reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

W pierwszej ciąży u mnie było widać dopiero w 17 tc.I to Ci którzy mnie znali bo na ulicy to nadal ludzie nie zauwazali. Spokojnie jeszcze się doczekasz a później to jak coś upadnie i z takim brzuchem próbuj podnieść lub zawiązać buty to będziesz chciała już być po porodzie :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18
Hahahha jak cos upadnie pol biedy, mozna ukucnac i podniesc, ale golenie sie "tam" to masakra [emoji23] i obcinanie czy malowanie pazurow u nog [emoji23][emoji23]

Naturalna mama, jestesmy na podobnym etapie i mamy podobne brzuszki! Dobrze, ze z takim olbrzymem nie jestem sama ;)

4c3tskjoa7ptmvui.png

reklama
Moim zdaniem taki test to nie jest głupia sprawa. Depresja poporodowa wbrew pozorom zdarza się często. Może dzięki temu przyszła mama będzie miała w porę pomoc psychologiczna. Z drugiej strony pytanie jak to chcą rozwiązać. Bo jeśli na zasadzie 'trzeba ją kontrolować bo jeszcze coś głupiego zrobi' to narobia więcej szkód niż pożytku...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Minie bardziej zaskoczyło to, że ktoś wpadł na pomysł by ograniczyć mm dla noworodków. Testy spoko, ale nie obowiązkowe.

Brzuszki bardzo fajne, mi chyba bardziej w boczki poszło :) całe dorosłe życie zdrowo się odżywialam, teraz pizza, napoje gazowane, białe pieczywo, makarony z sosem, mięsne pasztety.... Same pyszności :) Nie potrafię najeść się sałatką z kurczakiem grilowanym, ani warzywnym pasztetem... Trudno, będzie Co zrzucać po ciąży

Hahahha jak cos upadnie pol biedy, mozna ukucnac i podniesc, ale golenie sie "tam" to masakra [emoji23] i obcinanie czy malowanie pazurow u nog [emoji23][emoji23]

Naturalna mama, jestesmy na podobnym etapie i mamy podobne brzuszki! Dobrze, ze z takim olbrzymem nie jestem sama ;)

4c3tskjoa7ptmvui.png
A wyobraź sobie jak upadnie i wyleci pod meble. Jak ja sobie przypomnę to ani tak ani tak bo na brzuchu się nie polozysz aby sięgnąć a na plecach nic nie widziałam. Ja z goleniem lecialam na "czuja" i mąż musiał potwierdzić czy ok :) a malowanie paznokci dałam jakoś radę ewentualnie siostrę prosiłam. Ale jak sobie to wszystko przypomnę...

Dziś post więc piję kefir z jajkiem sadzonym i ziemniaczkami. Nie miałam pomysłu na nic innego.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Prenatalne prywatnie 31.03
Wizyta NFZ 26.04

A masz jakiegoś linka które są daj e moja siostra 8 lat temu kupował do dziś to używa ma w środku taki drobny grosik i pokrowiec który można prać też taki chcę tylko nie ja widzę szukać w necie. Podealecie jakiegoś gotowca z fajnym rogalem?

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja ostatnio sobie kupiłam w kształcie 7 na stronie supermami.pl . Mega wygodna praktyczna. Mi bardzo pomaga na bóle kręgosłupa i bioder. Przez allegro z supermami jest taniej.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam rogala jakiegoś z allegro za grosze. W środku wsad ze styropianowych kuleczek. Niestety szeleści strasznie, no i już stracił naobjętości i jest "sflaczały" :( muszę zakupić nowy.

usg 5.04 :)

Do góry