Spark
Fanka BB :)
Pewnie chodziło Jej o to, że "bynajmniej" ma zupełnie inne znaczenie niż "przynajmniej" [emoji38]No widzisz a u nas to norma tak samo jak "sljedzikowanie" po tym poznasz podlasianina
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pewnie chodziło Jej o to, że "bynajmniej" ma zupełnie inne znaczenie niż "przynajmniej" [emoji38]No widzisz a u nas to norma tak samo jak "sljedzikowanie" po tym poznasz podlasianina
Pewnie chodziło Jej o to, że "bynajmniej" ma zupełnie inne znaczenie niż "przynajmniej" [emoji38]
Hej dziewczyny mam pytanie czy orientuje się któraś w prawie pracy ? Mam umowę na czas określony do grudnia. Pracuje u jednego pracodawcy 5 lat. Kiedy mogę powiedzieć o ciąży żebym była chroniona ? Czy jak lekarz stwierdzi na wizycie we wtorek ze wypisujemy L4 to czy mogę pójść ? Mam zawroty głowy i lekkie plamienie
To zaczelismy weekend jakie macie plany? Lezymy i pachniemy czy moze aktywnie ?
Dzień dobry. Właśnie się obudziłam, ale nie mam zamiaru wstać. Brzuch mnie bolał całą noc i boli nadal. Dodatkowo mam taki ból kości jak przy grypie. Wczoraj myślałam, że coś mnie bierze, ale temperatura w normie i żadnych innych objawów, więc chyba to nie to. Idę spać dalej. Dziś na 19 do pracy do 8 rano (13h [emoji2961]). Jutro będę spała pół dnia. Taki weekend. Chłopakom kupiłam nową planszówkę to będą mieli co robić beze mnie. Poza tym pogoda do kitu. Wieje, zimno, pada.
Hej dziewczyny mam pytanie czy orientuje się któraś w prawie pracy ? Mam umowę na czas określony do grudnia. Pracuje u jednego pracodawcy 5 lat. Kiedy mogę powiedzieć o ciąży żebym była chroniona ? Czy jak lekarz stwierdzi na wizycie we wtorek ze wypisujemy L4 to czy mogę pójść ? Mam zawroty głowy i lekkie plamienie
No to witaminki w ruch
Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że jesteś chroniona od początku. Twoja umowa nie kończy się w trakcie pierwszych 12 tygodni, więc możesz iść na zwolnienie,ale może niech wypowie się ktoś kto wie na 100%, bo ja nie mam pewności
Tak bo mój szef to kretacz. On zatrudnia ludzi na okres próbny, potem na staż, potem bierze ta sama osobę na dofinansowanie z urzędu pracy itpTylko widzisz dziewczyna pracuje 5 lat a ma dalej umowe na czas okreslony, co mnie dziwi...