reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Jejku, dziewczyny ile stron napisaliście, a ja w tym czasie spałam. 😂😂 nie wiem jak to będzie jutro, jak będę musiała wstać o 6:30, to chyba pójdę spać o 18. To ciągle zmęczenie jest męczące 😂😂

Mam bardzo dziwny objaw - przestałam odczuwać tak wiele smaków jak czułam przed ciążą. Jem, ale nie czuje tak mocno, intensywnie. Jem, czuje, ale nie mam eksplozji smaków jak zawsze. :(

reklama
Ja już oficjalnie z wami ❤️ dzisiaj test elektryczny dał wynik pozytywny. Także jestem w ciąży!! Termin porodu według miesiączki to 19 październik. Mam syna starszego z 14 października. A że będę miała na 99% cesarkę to tu gdzie mieszkam robi się kilka dni wcześniej przed terminem z miesiączki 😂
Gratulacje!!

Ja już oficjalnie z wami [emoji3590] dzisiaj test elektryczny dał wynik pozytywny. Także jestem w ciąży!! Termin porodu według miesiączki to 19 październik. Mam syna starszego z 14 października. A że będę miała na 99% cesarkę to tu gdzie mieszkam robi się kilka dni wcześniej przed terminem z miesiączki [emoji23]

Gratulacje :) tez ich uzywalam lubię te testy :)

Ja już oficjalnie z wami ❤️ dzisiaj test elektryczny dał wynik pozytywny. Także jestem w ciąży!! Termin porodu według miesiączki to 19 październik. Mam syna starszego z 14 października. A że będę miała na 99% cesarkę to tu gdzie mieszkam robi się kilka dni wcześniej przed terminem z miesiączki 😂

Super, gratulacje!!! :-)
A to starszy syn w jakim wieku teraz? Pytam z ciekawości, bo u mnie to pierwsza ciąża. Planujemy dwójkę i wciąż rozmyślamy jak to najlepiej rozplanować :-) jedni radzą żeby od razu dwójkę dzieci pod rząd (człowiek nie wypada z "rytmu" i są wciąż pod ręką wszelkie akcesoria), z drugiej strony trochę przeraża mnie 4- ro letnia przerwa w pracy. Oczywiście rodzina jest dla mnie ważniejsza niż kariera, boję się tylko, że wiecie, wypadnę z rytmu i za te cztery lata moja branża się rozwinie, a ja będę w stanie wymienić tylko bohaterów bajek :-D jak to u Was jest, co myślicie?

Super, gratulacje!!! :-)
A to starszy syn w jakim wieku teraz? Pytam z ciekawości, bo u mnie to pierwsza ciąża. Planujemy dwójkę i wciąż rozmyślamy jak to najlepiej rozplanować :-) jedni radzą żeby od razu dwójkę dzieci pod rząd (człowiek nie wypada z "rytmu" i są wciąż pod ręką wszelkie akcesoria), z drugiej strony trochę przeraża mnie 4- ro letnia przerwa w pracy. Oczywiście rodzina jest dla mnie ważniejsza niż kariera, boję się tylko, że wiecie, wypadnę z rytmu i za te cztery lata moja branża się rozwinie, a ja będę w stanie wymienić tylko bohaterów bajek :-D jak to u Was jest, co myślicie?
U mnie bedzie ponad 11 lat różnicy masakra

A to wcale nie musi oznaczać, że będzie źle, ja myślę, że wręcz przeciwnie! Przed covidem zabraliśmy bratanków na trampoliny (między nimi jest rok różnicy), a że są mali to zawsze się trzeba rozdzielić i ja biegam za jednym, a mąż za drugim :-D a widziałam wtedy taką piekną rzecz, że właśnie była większa różnica między rodzeństwem (chłopiec był starszy, dziewczynka w wieku "naszych" rozrabiaków) i ten chłopak opiekował się siostrą lepiej niż my razem wzięci. A rodzice pili kawkę na balkonie :-D także ma to swoje plusy ;-)

Kochana, ja mam brata starszego o 10 lat i siostrę starszą o... 17 lat! Mamy teraz świetny kontakt, a moja mama wspomina, że jak się urodziłam, to wstydziła się do mnie przyznać, haha. A teraz wstydzi się przyznać do mojej siostry, że ma taką starą córkę ;)

Mój brat jest ode mnie mniej więcej o tyle młodszy. I bardzo często z nim zostawałam, kiedy był mały. Praktycznie w każde ferie czy wakacje lub kiedy był chory. Rodzice szli do pracy, a ja z nim byłam. A jak potrzebowałam wyjść ze znajomymi, to przychodziła opiekunka.
On teraz jest dalej w podstawówce, a ja mogę mieć wpływ na jego światopogląd, tłumaczyć mu różne rzeczy, doradzać. Teraz mogę kupować mu różne rzeczy, na które rodzice nie chcą się zgodzić, bo uważają, że to nie potrzebne. A z moim mężem grają sobie w różne gry komputerowe. Także mimo wszystko bardzo dobra różnica wieku.
Teraz moim dzieckiem, a moim bratem będzie 13 lat różnicy i mogą mieć podobną relacje, co ja z moim bratem. :)

reklama
Hej gratuluję pozytywnych kresek 🤗
Ja jestem z Newbury, godzinkę od Londynu.
Byłam prywatnie na wizycie potwierdzić ciążę i jutro będę dzwonić do GB żeby mnie umówili z położna ale też słyszałam że samej muszę szukać także różnie jest.

Do góry