reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Ja za 2 miesiące kończę 27 lat. Od Waszych burgerów udzielila mi się zachcianka i dzisiaj po dłuuugim pobycie w pracy wróciłam w końcu do domu świętować wolną niedziele i burger wjechał bez opamiętania razem z serkami panierowanymi i frytami z batatów. Boję się że zostanie że mną na dłużej, bo trzeci dzień brzuch zawalony cały i walczę z zaparciem, kawa nie rusza nic, wody piję mnóstwo i warzywa też były w ilości dobrej a tu dalej nic od piątku 🙃

reklama
Hej :) dawno już tutaj nie zaglądałam.
Chciałam Was podpytać, czy już jesteście może na l4?
Ja tak siedzę i się zastanawiam, bo pracuje w banku i poniekąd kontakt z klientami mam i w dodatku na jednym z oddziałów są ze 4 przypadki koronawirusa 🙈
wizytę mam w piątek i ciekawa jestem co na to mój ginekolog, bo chodzić bym mogła i nawet chciała, ale z drugiej strony wypada mi akurat teraz dużo obowiązków prywatnych i w dodatku te przypadki covida i to mnie też nie pokoi 🙈
jak jest u Was? :)

Ja tak siedzę i się zastanawiam, bo pracuje w banku i poniekąd kontakt z klientami mam i w dodatku na jednym z oddziałów są ze 4 przypadki koronawirusa 🙈
wizytę mam w piątek i ciekawa jestem co na to mój ginekolog, bo chodzić bym mogła i nawet chciała, ale z drugiej strony wypada mi akurat teraz dużo obowiązków prywatnych i w dodatku te przypadki covida i to mnie też nie pokoi 🙈
Moj Mnie już chciał wywalac na l4 z powodu niewielkiego krwiaczka.

Ja pracuję w aptece, dodatkowo szefowa jest socjopatką... i wszystkim chyba co najgorsze. Poszłam od razu na l4.

Ja jestem na L4 bo lekarz kazał mi się oszczędzać, a pracuję w kancelarii. Mam głupie pytanie laski, czy cały czas bolą was piersi? Bo mnie przestały boleć i nie wiem czy to dobrze czy źle 🤷 co myslicie?

Też mam kontakt z wieloma osobami w pracy. Generalnie nie chce iść na L4, ale jeśli chodzi o wizytę to w 7 tygodniu ciąży jeszcze nawet nie miałam założonej karty ciąży, bo pani doktor powiedziała, że to za wcześnie. Tym bardziej o L4 w ogóle nie wspominała i nie wypytywała się czy mam kontakt z ludźmi. Teraz będę szła w 10 tygodniu ciąży i dopiero ma mi zakładać karte ciąży, jeśli zarodek będzie się prawidłowo rozwijał.

Ja dostałam l4 właściwie bez żadnej dyskusji, ponieważ jestem po 3 poronieniach z rzędu, wiec mam ciąże dużego ryzyka, a pojawiło się plamienie. Co prawda jednorazowe. I wszystko jest ok... ale już tak wszystko w pracy musiałam ustawić na miesięczna nieobecność, ze już będę kontynuowała to zwolnienie bo takie huśtawki nie będą miłe widziane w firmie.

reklama
Do góry