reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

To powiem Ci na przykładzie moim i koleżanki. Obie ciąże przebiegające prawidłowo. Ja chodziłam na NFZ co 4 tygodnie i na każdej wizycie miałam robione USG (pod koniec ciąży oczywiście częstsze wizyty + KTG). Jej lekarz kazał przychodzić co dwa tygodnie. Z czego nie zawsze miała USG, a za każdą wizytę płaciła 200zl. Obaj lekarze bardzo dobrzy, chociaż jej był ordynatorem w szpitalu, ale sama się zastanawiała czy jej po prostu nie naciąga trochę na kasę skoro wszystko w porządku, a ona ma tak często wizyty 😉

reklama
Ja staram się codziennie z tym moim szkrabem wychodzić na spacer, a nawet jak nie wyjdę, to mam przy nim sporo ruchu w domu..
Zjadłabym domowego hamburgera ❤️
Ostatnio robiłam tortille, ale hamburger też za mną chodzi 😁

Podpowiecie może kiedy w ciąży powinno zacząć się tyć? 😁 trochę martwi mnie moja waga, przez te wymioty schudłam 4kg i mimo, że teraz wymiotuję już "tylko" 1-3 razy dziennie to waga mi się nie poprawia, na szczęście też nie spada jeszcze bardziej.
Ja w pierwszej ciąży zaczęłam koło 16 albo 20 tygodnia delikatnie przybierać. Jak chcesz to później mogę Ci wysłać zdjęcie karty ciążowej jak to wyglądało u mnie w kolejnych tygodniach, bo nie pamiętam 😉

Ja narazie ani grama +
Ja nawet nie za bardzo mam teraz jak się zważyć, sprawdzę we wtorek na wizycie. Jedynie co widzę, to w tej ciąży delikatnie już mi się zaokrągla brzuch. W pierwszej bardzo długo nie było widać. Mam nadzieję, że nie będzie większy niż poprzednio, bo nie chce mi się latać po sklepach i specjalnie kupować nowych ciuchów 😁

Podpowiecie może kiedy w ciąży powinno zacząć się tyć? 😁 trochę martwi mnie moja waga, przez te wymioty schudłam 4kg i mimo, że teraz wymiotuję już "tylko" 1-3 razy dziennie to waga mi się nie poprawia, na szczęście też nie spada jeszcze bardziej.
Ja też chudnę 😀 od samego początku - 2kg, na szczęście nie wymiotowałam ani razu. Myślę, że u mnie to zmiana nawyków żywieniowych, posiłki o stałych porach + dużo wody. Przed ciążą było rożnie, podjadanie w ciągu dnia, wieczorem - chipsy, czasem winko i inne ustrojstwa 🙈Teraz tak naprawdę wmuszam trochę w siebie, bo czasami apetytu brak 🤷‍♀️ ale podejrzewam, że w następnych miesiącach sporo nadrobię 🤪

Ja nawet nie za bardzo mam teraz jak się zważyć, sprawdzę we wtorek na wizycie. Jedynie co widzę, to w tej ciąży delikatnie już mi się zaokrągla brzuch. W pierwszej bardzo długo nie było widać. Mam nadzieję, że nie będzie większy niż poprzednio, bo nie chce mi się latać po sklepach i specjalnie kupować nowych ciuchów 😁
U mnie chyba też już zaczyna być widać A kończę dopiero 9 tc. W sumie to 3 tyg wcześniej niż poprzednio ale jestem po 1 ciąży i jestem chudsza 5 kg.

Hej dziewczyny, powiedzcie mi proszę czy w.ciazy jecie/jadlyscie sos sojowy? Wiem że sushi jeść nie można, szczególnie surowego mięsa, ale zastanawiam się jak to jest z tym sosem. W internecie nic nie mogłam na ten temat znaleźć :(
Ja też często używam w kuchni sosu sojowego i nigdy nie słyszałam, żeby miało szkodzić. Podejrzewam, że tzreba byłoby tej soi pochłonąć naprawdę dużo.

reklama
Ja też chudnę, a nie wymiotuję w ogóle. Na poczatku samym miałam tak zzwanego JAMOCHŁONA mogłam wszystko wszędzie i o każdej porze. A teraz różnie, ale apteyt mam mniejszy niż przed ciążą... poza tym wcześniej byłam bardzo aktywna fizycznie więc chyba spadają mi mieśnie :D :D :D

Do góry