reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

Ja też się czuję źle. Do tego mam wrażenie że brzuch mi się napina, jestem słaba, mam zawroty w głowie. Właśnie wróciłam z Biedronki z zakupów i cały czas miałam obawy że padnę na środku sklepu. W poniedziałek robię wszystkie możliwe badania na wizytę w kolejnym tygodniu to się przekonam czy wyniki są ok. Jako doświadczona mama kolejny raz przekonuję się że ciąża i macierzyństwo jest inne niż w kolorowych czasopismach. Gdzie nikomu nic nie dolega, uroda dopisuje, uśmiech towarzyszy w każdej sesji:) Gdzie dzieci wystylizowane, mamy piękne :))) Życie jest jednak nieco inne;)) Mimo wszystko kocham macierzyństwo ale nie jest cukierkowe :)

reklama
Hej Dziewczyny, ja wczoraj wieczorem miałam chyba a'lla taki przebłysk jak to będzie samopoczuciowo w drugim trymestrze - byłam pełna energii, nic mnie nie bolało, nie mdliło, posprzątałam całą chacjendę i ugotowałam gar rosołu (na który nie mam dziś ochoty btw. :-D), generalnie było pięknie! Już myślałam, że wkraczam w nowy etap, zażegnałam to kiepskie samopoczucie (ja mam skończony 8 tydzień, 4 dzień), ale obudziłam się dziś rano znów na kacu... Mąż mnie wyciągnął na spacer, niestety nie pomógł. No to siedzę dalej pod kocem, czekam.

Hej Dziewczyny, ja wczoraj wieczorem miałam chyba a'lla taki przebłysk jak to będzie samopoczuciowo w drugim trymestrze - byłam pełna energii, nic mnie nie bolało, nie mdliło, posprzątałam całą chacjendę i ugotowałam gar rosołu (na który nie mam dziś ochoty btw. :-D), generalnie było pięknie! Już myślałam, że wkraczam w nowy etap, zażegnałam to kiepskie samopoczucie (ja mam skończony 8 tydzień, 4 dzień), ale obudziłam się dziś rano znów na kacu... Mąż mnie wyciągnął na spacer, niestety nie pomógł. No to siedzę dalej pod kocem, czekam.
Ja zamówiłam na dziś od mamy pierogi z mięsem. Pół nocy lepiła ;))) po czym wróciłam z Buedronki i wcinam czarny chleb z serkiem president. Na sam widok pierogów mnie wykręca :( Kosmos

Ja zamówiłam na dziś od mamy pierogi z mięsem. Pół nocy lepiła ;))) po czym wróciłam z Buedronki i wcinam czarny chleb z serkiem president. Na sam widok pierogów mnie wykręca :( Kosmos
To jest szalone, ale też tak mam. Właśnie dzisiaj muszę się pozbyć wielkiej paki pierogów zbójeckich, na które miałam ochotę jakiś czas temu, zjadłam trzy, a reszta rozpoczęła własną kolonię.
Z napojów gorących wchodzi mi też (jak u jednej z forumowiczek) tylko czarna herbata, a tak przez całe życie średnio za nią przepadałam :-) ciekawe to jest.

Mnie już dzisiaj do reszty odbiło święta sobie wyprawiam i upiekłam makowce 😃😃
20210220_140328_copy_756x1008.jpg

To jest szalone, ale też tak mam. Właśnie dzisiaj muszę się pozbyć wielkiej paki pierogów zbójeckich, na które miałam ochotę jakiś czas temu, zjadłam trzy, a reszta rozpoczęła własną kolonię.
Z napojów gorących wchodzi mi też (jak u jednej z forumowiczek) tylko czarna herbata, a tak przez całe życie średnio za nią przepadałam :-) ciekawe to jest.
Dokładnie . Ja nigdy nie piłam takiej zwykłej herbaty typu Lipton. Tylko wysublimowane mieszanki ze świata herbat. Teraz przełknę tylko czarną gorzką i wodę gazowaną:)

reklama
Od 6 rano piękę i gotuje ale znając mnie o 20 już będę w łóżku. Bo tak to wygląda u mnie od rana pełna energii a pod wieczór nie nadaje się do niczego . Najgorsze w tym wszystkim jest to że mam ochotę na % nawet wódkę bym wypiła 😱 a ogólnie to ja jestem anty alkoholowa . Śnią mi się po nocach drinki i imprezy. 😃😃😃

Do góry