reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Co poradnia to zasady, ale już przeleciałam internet i od 11+1 jest ok ale właśnie Najlepiej 12+ i 13+, ale już tak zostawiam sama liczyła więc jej zaufam hah
Prenatalne robi się bodajże od 11 tygodnia także myślę że u Ciebie jest ok.

Ja robię prenatalne u swojego lekarza a dodatkowo jeszcze PAPPA z uwagi na mój wiek. Termin pewnie poznam na kolejnej wizycie 11.03 🙃

reklama
Nie wiem ale mogę zapytać na następnej wizycie.
Chodziłam do szkoły rodzenia w której zajęcia prowadziła Pani Bożenka z Lutyckiej i była super kobietą [emoji3590]
Ponoć na lutyckiej się właśnie kadra cała zmienia i chcą zrobić z niej luksusowa klinikę [emoji13]
Ja jeszcze mocno o Raszei poprzednio myślałam ale byłam na paru wizytach u babki która tam pracuje i mi powiedziała że nie mam co liczyć na zzo to zrezygnowalam [emoji28]
Święta rodzina też dla mnie zbyt katolicko brzmi [emoji12]
O tym szpitalu Sw. Rodziny czytalam takie hity, ze glowa boli :-) np.maz nie moze Cie i dziecka odwiedzic na sali, musicie sie spotykac w specjalnych pokojach dla gosci. Babki, ktore komentowaly ten szpital pisaly np. ze maja "sliczna kapliczke". WTF?
I nie znam nikogo kto tam rodzil.
Lutycka brzmi zacnie, dzieki Ci za sugestie :-)

O tym szpitalu Sw. Rodziny czytalam takie hity, ze glowa boli :-) np.maz nie moze Cie i dziecka odwiedzic na sali, musicie sie spotykac w specjalnych pokojach dla gosci. Babki, ktore komentowaly ten szpital pisaly np. ze maja "sliczna kapliczke". WTF?
I nie znam nikogo kto tam rodzil.
Lutycka brzmi zacnie, dzieki Ci za sugestie :-)
Moja koleżanka rodziła w Świętej rodzinie i też opowiadała o tych spotkaniach na korytarzu [emoji28] nie wyobrażam sobie w tych podpaskach latać po korytarzach [emoji85]
Kapliczka super [emoji85][emoji28]
A poza tym daleko mam do Świętej rodziny [emoji12] odpada
A czy w Poznaniu jest jakoś prywatny szpital który przyjmuje porody?

Moja koleżanka rodziła w Świętej rodzinie i też opowiadała o tych spotkaniach na korytarzu [emoji28] nie wyobrażam sobie w tych podpaskach latać po korytarzach [emoji85]
Ja nie słyszałam o takim. Generalnie sa dwa prywatne: Sw. Wojciech i Medpolonia, ale z tego co mi wiadomo to zaden nie przyjmuje porodow.
A na Lutyckiej po porodzie przystawiaja dzieciaczka skora do skory? Wiem, ze troche szybko na takie pytania 😁 ale ciekawi mnie to, bo czytalam, ze to jest szalenie istotne. Nie chcialabym zeby mi polozyli dziecko na 3 min, a potem zakosili na cala dobe

To również moja pani dr. Po pierwszym porodzie miałam jakieś wahania nastroju i było mi tak smutno że miałam ochotę znowu do niej pojechać na wizytę :D naprawdę jest niezastąpiona.
ja czasem z nia wymieniam wiadomosci i jej kiedys otwarcie powiedzialam ze w UK mi jej brakuje :D dzieki niej urodzilam 2 dzieci walczyla jak lwica o moje ciaze ktore nie byly ksiazkowe niestety :( ale dzieki niej mam zdrowe dzieciaki :D co najlepsze pani Dorotka byla moja sasiadka mieszkalysmy blok w blok a moj brat z jej dziecmi chodzil do przedszkola :)

Też chętnie się dowiem :)

są dwie opcje, albo rodzisz normalnie i wychodzisz z załozenia ze Twoj lekarz się Tobą zajmie i persolel medyczny, albo opłacasz sobie położną, która cały poród Ci towarzyszy. Niestety bardzo często bywa że lekarzy nie ma przy porodach, mnie moj zostawil bo był se na nartach :D... a dziewczyny rodzą same. Oczywiście są podpięte pod ktg i raz na jakiś czas ktoś zawita sprawdzić, czy żyją, ale pierwszy poród to ogromny stres i lepiej sie zdac na osobye doswiadczona ktora bedzie przy Tobie od rana do wieczora. Moja kuzynka nie oplacala nikogo i rodzila tylko z mezem, dali jej gaz rozweselajacy i se radź. Z druga kuzynka kozystalysmy z tej samej poloznej i bylam wychuchana, wypieszczona, wszytsko mi wyjasnila. Caly pobyt w szpitalu monitorowala jak se radze po porodzie i w razie czego moglam tez dzwonic pozniej.
Dziękuję za odpowiedź, to chyba bardzo fajna opcja. A kiedy powinnam się zgłosić do takiej położnej?

reklama
Do góry