Otoona
Fanka BB :)
@katatonia masz ten sam termin porodu co ja [emoji16] super [emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki bardzo za cynkTobą,będę robiła zakupy porodowe za jakiś czas to koniecznie wrzucę do koszyka@Margonelka Nappy Fresh jest w Aptece Gemini. Właśnie robie ta, zakupy i mi sie pokazal
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze chusteczki nawilzane sa dla malenstwa be. Pierwsza wycieralam nimi i ciągle odparzoba. Druga woda przegotowana i wacikami, suszylam chusteczka sucha zero kremow i zeeero odparzen. Chusteczki naw weszly dopiero jak kupy byly wiekszeja pewnie kupię płyn do kąpieli Hipp lub babydream one mają ok skład. Sól fizjologiczna w ampułkach i fiolet do pepuszka.
Będziemy raczej używać wielo więc bez kremów, ale w razie czego będe szukać tormentalum na odparzenia .
Na początek będę kąpać w krochmalu i pewnie. I może zrobię własny krem ale to tuż przed rozwiązaniem.
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze chusteczki nawilzane sa dla malenstwa be. Pierwsza wycieralam nimi i ciągle odparzoba. Druga woda przegotowana i wacikami, suszylam chusteczka sucha zero kremow i zeeero odparzen. Chusteczki naw weszly dopiero jak kupy byly wieksze
Dziewczyny, czy któraś mi to wytłumaczy? Poza tym, że dalej mam nie wyleczonego grzyba, mimo globulek na receptę, co znaczy, że ograniczona wartość diagnostyczna? Źle pobrana próbka? Szczerze to zawsze miałam tylko mówione która grupa w cytologii, a tu taki wynik. Zobacz załącznik 862190
W ciąży zawsze jest ograniczona dostępność diagnostyczna. To standardowy zapis. Normalnie robi się cytologie pobierając głęboko z kanału szyjki macicy a w ciąży tylko że ścianki. Dlatego zaleca się powtórzenie cytologi po porodzie. Grup już się raczej nie stosuje, są nowe standardy od stycznia, tylko niektóre laboratoria jeszcze podają grupy.
Grzybica dalej jest może zrób antybiogram i weź antybiotyki bo same globulki chyba tylko rozwlekaja stan zapalny.
[/QUOTE]Bo na niektóre grzyby działaja różne antybiotyki.Jedne mniej inne bardziej. To tak jak z gorączką bierze się na przemian, ibuprom i paracetamol. Działanie to samo ale skład inny.
Ale w ciąży nie poszaleje się z lekami przeciwgrzybicznymi i nikt oprocz dosłownie dwóch dozwolonych niczym nie będzie więcej leczył...
QUOTE="Jsawww, post: 16709889, member: 172137"]Po co antybiogram jak napisane jaki to grzyb...