monami
Fanka BB :)
W to 6-7-8 miesięcy to nie wierzę, że za ciężkie dziecko Te pierwsze foteliki są do 13 kg, a 13 kg to powyżej 97 centyla dla rocznych chłopców. Zwykle dzieciom robi się po prostu ciasno albo właśnie pasy są za krótkie (szczególnie, gdy rodzice zapinają w ciepłych kurtkach, czego właściwie nie powinno się robić). Twoi znajomi są oświeceni i wybierają RWF, więc w sumie im się nie dziwię, że wszystko im jedno, czy zrezygnują z pierwszego fotelika, gdy dziecko będzie miało 6 miesięcy czy 18. Ale ileż to ja widzę niemowlaków przodem do kierunku jazdy? Ba, sama woziłam rocznego syna przodem (i przez kilkanaście kolejnych miesięcy, za każdym razem byłam wkurzona na to nasze małe Maxi Cosi Cabrio, bo było mi słabo, gdy widziałam lecącą głowę swojego dziecka), ale w 2012 jakoś nie miałam świadomości istnienia RWF, a do tego mieliśmy stare auto, które się nie zamykało na zamki, więc w ogóle nie rozglądałam się w wyższej grupie cenowej.
No to nie musisz wierzyć , ja wierze bo widzę to w moim otoczeniu dwie koleżanki maja synów urodzonych w tym samym czasie mniej więcej 7 miesięcznych -13 kg. Obie maja łupiny na sprzedaż bo musiały wymienić już na coś innego