reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Nie do konca bez powiklan, tzn dziecko zdrowe, ale matka 4msc w szpitalu. Nie wnikalam mocno, wiem tyle ile sama mowila, ale wiem ze doszlo do pekniecia macicy, pozniej miala jeszcze w szpitalu wylew, oprocz tego zatrzymanie serca... Dziecko z babcia, maz przy lozku cale dnie. Rok do siebie dochodzila ale sie udalo...

Taka ot historia, bo lekarze tez sie myla. Niestety.
O matko... biedna. Ale na.szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.

reklama
A ja troche poplynelam na aliexpress i na allegro i 220zl poszlo i w sumie na takie pierdoły :) z tanszych pierdółek zostalo mi kupic przescieradla do łóżeczka i wozka, jakies podklady pod nie, jakis grubszy koc, rogal do karmienia, jeden ręcznik, szczotke, pieluchy tetrowe, bambusowe, smoczek, woreczki do mleka, nakładki na sutki i majty poporodowe. I w sumie tyle z tych takich mniejszych, tanszych rzeczy no i cala apteka [emoji23][emoji23][emoji3]

Ja mam troche tak jak ty. Nie mam ani jednej nowej rzeczy. Mam duzo rzeczy po synku, ale prawda jest taka, że sporo musze jeszcze dokupić dla małego i dla siebie akcesoriów potrzebnych w połogu.
Juz przejrzenie ubranek jakie mam było dla mnie sporym wyzwaniem psychicznym. Myślałam, że może po połówkowym. Ale nic sie nie zmieniło. Teraz mam założenie że w lipcu! I tego sie trzymam ;)
To tak jak ja. Mam duzo rzeczy po corce, ale musze je przejrzec i na pewno dokupić troche. Ale jakos mi sie nie spieszy. Jakos sily ostatnio nie mam, ciagle spiaca chodze i spadwk nastroju. Nie wiem moze ta pogoda mnke tak nastraja.

A ja troche poplynelam na aliexpress i na allegro i 220zl poszlo i w sumie na takie pierdoły :) z tanszych pierdółek zostalo mi kupic przescieradla do łóżeczka i wozka, jakies podklady pod nie, jakis grubszy koc, rogal do karmienia, jeden ręcznik, szczotke, pieluchy tetrowe, bambusowe, smoczek, woreczki do mleka, nakładki na sutki i majty poporodowe. I w sumie tyle z tych takich mniejszych, tanszych rzeczy no i cala apteka [emoji23][emoji23][emoji3]
Ja zamówiłam pieluchy tetrowe,flanelowe,muslinowe i bambusowe. Jak przyjdą i zmacam to podesle lunka,jeśli warto będzie :)

Myślę że pogoda robi swoje, tym bardziej że ja ogólnie czuje się lepiej w miesiącach chłodnych. Przez ten upał prawie nie wychodzę z domu co mnie nudzi i trochę doluje, mimo że zawsze znajdę jakieś zajęcie. Czytałam ze końcówka 6 miesiąca to czas kiedy pojawia się zmęczenie ciąża i znudzenie.

To tak jak ja. Mam duzo rzeczy po corce, ale musze je przejrzec i na pewno dokupić troche. Ale jakos mi sie nie spieszy. Jakos sily ostatnio nie mam, ciagle spiaca chodze i spadwk nastroju. Nie wiem moze ta pogoda mnke tak nastraja.

reklama
Dla mnie przygotowywanie teraz tego wszystkiego byłoby chyba jakimś takim balastrem, a tak na spokojnie sobie czekam. Narazie nie mam wskazań że mogę urodzić wcześniej, pewnie gdyby było takie ryzyko to jakieś min. Rzeczy bym miała. Ale z drugiej strony jakbym urodziła wczesniaka to też mi go nie dadzą do domu i zdążę wszystko kupić. Narazie trochę czytam i idę do szkoły rodzenia. Starczy.
Hmm...mam podobne odczucia.
Do tej pory pracowałam i w ogóle nie w głowie mi było "wicie gniazdka " dla Małej. [emoji4] Już dawno temu postanowiłam sobie, że opiero jak pójdę na zwolnienie to się zacznę tym wszystkim zajmować.
Póki co mamy wanienke ze stelażem -jaką chciałam. Ale to tylko dlatego, że znajomi chcieli już się pozbyć bo im miejcie zabierała. Ciuszki jeszcze trzymają na moją prośbę bo nie mam na nie jeszcze miejsca. [emoji14]
Oglądałam wózki dziecięce. Już nawet z mężem no i dużo się dowiedziałam na temat firmy, którą brałam pod uwagę. Wiem że raczej mój sprawdzony "Cybex " odpadnie [emoji53]
Dziś mój pierwszy dzień zwolnienia.
Jutro przegląd garderoby od i porządki. Wtedy z pewnością zrobi się miejsce [emoji4][emoji4][emoji4]

Do góry