😍 z racji tego że jestem dość chuda to jak leżę na płasko to widać gdzie mam tę moją macicę więc spokojnie mogę wyczuć jej wielkość i kształt. Wczoraj przyłożylam rękę aby zobaczyć czy nadal jest tak napięta i dostalam kopa.
łoo w takim tępie jakim oni to robia to prędzej sie upewnisz ze wszystko ok z połówkowego. Tez jakos w czerwcu by wypadalo.

reklama
Do góry