Nie koniecznie trzeba "zamykać seks tylko w sypialni". Ja nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem i nie tylko ze względu na seks. My często śpimy nago, tak lubimy... dla mnie codzienna bliskość jest bardzo ważna, uwielbiam się wtulić w niemęża i tak się śpi najwygodniej. Nie wyobrażam sobie żeby to miało się zmienić... dla mnie dziecko powinno spać w spać w swoim łóżeczku i kropka. Przede wszystkim ze względu na zagrożenia wynikające ze spania w normalnej pościeli przez niemowlaków, ryzyko śmierci łóżeczkowej. oczywiście każdy robi tak jak uważa i jeżeli ktoś czuje się bezpiecznie spiąć z dzieckiem w łóżku to jest jego sprawa a mi nic do tego. To samo tyczy się kp, każdy robi to co uważa za słuszne i na pewno z myślą o tym aby zapewnić swojemu dziecku to co może dać najlepszego, a nie dla niektórych kp jest czymś nienaturalnym i bariera nie do pokonania to zapewnia inna forma żywienia najlepsza możliwą do zapewnienia przez niego w danym momencie, ważne żeby dziecko nakarmić a czy to mm czy kp to już kto jak będzie mógł. Pisałyście też o kp w miejscach publicznych, dla mnie jest to sytuacja bardzo intymna i absolutnie nie wyobrażam sobie karmić dziecko na ławce w parku, w galerii lub innym miejscu publicznym. Nie chodzi mi o pokazywanie ciała, tylko o sam "proces" karmienia dla mnie są pewne czynności które nie powinny być publiczne. I nie rozumiem kampanii koniec w chowanego bo jeżeli chcą zachęcić kobiety do kp to powinni raczej zadbać o to aby powstawało coraz więcej miejsc takich pokoi matki z dzieckiem gdzie kobieta może w spokoju nakarmić dziecko bez gapiących się na nią ludzi a nie przekonywać że wywalenia cyca w miejscu publicznym nie powinno budzić oburzenia. Bez urazy, nie każdy wywala cyca, niektóre matki robią to dyskretnie
Nie rozumiem też przewijania dziecka gdzie popadnie... dla mnie przewijak, mata do przewijania to podstawa. Nie uwierzę że takie przewiniete dziecko na łóżku, kanapie, czy stole nie nasilało w trakcie przewijania... albo że coś się pobrudziło przy okazji... mnie to poprostu brzydzi...
Pewnie co do wielu rzeczy zmienię zdanie po porodzie ale mam nadzieje że do tych teraz wspomnianych nigdy...