reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie czy orientuje się któraś w prawie pracy ? Mam umowę na czas określony do grudnia. Pracuje u jednego pracodawcy 5 lat. Kiedy mogę powiedzieć o ciąży żebym była chroniona ? Czy jak lekarz stwierdzi na wizycie we wtorek ze wypisujemy L4 to czy mogę pójść ? Mam zawroty głowy i lekkie plamienie

Czekaj czekaj. Ale jak 5 lat to nie powinnas dostac umowy na nieokreslony? Na jakich umowach pracowalas wczesniej ? Przydaloby sie wiecej szczegolow.

Hej dziewczyny mam pytanie czy orientuje się któraś w prawie pracy ? Mam umowę na czas określony do grudnia. Pracuje u jednego pracodawcy 5 lat. Kiedy mogę powiedzieć o ciąży żebym była chroniona ? Czy jak lekarz stwierdzi na wizycie we wtorek ze wypisujemy L4 to czy mogę pójść ? Mam zawroty głowy i lekkie plamienie

Dzień dobry. Właśnie się obudziłam, ale nie mam zamiaru wstać. Brzuch mnie bolał całą noc i boli nadal. Dodatkowo mam taki ból kości jak przy grypie. Wczoraj myślałam, że coś mnie bierze, ale temperatura w normie i żadnych innych objawów, więc chyba to nie to. Idę spać dalej. Dziś na 19 do pracy do 8 rano (13h [emoji2961]). Jutro będę spała pół dnia. Taki weekend. Chłopakom kupiłam nową planszówkę to będą mieli co robić beze mnie. Poza tym pogoda do kitu. Wieje, zimno, pada.
To zaczelismy weekend :) jakie macie plany? Lezymy i pachniemy czy moze aktywnie ? :)

No to witaminki w ruch :)
Dzień dobry. Właśnie się obudziłam, ale nie mam zamiaru wstać. Brzuch mnie bolał całą noc i boli nadal. Dodatkowo mam taki ból kości jak przy grypie. Wczoraj myślałam, że coś mnie bierze, ale temperatura w normie i żadnych innych objawów, więc chyba to nie to. Idę spać dalej. Dziś na 19 do pracy do 8 rano (13h [emoji2961]). Jutro będę spała pół dnia. Taki weekend. Chłopakom kupiłam nową planszówkę to będą mieli co robić beze mnie. Poza tym pogoda do kitu. Wieje, zimno, pada.

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że jesteś chroniona od początku. Twoja umowa nie kończy się w trakcie pierwszych 12 tygodni, więc możesz iść na zwolnienie,ale może niech wypowie się ktoś kto wie na 100%, bo ja nie mam pewności

Tylko widzisz dziewczyna pracuje 5 lat a ma dalej umowe na czas okreslony, co mnie dziwi...
Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że jesteś chroniona od początku. Twoja umowa nie kończy się w trakcie pierwszych 12 tygodni, więc możesz iść na zwolnienie,ale może niech wypowie się ktoś kto wie na 100%, bo ja nie mam pewności

reklama
Do góry