reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Hej ja juz po polowkowych malutka wazy393g wszystko jest wpirzadku. I raczej bedzie Maja. Chyba ze jakies imie wpadnie nam do pazdziernika. Tylko lekarz powiedzial mi ze mam plyn owodniowy przy gornej granicy.
Gratuluje Eam udanych wizyt. Remont skonczony. Posprzatalam takze bede tu vzesciej
Cudne ujęcia [emoji7]

reklama
@aspekt

Widzę masz duże doświadczenie z tematem ciąży ...

Moze głupie pytanie , ale ta luteinę się trzyma w lodówce jak inne globulki dopochwowe czy w nie trzeba ?

A dwa , ta Luteina tj na te skurcze i pobolewania czy na podtrzymanie ciazy i aby szyjka była twardsza ? Hmmm
Ja w poprzedniej ciazy brałam luteine do ok 16 tygodnia ciazy. Z tego co pamiętam trzymałam ją w temp pokojowej, ale najlepiej sprawdź w ulotce :)

Hej ja juz po polowkowych malutka wazy393g wszystko jest wpirzadku. I raczej bedzie Maja. Chyba ze jakies imie wpadnie nam do pazdziernika. Tylko lekarz powiedzial mi ze mam plyn owodniowy przy gornej granicy.
Gratuluje Eam udanych wizyt. Remont skonczony. Posprzatalam takze bede tu vzesciej
Gratulacje! :)

Byliśmy dziś oglądać wózki i generalnie to co podobało mi się w internecie, na żywo straciło duzo... Wózek Tutek Grander wygląda ekstra dopuki się go nie dotknie, jakiś taki chwiejny i niestabilny jest. Najbardziej przypadły mam do gustu Bebetto Holland i Jedo Nevo. Miałyście może doczynia z tymi modelami? Generalnie spodobał nam się sposób mocowania gondoli to że nie trzeba jednocześnie wypinać z uchwytów. No i w Jedo gonodola jest spora

Można jeździć nawet do 9 miesiąca. Najlepiej z adapterem do pasów. Jak się nie ma to zawsze lepiej z pasami, nigdy bez.
Powinno się siedziec stosunkowo daleko od kierownicy, można wyłączyć poduszkę powietrzna ale ja tego nie robię.

Aaaa właśnie do kiedy nam mamusiom wolno prowadzić samochód ? Wie ktoś ? I co z pasami już mi nie wygodnie z tym pasem na brzuszku :eek:

Byliśmy dziś oglądać wózki i generalnie to co podobało mi się w internecie, na żywo straciło duzo... Wózek Tutek Grander wygląda ekstra dopuki się go nie dotknie, jakiś taki chwiejny i niestabilny jest. Najbardziej przypadły mam do gustu Bebetto Holland i Jedo Nevo. Miałyście może doczynia z tymi modelami? Generalnie spodobał nam się sposób mocowania gondoli to że nie trzeba jednocześnie wypinać z uchwytów. No i w Jedo gonodola jest spora
Ja myslalam o jedo koda, a teraz na ta chwilę wybieram bebetto luca z tego roku :)

No tak, z tym ze to moje trzecie badanie wyglądało bardzo dokladnie, tj wszystkie parametry posprawdzane (serce, łożysko, pepowina, itp) czyli takie prenatalne bez badania krwi. Chyba ze tak jak @aspekt pisze zależało to od dobrej woli lekarza wykonującego badanie.

Jest to możliwe.Moja prowadzącą w ogole nie wykonuje prenatalek.Zadnych.Ani żaden ginekolog w moim mieście.Jesli chce te badania to muszę jechać do Kościana lub Poznania, to najbliższe miasta.
Są dwa miejsca w.Poznaniu ( w tym roku PreMediCare,.Druzbickiego i Euromedicus Wojskowa).Na każde badanie mam odrębne skierowanie.
W wakacje się przeprowadzamy, więc będę szukała.prowadzacego gdzie indziej, bo nie opłaci mi się dojeżdżać.Tam być może z trzecie genetyczne.
Aczkolwiek nie wiem czy jest sens robić trzecie genetyczne, skoro miałam amnio?

I chyba.bede ostatnia na połówkowych...

To ja już nie rozumiem. Ja miałam trzy takie badania (bez krwi, samo usg z pomiarami, nt, kość nosowa itp) w ciąży z pierwszym synkiem na przełomie 2013/2014 roku. Tzn 3 x USG w każdym trymestrze. Oczywiscie wtedy wszystko na NFZ i nic nie placilam. Dostawalam skierowania i tyle. Czyżby tak się wszystko zmieniło od tego czasu na gorsze, tzn zmniejszono liczbę badań?
U mnie badanie prenatalne wykonuje zupełnie inny lekarz w innej przychodni, nie zależnie od tego czy bada mnie moj ginekolog

reklama
Ja również gratuluje;) i dziękuję.
W ktorym jestes tygodniu ? Ładne zdjęcie, moje nie takie wyraźne, to 4d?

Do góry