reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

[emoji1787][emoji1787][emoji1787] Nie wykluczone że zwiedzę to miejsce po pappie bo też będę bliska zawału [emoji2356]
A jeszcze taki humor lekarski. Lekarz z powagą mierzy, wykonuje USG i ja do doktora niech Pan coś powie bo zaraz zawału dostanę ... Na co wyluzowany mówi : obok mamy pracownię kardiologii inwazyjnej, zatem w razie potrzeby trafi Pani szybko we właściwe miejsce;))

reklama
Kwas foliowy miałam
Wrzesień- powyżej 24 (w labie nie było górnej normy ) więc za dużo
Grudzień- powyżej 24
Luty- 21 więc zaczęło spadać

Wrzesień- kwas foliowy w erytrocytach 1302 przy normie 140- 836

W grudniu przeszłam miesiąc detoksu na tym enterosgelu i kąpieli magnezowej. Przyjmowałam mimo wszystko metylowany kwas foliowy ok 800 jednostek (jestem w grupie ryzyka przez obciążony wywiad ze strony mamy). Niedługo sprawdzę znów jaki jest poziom.
Przypominam się. Napisz w wolnej chwili dokładnie jak to było u Ciebie z tym kwasem foliowym, homocysteina itd.

Cześć dziewczyny, w sobotę byłam na usg prenatalnym koszt 300 zł + 200 zł test podwójny. A jakie ceny u Was?
Poznań cena taka sama
Dziewczyny ja to mam zrytą banie, wszyscy mówią ze w łonie matki to ciepło, bezpiecznie, a na świecie same niebiezpieczenstwa a ja niestety zachowuje się tak jakby w moim łonie miało się stać coś złego a jak już wyjdzie na ten świat to będzie obok mnie, utulę, ucałuje i wszystko będzie dobrze. Jak tylko będę miała już dzidzie w ramionach [emoji3531]
Wtedy dopiero się zacznie strach [emoji85]
:p przypominam, o zamniętej gr dla chętnych bo nie wszytskie was widzę @PierwszaFasolka2020 @Hashi kto tam jeszcze :p
Ja się niby zapisałam ale nie mogę jej znaleźć w apce [emoji848] Jestem tam na liście?

Właśnie widziałam i zastanawiam się, czy wie to ze strony internetowej czy dzwoniła. Bo na stronie faktycznie jest informacja, że do końca 2020 natomiast telefonicznie ustaliłamtermin jakoś 2 tyg. temu i miejsca jeszcze były.
Dzwoniłam najpierw do Bielska bo to bardziej moje okolice ale tam już nie było miejsc i przekierowali mnie na Katowice. Gorzej jak się źle dogadałam z tą babką i ona mnie zapisała na skierowanie z NFZ. Do teraz byłam pewna 100%, że z programu unijnego ale już nie wiem nic :D i ogarnęła mnie panika co to narobiłam bo mózg naprawdę momentami mi odmawia posłuszeństwa :D
Dowiem się po 17.00 jak już tam dojadę, tak czy inaczej nie wyjdę dziś bez badania choćbym miała zapłacić.

Dzięki za radę z prendrive - mam już ustawione przypomnienie, żeby spakować :)
Mi w sumie w obie strony jednakowo, ale bardziej lubię się poruszać po Bielsku niż po Katowicach 😉

Zgrałam głupią i dzwoniłam tam teraz bo bym zeszła na zawał do wieczora,że mi jednak nie zrobią tych badań lun cokolwiek - są miejsca z programu (trzy razy pytałam czy na pewno nie trzeba skierowania :D ), na ten tydzień już nie ale w kolejnym na 1 kwietnia. Nagranie na pendrive 80zł, na płytę 70zł. Nie można mieć własnego pendrive, trzeba kupić u nich.
To super🤩 daj znać jak wrażenia i u jakiego lekarza byłaś

W sumie to jak załączasz adres grupy to ja widzę to: i absolutnie nie da się tego kliknąć
Screenshot_20210322_202033_com.vbulletin.build_101.jpeg
Screenshot_20210322_202028_com.vbulletin.build_101.jpeg
Screenshot_20210322_202040_com.vbulletin.build_101.jpeg

reklama
Do góry