reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

@Mama2018
Ja luteině miałam bo za niski progesteron miałam. Poza tym wcześniejsza coąża skończyła się poronieniem więc od początku kazał brać.
To nie są typowe globulki tylko jak tabletki wyglądają i nie kazali mi w lodówce...ale upałów wtedy nie było. Teraz po prostu chroniłabym przed słońcem i ciepłym miejscem. Jaką masz dawkę? 100mg są z aplikatorem I dla mnie były wygodniejsze niż 50mg bez aplikatora.

Byliśmy dziś oglądać wózki i generalnie to co podobało mi się w internecie, na żywo straciło duzo... Wózek Tutek Grander wygląda ekstra dopuki się go nie dotknie, jakiś taki chwiejny i niestabilny jest. Najbardziej przypadły mam do gustu Bebetto Holland i Jedo Nevo. Miałyście może doczynia z tymi modelami? Generalnie spodobał nam się sposób mocowania gondoli to że nie trzeba jednocześnie wypinać z uchwytów. No i w Jedo gonodola jest spora

Ja z Michaśkiem chodziłam na spacery z koleżanką która miała Holland'a i mega mi się podobał. Leciutko się go prowadziło. Nie pamiętam czy amortyzatory ma ale miałam wrażenie, że tak "mięciutko" ta gondola uginała się, dzieciątko żadnych wstrząsów nie odczuwało...no bajka w porównaniu z moim Espiro. Druga miała wtedy Tutka ale jakoś tak nisko mi się kojarzy że było siedzisko w porównaniu do mojego.

reklama
A nie ma u Ciebie zapisów na godzinę. U mnie na szczęście są więc nie trzeba się tyle naczekac A też to przede mną jest bo podatek zaplacony to jeszcze muszę przerejestrowac ;-(
Do przerejestrowania byłam mądra i ustaliłam termin przez neta, ale po odbiór pojechałam na spontanie, bo smsa dostałam, że gotowe. Zazwyczaj do tych okienek z odbiorem było mało ludzi...

Dziewczyny a mam pytanie wakacyjne. Kilka z was pisała, że jedzie na zagraniczne wakacje. Jakie ubezpieczenia do koszyka tego wykupujecie? I ile wcześniej najlepiej to załatwić? Pod koniec czerwca jadę autem na północ Włoch i właśnie niemąż mówi, żeby zacząć się już rozglądać.

Pytanie do @aspekt,ale może będę mogła pomóc...
Ja luteine biorę od 7 tc,2x1(wczesniej bralam dodatkowo jeszcze duphaston). Ma ona zapobiec przedwczesnym skurczom wywolujacym poród.
Trzymam ją w temp pokojowej,w szafce,schowana przed sloncem.
Nic strasznego ona nie jest,moze jedynie zostawiać plamy na bieliznie. Na początku możesz czuć lekkie swędzenie.

Tak ogólnie pytałam aspekt bo wcześniej wspominała o luteinie.

Ja mam globulki a lekarz mówił że są podobno też tabletki do łykania luteina ... Rozumiem @aspekt czy Ty @Margonelka też miałyście lub dalej macie też globulki dopochwowe luteinę ?

Dziekuje za pomoc . Każda rada i informacje są dla mnie cenne.

Jeśli tylko ktoś coś wie to mówicie piszcie dla mnie to jest nowy temat...

reklama
Ale powiem Wam ze porownalam z opisem mojej Kornelki i waza podobnie roznica tylko 7gram i sa nawet do siebie podobne jak na ten tydzien ciazy

Do góry