reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Dziewczyny, dzisiaj mialam bardzo dobrą noc, wyspalam się. Ale jak się obudziłam pierwsza mysl jaka mi się pojawiła w głowie to, ze coś jest nie tak. Mam jakieś dziwne uczucie ze brzuch jest dziwnie płaski, piersi w ogóle nie bolą, nie powiem nawet ze w weekend czułam się „tak jakbym w ogóle nie była w ciąży” . Jestem w 11+1. Czy to możliwe ze na tym etapie te pierwsze objawy ciąży już się wyciszyły? Obiecałam sobie, ze nie będę panikować, wizytę mam dopiero 31.03 - czekac czy iść wcześniej? Co robić? 😰😰😰😰Nie mam plamien ani krwawień ale biorę 2x dziennie luteinę.
Nie stresuj się kochana to normalne. Ja już od kilku dni nic nie czuję. Szłam na usg w piatek to też zwątpiłam na moment :p Dziecko jest tam gdzie było :D

reklama
Wyszłam po prenatalnych :))) Usg bardzo dobre, kostnienie nosa prawidłowe, NT 1,3 mm. Tylko jakiś duży ten mój Bobo;) co usg mam wcześniejszy termin porodu. Już na 26.09;))) i doktor stwierdził że jest niegrzecznym łobuzem i ucieka mu cały czas na badaniu. Płci nie chciał powiedzieć. Za tydzień będzie dzwoniła Pani genetyk z wynikami skorelowanymi. Tak się cieszę ;)

Super! Właśnie o Tobie myślałam! Szybko poszło widzę. Jak wrażenia? Lekarz ok czy małomówny? Cieszę się bardzo że wyniki takie dobre [emoji8][emoji8][emoji8]
Wyszłam po prenatalnych :))) Usg bardzo dobre, kostnienie nosa prawidłowe, NT 1,3 mm. Tylko jakiś duży ten mój Bobo;) co usg mam wcześniejszy termin porodu. Już na 26.09;))) i doktor stwierdził że jest niegrzecznym łobuzem i ucieka mu cały czas na badaniu. Płci nie chciał powiedzieć. Za tydzień będzie dzwoniła Pani genetyk z wynikami skorelowanymi. Tak się cieszę ;)

Super! Właśnie o Tobie myślałam! Szybko poszło widzę. Jak wrażenia? Lekarz ok czy małomówny? Cieszę się bardzo że wyniki takie dobre [emoji8][emoji8][emoji8]
Akurat miałam szczęście bo przyszłam i weszłam do doktora:)) Po mnie doktor szedł na oddział na nagłą cesarkę i dziewczyny musiały czekać . Doktor sympatyczny , trochę go ciągnęłam za język :) ale dało się pogadać . Oczywiście zdjęcia już nie dostałam . Później pobranie krwi i wywiad w poradni genetycznej.

Akurat miałam szczęście bo przyszłam i weszłam do doktora:)) Po mnie doktor szedł na oddział na nagłą cesarkę i dziewczyny musiały czekać . Doktor sympatyczny , trochę go ciągnęłam za język :) ale dało się pogadać . Oczywiście zdjęcia już nie dostałam . Później pobranie krwi i wywiad w poradni genetycznej.
Na czym polega ten wywiad? Zdradzisz coś więcej? Ja mam prenatalne 1.04 to może jakos się przygotuje na ten wywiad 😃

Na czym polega ten wywiad? Zdradzisz coś więcej? Ja mam prenatalne 1.04 to może jakos się przygotuje na ten wywiad 😃
Pytają o całe drzewo genealogiczne. Kto ile ma dzieci z kim ;)) czy zdrowe. Czy w rodzinie Twojej, partnera są jakieś choroby genetyczne. Czego nie wiedziałam to pytała o poronienia mojej mamy i teściowej . Pewnie chodziło o nasze ewentualne rodzeństwo z wadami . Pytała o ciążę, czy naturalna, ile cykli starań , poronienia, leki w ciąży , przed ... Choroby partnera, leki, nasze nałogi ewentualne ;)

No to super [emoji4] A wiesz jak się nazywa ten lekarz? Mnie zastanawia czy tam badania robi ktoś kto jest specjalistą w diagnostyce płodu (z tej listy) czy ktoś bez tych kwalifikacji ? [emoji57]

reklama
Do góry