reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Cześć dziewczyny to znowu ja stwierdziłam ze pojadę do kliniki w której rodziłam i więc pojechałam i zostałam, podobno do poniedziałku. Na szczęście ze względu że karmie piersią Bibi moja może ze mną zostać. Pani doktor stwierdziła że ciąży w macicy nie ani nigdzie indziej nie widzi, a testy z krwi wyszedl pozytywny, więc stwierdziła że są 3 opcje albo poroniłam albo to ciąża pozamaciczna ale jej nie widać jeszcze albo bedzie w macicy. Więc zostałam na obserwacji, bo może być to niebezpieczne jeżeli osiadla się w jamie brzusznej albo na jajniku. Czekamy będą robić badania z krwi i usg póki co nawet nie wiem ile beta wynosi.. Powiem wam że po takiej akcji szybko nie będę starć się o kolejne dziecko za dużo wrażeń.. zobaczymy co jutro powiedzą.
Który tc Ci wychodzi? U mnie w poniedziałek też nie było jeszcze nic widać. Gin kazała się zgłosić na kontrolę za 2 tygodnie, ale idę już wtedy do mojego lekarza. Sprawdziła mi jajniki, bo szukała czy się nie osiadł pęcherzyk gdzieś indziej, ale też niczego nie znalazła. Zapytała też o bóle brzucha, ale takich nie doświadczam, a ponoć przy ciąży pozamacicznej to główny objaw. Będzie dobrze! Liczę na to, że jak pójdę na usg na początku marca, to zobaczę serduszko. U Ciebie też będzie dobrze, zobaczysz :) Trzymam kciuki!

reklama
@Elph , nie chciałam ostatnio po Twoim usg zadawać takich pytań, ale czy gin coś mówił konkretnie o tym drugim zarodku? Nie bardzo zrozumiałam to co napisałaś. Nie rozwija się w ogóle, jeśli dobrze pojmuję? :(
Właśnie sama do końca nie wiem o co chodzi, mówił że widać drugi pęcherzyk ciążowy ale że się już zaczyna wchłaniać czy coś takiego. Pęcherzyk ma takie pogrubienie na dole i chyba mówił że to pozostałość po zarodku, ale szczerze mówiąc mogę coś mylić. Chyba się rozproszyłam i nawet nie pamiętam co mówił.
Trochę z mężem wczoraj się posmuciliśmy ale dzisiaj już koniec rozpaczania, skupiamy się na tym zarodku w którym wszystko jest ok, to i tak duże szczęście że go mamy :)
Cześć dziewczyny to znowu ja stwierdziłam ze pojadę do kliniki w której rodziłam i więc pojechałam i zostałam, podobno do poniedziałku. Na szczęście ze względu że karmie piersią Bibi moja może ze mną zostać. Pani doktor stwierdziła że ciąży w macicy nie ani nigdzie indziej nie widzi, a testy z krwi wyszedl pozytywny, więc stwierdziła że są 3 opcje albo poroniłam albo to ciąża pozamaciczna ale jej nie widać jeszcze albo bedzie w macicy. Więc zostałam na obserwacji, bo może być to niebezpieczne jeżeli osiadla się w jamie brzusznej albo na jajniku. Czekamy będą robić badania z krwi i usg póki co nawet nie wiem ile beta wynosi.. Powiem wam że po takiej akcji szybko nie będę starć się o kolejne dziecko za dużo wrażeń.. zobaczymy co jutro powiedzą.
Może jakiś słaby sprzęt mają? Słyszałam historie, że dopiero na dobrym sprzęcie lekarz się doszukał zarodka, a już zaczynali wmawiać że to pozamaciczna... Albo może faktycznie za wcześnie, trzymam kciuki! To czeka Cię niezbyt przyjemny weekend, pewnie nikt Cię nie może nawet odwiedzić?

Cześć dziewczyny! Pytanie z serii 'nie ma głupich pytań' :D 5 tydzień ciąży + 1 dzień, to ogólnie 5 tydzień ciąży czy 6? Flo pokazuje jedno, inna aplikacja drugie :D Już zgłupiałam :D

Cześć dziewczyny! Pytanie z serii 'nie ma głupich pytań' :D 5 tydzień ciąży + 1 dzień, to ogólnie 5 tydzień ciąży czy 6? Flo pokazuje jedno, inna aplikacja drugie :D Już zgłupiałam :D

Każdy liczy to inaczej ;) lekarze skupiają się raczej na skończonych tygodniach, aniżeli na tych "rozpoczętych" :)
Mój lekarz też patrzył na te skończone, więc 5+1, by liczył jako 5. Ogólnie zaczął się już 6 tydzień, więc ja zawsze mówię, że leci dany tydzień lub mam skończony. Wiem, że kobiety wolą liczyć zaczęte tygodnie, bo mają wrażenie, że dziecko jest starsze = szybciej bezpieczne / donoszone. 😉
Co do aplikacji to zależy jak masz ustawione. Możesz zmienić, żeby pokazywało zaczęte lub skończone 😉

Dziewczyny wiecie może co oznacza na USG obok GA (podobno to wiek ciąży) wartość procentowa? Oglądam inne zdjęcia i u innych jest GA >99%, u mnie jest <1%. Nie mam pomysłu co to może oznaczać.

reklama
Dziewczyny wiecie może co oznacza na USG obok GA (podobno to wiek ciąży) wartość procentowa? Oglądam inne zdjęcia i u innych jest GA >99%, u mnie jest <1%. Nie mam pomysłu co to może oznaczać.
Uuu, ależ zagadka na wieczór. Pojęcia nie mam, przyznam szczerze. Zawsze miałam przy GA tygodnie i dni ciąży, nie kojarzę żadnych procentów.

Może to procent, z jaką dokładnością obliczyli wiek ciąży? Próbowałam wygooglać temat, ale cisza w internetach.

Do góry