reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

To powiem Ci na przykładzie moim i koleżanki. Obie ciąże przebiegające prawidłowo. Ja chodziłam na NFZ co 4 tygodnie i na każdej wizycie miałam robione USG (pod koniec ciąży oczywiście częstsze wizyty + KTG). Jej lekarz kazał przychodzić co dwa tygodnie. Z czego nie zawsze miała USG, a za każdą wizytę płaciła 200zl. Obaj lekarze bardzo dobrzy, chociaż jej był ordynatorem w szpitalu, ale sama się zastanawiała czy jej po prostu nie naciąga trochę na kasę skoro wszystko w porządku, a ona ma tak często wizyty 😉

reklama
Ja staram się codziennie z tym moim szkrabem wychodzić na spacer, a nawet jak nie wyjdę, to mam przy nim sporo ruchu w domu..
Zjadłabym domowego hamburgera ❤️
Ostatnio robiłam tortille, ale hamburger też za mną chodzi 😁

Podpowiecie może kiedy w ciąży powinno zacząć się tyć? 😁 trochę martwi mnie moja waga, przez te wymioty schudłam 4kg i mimo, że teraz wymiotuję już "tylko" 1-3 razy dziennie to waga mi się nie poprawia, na szczęście też nie spada jeszcze bardziej.

Podpowiecie może kiedy w ciąży powinno zacząć się tyć? 😁 trochę martwi mnie moja waga, przez te wymioty schudłam 4kg i mimo, że teraz wymiotuję już "tylko" 1-3 razy dziennie to waga mi się nie poprawia, na szczęście też nie spada jeszcze bardziej.
Ja w pierwszej ciąży zaczęłam koło 16 albo 20 tygodnia delikatnie przybierać. Jak chcesz to później mogę Ci wysłać zdjęcie karty ciążowej jak to wyglądało u mnie w kolejnych tygodniach, bo nie pamiętam 😉

Ja narazie ani grama +
Ja nawet nie za bardzo mam teraz jak się zważyć, sprawdzę we wtorek na wizycie. Jedynie co widzę, to w tej ciąży delikatnie już mi się zaokrągla brzuch. W pierwszej bardzo długo nie było widać. Mam nadzieję, że nie będzie większy niż poprzednio, bo nie chce mi się latać po sklepach i specjalnie kupować nowych ciuchów 😁

Ja też chudnę 😀 od samego początku - 2kg, na szczęście nie wymiotowałam ani razu. Myślę, że u mnie to zmiana nawyków żywieniowych, posiłki o stałych porach + dużo wody. Przed ciążą było rożnie, podjadanie w ciągu dnia, wieczorem - chipsy, czasem winko i inne ustrojstwa 🙈Teraz tak naprawdę wmuszam trochę w siebie, bo czasami apetytu brak 🤷‍♀️ ale podejrzewam, że w następnych miesiącach sporo nadrobię 🤪

Ja nawet nie za bardzo mam teraz jak się zważyć, sprawdzę we wtorek na wizycie. Jedynie co widzę, to w tej ciąży delikatnie już mi się zaokrągla brzuch. W pierwszej bardzo długo nie było widać. Mam nadzieję, że nie będzie większy niż poprzednio, bo nie chce mi się latać po sklepach i specjalnie kupować nowych ciuchów 😁
U mnie chyba też już zaczyna być widać A kończę dopiero 9 tc. W sumie to 3 tyg wcześniej niż poprzednio ale jestem po 1 ciąży i jestem chudsza 5 kg.

Hej dziewczyny, powiedzcie mi proszę czy w.ciazy jecie/jadlyscie sos sojowy? Wiem że sushi jeść nie można, szczególnie surowego mięsa, ale zastanawiam się jak to jest z tym sosem. W internecie nic nie mogłam na ten temat znaleźć :(
Ja też często używam w kuchni sosu sojowego i nigdy nie słyszałam, żeby miało szkodzić. Podejrzewam, że tzreba byłoby tej soi pochłonąć naprawdę dużo.

reklama
Ja też chudnę, a nie wymiotuję w ogóle. Na poczatku samym miałam tak zzwanego JAMOCHŁONA mogłam wszystko wszędzie i o każdej porze. A teraz różnie, ale apteyt mam mniejszy niż przed ciążą... poza tym wcześniej byłam bardzo aktywna fizycznie więc chyba spadają mi mieśnie :D :D :D

Do góry