reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Witaj :)
Ja również jestem kawoholiczka i póki co kawa mi jeszcze bardzo smakuje. Zaczęłam już ją sobie powoli ograniczać i dodawać mleka i w sumie cieszyłabym się jakby już przestała mi smakować.
W ogóle to w ciąży będzie mi chyba najbardziej brakować kawy i gorących kąpieli 🙈
Wiem o czym mówisz 😢ja to we wrzątku się myje 😂

reklama
Ja tez uwielbiam kawę u zeszłam z 4-5 na 1 dziennie rano. Bez nie dałabym rady chyba bo dzień próbowałam to miałam bóle głowy z odstawienia kofeiny jeszcze gorzej [emoji2358][emoji2370]

Jedna na dzień jest dozwolona wiec tego się trzymam, czasami wypije czasami dam radę bez.

Ja dziś 5+4 a tez nie mam symptomów w sumie.

Wiem o czym mówisz [emoji22]ja to we wrzątku się myje [emoji23]

Ja tak samo [emoji28]

Ja zasypiam praktycznie zawsze na brzuchu więc nie wyobrażam sobie jak to teraz bedzie [emoji85][emoji85] z kąpielami mam to samo.. Długie w gorącej wodzie to idealny relaks [emoji23]

Tez zasypiam na brzuchu, będzie ciężko niedługo [emoji28][emoji41]

Oj, tak, za kąpielami we wrzątku też już tęsknie :-D ja jestem strasznie ciepłolubna i wieczorne kąpiele zawsze dawały mi kopa, ale nic to, po prostu ciepła woda też musi się nadać.
Ja skończyłam 6 tydzień. Powiem Wam, że ja jestem w szoku co mi się z tą kawą zadziało, bo bardziej się martwiłam, że ciężko mi będzie ograniczyć (kiedyś wypijałam 6 filiżanek dziennie, później się zreflektowałam, że to jednak mało zdrowo i ograniczyłam do 2 filiżanek dziennie), no ale pewnego pięknego dnia poczułam świeżo zaparzoną kawę to tak mnie zemdliło, że nie wiedziałam gdzie uciekać :D

@nowafalaa - ciekawe, bo też nie mam mdłości :-) a piersi mam tak wrażliwe, że ciężko mi wysiedzieć w staniku. Zaczęłam zakładać sportowy, ale ten mnie z kolei uwiera. W ogóle zdaje mi się, że mi piersi urosły, ale nie wiem czy to możliwe żeby tak szybko. W każdym razie czuję się jakbym po kilo kartofli nosiła zamiast biustu :-D
P.S. ale śmieszne te kwadratowe emotki, ja to pamiętam jeszcze te z gadu gadu, hahaha

@Rosiee - wiem o czym mówisz. Ja właśnie mam efekt odstawienia i tak mnie głowa napiernicza codziennie od takiego nagłego przerwania dostaw kawy, że nie wiem gdzie mam ją włożyć. Nawet próbowałam się przemóc i wypić kawę, co Ty, nie ma szans. I jak tu żyć - bez kawy źle, z nią też nie dobrze, haha

Oj, tak, za kąpielami we wrzątku też już tęsknie :-D ja jestem strasznie ciepłolubna i wieczorne kąpiele zawsze dawały mi kopa, ale nic to, po prostu ciepła woda też musi się nadać.
Ja skończyłam 6 tydzień. Powiem Wam, że ja jestem w szoku co mi się z tą kawą zadziało, bo bardziej się martwiłam, że ciężko mi będzie ograniczyć (kiedyś wypijałam 6 filiżanek dziennie, później się zreflektowałam, że to jednak mało zdrowo i ograniczyłam do 2 filiżanek dziennie), no ale pewnego pięknego dnia poczułam świeżo zaparzoną kawę to tak mnie zemdliło, że nie wiedziałam gdzie uciekać :D

@nowafalaa - ciekawe, bo też nie mam mdłości :-) a piersi mam tak wrażliwe, że ciężko mi wysiedzieć w staniku. Zaczęłam zakładać sportowy, ale ten mnie z kolei uwiera. W ogóle zdaje mi się, że mi piersi urosły, ale nie wiem czy to możliwe żeby tak szybko. W każdym razie czuję się jakbym po kilo kartofli nosiła zamiast biustu :-D
P.S. ale śmieszne te kwadratowe emotki, ja to pamiętam jeszcze te z gadu gadu, hahaha
moje piersi też się powiększyły 😁 są pełne i cieżkie hehe
A co do kawy to uwielbiam i nadal mi smakuje naszczescie 🤭

@Rosiee - wiem o czym mówisz. Ja właśnie mam efekt odstawienia i tak mnie głowa napiernicza codziennie od takiego nagłego przerwania dostaw kawy, że nie wiem gdzie mam ją włożyć. Nawet próbowałam się przemóc i wypić kawę, co Ty, nie ma szans. I jak tu żyć - bez kawy źle, z nią też nie dobrze, haha

Jedna na dzień jest okej wg wytycznych NHS wiec jedna pije a później już tutejsza inkę[emoji28]

@Rosiee moja ginekolog mówiła, że i dwie dziennie są ok, oczywiście takie słabsze i z mlekiem tak jak pisałaś. W akcie desperacji też kupiłam Inkę :-D i rozpuszczalną. To tak żeby choć trochę kofeiny dostarczyć żeby ta głowa nie bolała. Ale mój organizm mówi definitywne "nie" kawie w każdej postaci.
A macie na coś szczególnego ochotę? Słone, słodkie, kwaśne?
Bo ja na hektolitry wypijam sok grejpfrutowy

reklama

Ja czuję jak zdejmę stanik po całym dniu ciężkość i ból 🙉 ale boli mnie też po bokach i pod

Do góry