Paracetamol, ale przede wszystkim pij dużo wody i odpocznij. Minie.Ej co można z leków zszywać na ból głowy żeby nie zaszkodziło? Czekałam aż samo przejdzie w pracy ale ból się nasilil...
reklama
Hashi
Fanka BB :)
Na spokojnie możesz paracetamol, max 4 tabletki dziennie w tym 2 na raz w odstępie conajmniej 6/8 godzin.Ej co można z leków zszywać na ból głowy żeby nie zaszkodziło? Czekałam aż samo przejdzie w pracy ale ból się nasilil...
Paracetamol jest najbezpieczniejszy, nie ma jako tako badań aby wpływał na płód. Moja siostra ze względu na migreny całą ciąże co chwile brała i dziecko zdrowe. Ginekolog sam mi powiedział, że mam wziąc w najmniejszej dawce (taka ktora mi pomoże, zazwyczaj pomaga mi jedna tabletka) bo jak ja sie źle czuje to i dziecko
JuLa?
Mi lekarz polecił tzw ścieżkę europejską) że najpierw idę na Pappe i dopiero jak odbiorę wyniki to zdecydujemy co dalej. Jeśli Pappa i usg wyjdzie bezdyskusyjnie idealnie to odpuszczam Nifty. Jeśli wynik będzie pośredni to następnego dnia ide na Nifty. Bo bym z nerwów umarła
Mama23?????
Zażyłam, ból głowy minął, zostało tylko wielkie zmęczenie więc się muszę położyć bo jutro znowu pobudka 6.20 bo badania z młoda a ostatnio noce ciezkieParacetamol, ale przede wszystkim pij dużo wody i odpocznij. Minie.
Gabnx
Odnośnie słodzenia... Czym slodzicie? Właśnie wyczytałam, że sacharyna i cyklaminian sodu sa niebezpieczne w ciąży. A mnie zdarzało się czasami wrzucic tabletkę takiego słodzika do kawy. Trochę się zmartwiłamJak zjadlas troche chipsow to sie nie stresuj. Ja dwa dni temu zezaram cale oven baketsy. Nie od dzis wiadomo ze takie przekaski sa bardzo szkodliwe, ale co nie jest? Jak juz wczoaj wspominalam, znam przypadek ktory bral mefe do konca 1 trymestru i ma zdrowe dziecko. Jak se zjesz czipsiory raz na 2 tygodnie to Twoje dziecko nie urodzi sie nie wiadomo jakie. Ja cala poprzednia ciaze zarlam zywnosc wysokoprzetworzona typu mc donalds, kfc, gooooryyy zelkow. Za to sie madrzylam na temat szkodliwosci slodzonych napojow XD
Celia89
Ja nie slodze wcale. Pije sama wode no dobra ostatnie 3 dni mirinde ale taka miala zachcianke. Tak woda bez niczego. Wypiekow i ciast nie robie;p a czym slodza w piekarniach i w cukierniach to sie nie zastanawiam. Im czlowiek wie mniej tym jest spokojniejszy.
"jak ja sie źle czuje to i dziecko" - to niech moje dziecko przestanie robić tak, że wymiotuję to się od razu oboje lepiej poczujemyNa spokojnie możesz paracetamol, max 4 tabletki dziennie w tym 2 na raz w odstępie conajmniej 6/8 godzin.
Paracetamol jest najbezpieczniejszy, nie ma jako tako badań aby wpływał na płód. Moja siostra ze względu na migreny całą ciąże co chwile brała i dziecko zdrowe. Ginekolog sam mi powiedział, że mam wziąc w najmniejszej dawce (taka ktora mi pomoże, zazwyczaj pomaga mi jedna tabletka) bo jak ja sie źle czuje to i dziecko
My długo nad tym rozmyślaliśmy z mężem, na początku przyjęłam dokładnie taką drogę jak Ty, ale po dłuższym namyśle i dodatkowej konsultacji z ginekologiem zdecydowaliśmy się bez względu na wyniki Pappy, dlatego, że Pappa wykazuje jedynie prawdopodobieństwo (wysoki stopień, ale jednak to wciąż "tylko" prawdopodobieństwo), a NIFTY daje wyniki tego konkretnego dzieciaczka, stąd taka decyzja. Ale oczywiście rozumiem, że nie każdy musi iść taką drogą :-)Mi lekarz polecił tzw ścieżkę europejską) że najpierw idę na Pappe i dopiero jak odbiorę wyniki to zdecydujemy co dalej. Jeśli Pappa i usg wyjdzie bezdyskusyjnie idealnie to odpuszczam Nifty. Jeśli wynik będzie pośredni to następnego dnia ide na Nifty. Bo bym z nerwów umarła
Ja słodzę erytrytolem albo ksylitolem. Drogie ustrojstwo, więc używam w skrajnych przypadkach dzięki temu robiąc różne wypieki nauczyłam się dosładzać mniej i mąż w sumie zadowolony, bo jest fanem słodyczy takich nie przesadnie słodkich. Ale oczywiście herbę piję bez dosładzaczyOdnośnie słodzenia... Czym slodzicie? Właśnie wyczytałam, że sacharyna i cyklaminian sodu sa niebezpieczne w ciąży. A mnie zdarzało się czasami wrzucic tabletkę takiego słodzika do kawy. Trochę się zmartwiłam
squika
Aktywna w BB
Ja mam tak, że jak nawet chce się zdrowo odżywiać, to nic z tego.Ja właśnie zjadłam całą myśle, ze nie ma co popadać w paranoje jeśli po za chipsami jemy inne pełnowartościowe produkty
Zjadłam sałatkę z brokułem, jajkiem, pomidorem i feta to unosiła się mi resztę dnia. To samo było z koktailem warzywnym.
Ciekawe, że po kebsie, maku, kfc, pizzy itd nic takiego się nie dzieje.
W pracy żywię się bułkami z różną zawartością, bo tylko po tym mam pewność, że wytrwam cały dzień bez przygód
reklama