reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Moja koleżanka rodziła w Świętej rodzinie i też opowiadała o tych spotkaniach na korytarzu [emoji28] nie wyobrażam sobie w tych podpaskach latać po korytarzach [emoji85]
Kapliczka super [emoji85][emoji28]
A poza tym daleko mam do Świętej rodziny [emoji12] odpada
A czy w Poznaniu jest jakoś prywatny szpital który przyjmuje porody?

W Poznaniu nie ma prywatnego szpitala, który przyjmuję porody.

reklama
Czemu krzywa tak wcześnie 😱 zwykle to dopiero robią po 20 tc A wcześniej zwykłą glukoze biorę
Ja już w poniedziałek robiłam krzywą po wysokiej glukozie na czczo ;)) Na szczęście teraz idealnie ;) A co do szybkiego zajścia w ciążę. Moja córa miała równe 12 msc jak zaszłam w kolejna. Też po CC. Nikt mi nic nie mówił ;) a pytałam czy mogę. Cała 2 ciąże biegałam, organizowałam remont domu u dobrze nie usiadłam. Teraz czuję się gorzej :)

Ja już w poniedziałek robiłam krzywą po wysokiej glukozie na czczo ;)) Na szczęście teraz idealnie ;) A co do szybkiego zajścia w ciążę. Moja córa miała równe 12 msc jak zaszłam w kolejna. Też po CC. Nikt mi nic nie mówił ;) a pytałam czy mogę. Cała 2 ciąże biegałam, organizowałam remont domu u dobrze nie usiadłam. Teraz czuję się gorzej :)
mi troche pomarudzil ze sie pospieszylam, ale co ja poradze ze mam plodnosc krolicy :p Samica krolika dostaje owulacji pod wplywem penetracji XD z czym zyjesz tym sie stajesz, a ja od 5 lat rozmnazam kroliki XD hobby zobowiazuje.

Tez bym latala ale mam maly kwiak wiec poleze te 3 tygodnie. Oczywiscie na jakies zakupy pojde ale nie bede dzwigac 20 kilo ziemniakow :D

Walnelam ginowi o tych rakach po pozytywnych testach w sensie ze nie zawsze ciaza XD to sie skrzywil... chyba mit, albo prawdopodobienstwo 1 na 100000000000 :D a chcialam byc taka dowciapna ze to nie koniecznie ciaza.

Na wejsciu mnie zdial tekstem "Mam nadzieje ze Pani nie jest w ciazy bo dzis mam same ciezarne" i bylo opss :D

5 tygodni spokoju do pobrania i wyniku cytologii :) bede prawie w 2 trymestrze juz :)

Z tego co się orientuje to każda ciężarówka robi jakoś po 20tyg, tak jak Celia pisała [emoji85] Nie wspominam tego tak zle. Trochę na początku było mi niedobrze, a poza tym to 2h siedzenia i czytania książki [emoji28]
Ja miałam tą gotową glukozę :) Nie pamietam jakiej firmy ale wybralam sobie smak pomaranczowy. Calkiem dobra. Moze w tej ciazy zaszaleje i lykne sobie coca colową :D Siedzialam z innymi babkami i sie przechwalalysmy siniakami po wkluciach.

Haha dobrze ze mam znow hiv kile i wzwc bo sie zakulam szpilka podczas przymiarki sukni slubnej. 2 razy :D a ze ja mam zryty lep to juz wierze ze umre w meczarniach.

A i gin kazal mi odlozyc jakze skrajne i okrpone scenariusze na bok kiedy mu wyjechalam radosnie z tekstem ze nie chcre, raka, chemii i lysego lba. :D jeszcze troche mu tak pogadam i mnie wysle do psychiatry

Trzymamy kciuki [emoji173]
Cześć dziewczyny... byłam w czwartek u ginekologa i lekarka powiedziała,ze pęcherzyk jest ale blisko ściany macicy a moja macica ma jakiś inny kształt... ogólnie jest ryzyko ciazy pozamaczinej, ale jeszcze jest nadzieja... kazała przyjść w przyszły czwartek... strasznie się martwię, nie wiem co myśleć :(

Widzę że ekipa mam z krwiaczkami szybko rośnie. No nic. Trzeba się oszczędzać. Też cierpię z powodu seksualnego bana. Dobrze kojarzę że to Ty pisałaś na staraczkach o tym długim banie na seks przez walkę z hpv i cytologią? Wy to macie farta w tym zakresie [emoji2356] Szalona noc poślubna Was czeka [emoji854] Oby szybko krwiaczki się nam wszystkim wchłonęły [emoji3059]
:D ta. Wlasnie zrobilam celibat ze wzgledu na polog/ zapalenie szyji/ hpv etc :D juz zdazylam namarudzic sie lekarzowi ze ale jakto rok celibatu i teaz znow celibat :D

Dobrze ze powiedzial przy wyjsciu :D

reklama
Do góry