reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Cześć dziewczyny,
Z tymi zwolnieniami to prawda, mnie też zawsze wyświetlają z opóźnieniem. Jeśli korzystacie z PUE ZUS to tam jest chyba trochę szybciej.
Co do pogody to u mnie też bez szału, miałam nadzieję na jakiś spacer, ale trochę mam gila i ból gardła, a pizga strasznie, więc nie chcę się doprawić i zostaję w domu. Już mi taaaak bardzo brakuje ciepełka na zewnątrz.
Jeśli chodzi o prawie bezobjawowe przechodzenie ciąży to ja też się momentami martwiłam, że za dobrze się czuję, ale skoro lekarz mówi, że wszystko jest ok, to nie pozostaje nic innego jak tylko się cieszyć, że bąble nas na razie oszczędzają, bo nie wiadomo jak będzie później 😁😁.
Dobrego dnia dla wszystkich! 😁

reklama
teraz jak patrzę z perspektywy a mam dziś 10+4 to tydzień temu też czułam się dobrze w porównaniu z tym co jest teraz😂 wcześniej myślałam że mam mdłości ale to był pikuś po tym co się stało jak przekroczyłam 10 tydzień 😂😂😂
Weź nie strasz... zaraz przekroczę to magiczną dychę... Było tak pięknie a od dwóch dni mam mdłości od 4rano do śniadania. (Jak z zegarkiem w ręku). Po za tym wstaje 2-3 razy na siusiu w nocy co mnie już wykańcza bo tez ostatnio zle śpię w nocy. A w dzień jak złoto.

Weź nie strasz... zaraz przekroczę to magiczną dychę... Było tak pięknie a od dwóch dni mam mdłości od 4rano do śniadania. (Jak z zegarkiem w ręku). Po za tym wstaje 2-3 razy na siusiu w nocy co mnie już wykańcza bo tez ostatnio zle śpię w nocy. A w dzień jak złoto.
Nie chcę Cię straszyć ale pobudki 2-3 razy w nocy to pikuś w porównaniu z tym co będzie po porodzie [emoji1787][emoji1787] kiedyś słyszałam że dlatego w ciąży kobiety się budzą na siku bo organizm trenuje do tego co będzie później [emoji13]
Po 2-3 pobudkach w nocy to ja się budzę wyspana jak nigdy [emoji28]

Nie chcę Cię straszyć ale pobudki 2-3 razy w nocy to pikuś w porównaniu z tym co będzie po porodzie [emoji1787][emoji1787] kiedyś słyszałam że dlatego w ciąży kobiety się budzą na siku bo organizm trenuje do tego co będzie później [emoji13]
Dobre 😁 nie pomyslalam o tych nocnych wycieczkach do toalety jak o treningu, ale brzmi ciekawie 👍 ja tez podrozuje w nocy do toalety, przestalam juz liczyc ile razy 😁 czasem od razu zasypiam a czasem leze i sie zastanawiam kiedy ranek bedzie

@matylkafm dokładnie mam to samo 😀 i u mnie to jeszcze trwa że dzieciaczki mnie wołają, mimo że już duzi są, córa może tylko czasami ale synek to prawie noc w noc pobudki mi robi także ja z wprawy wogole nie zdążyłam wyjść 😂

Nie no ja zdaje sobie z tego sprawę, ale miałyśmy odpoczywac i się wysypiać właśnie przed tym wzywaniem, tak? 🙈😅 a tu dupa. Najpierw pies z biegunką budzący nas co chwile żeby wyjść na dwór to teraz się sikanie zaczęło. Nie pośpie 🙈

haha ja mam to samo, ciagle mnie marwti, ze oprocz trybu zombie nic mi nie jest :) Z tym L4 też nie wiedziałam! Myślałam, że 80% :O, super, że 100!
Ja mam zagwozdkę, bo akurat kończę staż nauczycielski w tym roku i nie chciałabym, żeby trzy lata mi przepadły, bo po powrocie musiałabym robić 3 lata jeszcze raz, teraz do maja mi zostało... mam nadzieję, że uda mi się bez wirusa dohulać jakoś np. 2 tyg praca, 1 tydz. L4 czy jakoś tak :( :( :(
Jeśli będziesz miała L4 nietrwające dłużej niż miesiąc, to nawet tego stażu nie będziesz miała przedłużanego. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało dotrwać do maja.
Ja akurat staż mam za sobą i jestem spokojniejsza 🙂

Hej,
Gratulacje dla tych, które już widziały swoje małe fasolki[emoji846] ja dopiero w poniedziałek..

Powiedzcie, czy Was też pobolewa podbrzusze? Mnie tak męczy taki specyficzny ból, troche jak przed okresem, nie ostry ból ale cały czas tam coś ciagnie,gniecie.. może to oznaka że się rozciąga [emoji849] ale nic nie pisalyscie chyba,że Was brzuch boli, ja jakoś też nie bardzo pamiętam czy w poprzedniej ciąży tak było.

reklama
Ech, a do mnie właśnie z pracy dzwonili z zapytaniem co planuję zrobić, bo już skargi są na mnie od rodziców z powodu "notorycznej nieobecności". Oszaleć idzie.

Do góry