reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Mam pytanie czy któraś z Was też ma takie napady głodu czasem w nocy. Ja miałam tak samo w 1 ciąży i wykańczam się . W dzień niewiele jem bo mój organizm nie przyjmuje albo raczej zmysł powonienia większość odrzuca. Do tego jestem wysoka i szczupła i mój Dzidź rośnie i boję się że głoduje. W nocy dzisiaj obudziłam się z takim głodem jakbym miała zakończyć swój żywot . Ledwo doszłam do kuchni i o 2 w nocy gotowałam makaron i zupę mleczną. A rano przez to zdycham z mdłości i znowu z głodu . Nie jest łatwo:)

Mam pytanie czy któraś z Was też ma takie napady głodu czasem w nocy. Ja miałam tak samo w 1 ciąży i wykańczam się . W dzień niewiele jem bo mój organizm nie przyjmuje albo raczej zmysł powonienia większość odrzuca. Do tego jestem wysoka i szczupła i mój Dzidź rośnie i boję się że głoduje. W nocy dzisiaj obudziłam się z takim głodem jakbym miała zakończyć swój żywot . Ledwo doszłam do kuchni i o 2 w nocy gotowałam makaron i zupę mleczną. A rano przez to zdycham z mdłości i znowu z głodu . Nie jest łatwo:)
Ja mam odwrotnie. Nie mogę niczego przełknąć. Nie to, żeby mnie odrzucało, czy żebym miała mdłości... Po prostu czuję się wiecznie najedzona. Mam brzuch tak wielki i twardy, że nie mogę zwalczyć wrażenia, że jest wiecznie pełny.

W ciągu dnia wciskam w siebie, na przykład, jedno jabłko i dwie kanapki. I cieszę się, że coś zjadłam. Brzuch za to wiecznie wygląda jakbym pożarła słonia. Całą rodzinę słoni, tak dokładniej ;P Z piciem mam identycznie. Czuję się ociężale przez ten spuchnięty brzuch tak, jakbym dopiero co się najadła za czterech. Nie podoba mi się to... :(

@anio0 opisałaś dokładnie to jak również ja się czuję, nic przyjemnego więc łącze się w bólu 😀
Ktoś się pytał o ból piersi, mnie bolały od samego początku a gdzieś w tamtym tygodniu przestały, czuje je tylko czasami ale to już rzadko i bardzo delikatnie, u mnie dzisiaj 6+4 , mam nadzieję że wszystko jest ok bo u lekarza jeszcze nie byłam, za tydzień w środę dopiero wizyta.
A jeśli chodzi o śluz to ja prawie wogóle nic nie mam, także co osoba to inaczej.

Dzień dobry 🙂, ja mam wizytę 8 marca. Piersi bolą, brzuch ok. Ale od 2 dni leżę grzecznie w łóżku i dziś też się na to zapowiada - dopadła mnie choroba, gardło,katar i lekka temperatura. Domowymi sposobami leczenie marnie idzie 😔. Biorę Wit c, inhaluje się woda morska, imbir,cytryna,miód , syrop z mleczy. Mam nadzieję że kiedyś mi przejdzie. Miłego dnia wszystkim!
Ja też mam 8 marca :) w którym jesteś tygodniu? Życzę dużo zdrówka 😘

@anio0 opisałaś dokładnie to jak również ja się czuję, nic przyjemnego więc łącze się w bólu 😀
Ktoś się pytał o ból piersi, mnie bolały od samego początku a gdzieś w tamtym tygodniu przestały, czuje je tylko czasami ale to już rzadko i bardzo delikatnie, u mnie dzisiaj 6+4 , mam nadzieję że wszystko jest ok bo u lekarza jeszcze nie byłam, za tydzień w środę dopiero wizyta.
A jeśli chodzi o śluz to ja prawie wogóle nic nie mam, także co osoba to inaczej.
Wiesz, że trochę mi teraz ulżyło? ;)

Wiecie za czym się rozglądam? Za płaszczami ciążowymi z wyprzedaży :) Pamiętam, że ich ceny zwalają z nóg, a teraz jest chyba ostatnia szansa na zakup czegoś cieplejszego w okazyjnej cenie... Jak rodziłam Młodą w grudniu, to miałam pożyczony płaszcz ciążowy od koleżanki... w który i tak nie dałam rady się zapiąć, haha. Dobrze, że zima była łaskawa i ciepła, bo nie wiem co bym zrobiła :D

Macie jakieś sklepy dla ciężarówek do polecenia? Pomijając tradycyjne sieciówki? Bo te już przejrzałam chyba wszystkie :D

reklama
Ja też w środę, mam stresa, bo na poprzedniej był tylko pęcherzyk ciążowy, ale jestem dobrej myśli, teraz musi już być ❤️
Na którą godzinę, ja na 15.40 @Latowkato Ty też w tą środę idziesz?
Taaaak! Też w tę środę. Według OM będzie to dopiero 6+0, ale chciałabym zobaczyć czy wszystko zmierza w dobrym kierunku 🥺
Moja wizyta o 17 🤩

Do góry