reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

To kupcie owocowe jogurty ale z jakims dobrym skladem, bez białego cukru itp

p19u9jcg36lbmzsm.png

-> Druga wizyta 22.03 [emoji173]

Lekarzowi chodzilo o to by w jogurcie byly żywe kultury bakterii jogurtowych L.acidofilus i Bifidobakterium lactis etc...
Cukier z jogurtow slodkich pogorszy sprawe a nie polepszy bo jogurto owocowy to cukier... a smak owocow to w wiekszosci barwniki i aromaty..i niektore jogurty z kawalkami owocow ( znam linie produkcyjna z praktyki)
Jogurt naturalny moze pomóc

reklama
Lekarzowi chodzilo o to by w jogurcie byly żywe kultury bakterii jogurtowych L.acidofilus i Bifidobakterium lactis etc...
Cukier z jogurtow slodkich pogorszy sprawe a nie polepszy bo jogurto owocowy to cukier... a smak owocow to w wiekszosci barwniki i aromaty..i niektore jogurty z kawalkami owocow ( znam linie produkcyjna z praktyki)
Dlatego tez pisze o jogurtach owocowych dobrej jakosci. Zle mnie zrozumialas. Nie kupuje gowien tym bardziej teraz jak w ciazy jestem. W skladzie sa tylko owoce (prawdziwe, nie aromaty), cukier trzcinowy i wymienione kultury bakterii.
Duża wage przywiązuje do tego co jem i zawsze czytam etykiety.

p19u9jcg36lbmzsm.png

I wiem co lekarz mial na mysli. Infekcje biorą sie w większości przypadkow z nadmiaru cukru...a dobre jogurty zawiaraja wlasnie kultury bakterii, ktore dobrze "lecza" glownie swoim ph. Grzyby, bakterie z infekcji nie lubia kwasnego ph.

p19u9jcg36lbmzsm.png

Cześć dziewczyny :)
jestem tu nowa :) szukałam fajnego forum i widzę, że tu jest mega aktywnie. Wstępnie mam termin na 20.10.2018r :):) w tamtym tyg usłyszałam serduszko mojego maleństwa :) wszystkie parametry ok, wyniki krwi wszystkie dobre jednak na USG wypatrzył krwiaka. Mam się mega oszczędzać i brać 2 lub 3 razy dziennie no spe. No wiadomo do tego standardowo kwas foliowy, wit D3 :)

Za dużo mnie tu nie było. Dzisiejsza wizyta (9tc 1d) okazała się być traumatyczne dla mnie i narzeczonego. Ciąża niestety obumarła więc niestety nie będzie mi dane zostać październikową mamą... Dostałam skierowanie do szpitala na czwartek... Także narazie się tu żegnam z przyszłymi mamusiami.

Życzę powodzenia, szczęśliwych rozwiązań i dużo dużo zdrówka dla mam i ich pociech

Bardzo mi przykro... straszne to jest że tak się dzieje.. ale niestety nie mamy na to wpływu.
Najważniejsze jest to, żebyś nie próbowała szukać przyczyny czemu tak się stało i absolutnie nie wolno Ci się obwiniać i myśleć że coś zrobiłaś źle. Natura niestety załatwia to w ten sposób, że odrzuca to co wadliwe..wiem,że to straszne ale lepiej że stało się to teraz niż w zaawansowanej ciąży lub dziecko miało by się urodzić chore. Przeszłam to samo i to całkiem niedawno, w grudniu. Teraz jesz jestem w kolejnej ciąży i wierze, że tym razem będzie dobrze. Tobie też życzę żebyś szybko się uporała z emocjami i w krótce znów będziesz się cieszyć małą fasolka.
Mi w szybkim powrocie do formy bardzo pomógł narzeczony, który cały czas powtarzał, że trzeba to traktować jako przypadek, tak się czasem dzieje... trzeba to traktować jako proces urodzenia dziecka, niestety czasem trzeba się bardziej namęczyć zanim się doczekamy szczęśliwego finału.
Bądź dzielna wszystko się ułoży zobaczysz.

Hej dziewczyny ja nadal chora jeszcze do tego doszla chyba rwa kulszowa straszny bol nawt przy zmianie pozycji na lozku potrafie az krzyknac z bolu jutro ide do lekarza bo juz normalnie nie wytrzymam :-(

Za dużo mnie tu nie było. Dzisiejsza wizyta (9tc 1d) okazała się być traumatyczne dla mnie i narzeczonego. Ciąża niestety obumarła więc niestety nie będzie mi dane zostać październikową mamą... Dostałam skierowanie do szpitala na czwartek... Także narazie się tu żegnam z przyszłymi mamusiami.

Życzę powodzenia, szczęśliwych rozwiązań i dużo dużo zdrówka dla mam i ich pociech

Bardzo bardzo mi przykro! Przesyłam uściski, trzymaj się.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymaj. Sie bardzo mi przykro :-(

Hej dziewczyny ja nadal chora jeszcze do tego doszla chyba rwa kulszowa straszny bol nawt przy zmianie pozycji na lozku potrafie az krzyknac z bolu jutro ide do lekarza bo juz normalnie nie wytrzymam :-(
Polecam udać się do dobrego fizjoterapeuty bo rodzinny lub gin. niewiele pomogą. Ja w pierwszej ciąży wiele przecierpiałam przez ból kręgosłupa. Gdyby nie fizjo.z bólu bym umarła I do porodu nie dotrwała.
A gin.i neurolog zlecili rezonans, słabe leki p/bólowe i tyle...nie wiedzieli co dalej ze mną zrobić.

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy

reklama
Polecam udać się do dobrego fizjoterapeuty bo rodzinny lub gin. niewiele pomogą. Ja w pierwszej ciąży wiele przecierpiałam przez ból kręgosłupa. Gdyby nie fizjo.z bólu bym umarła I do porodu nie dotrwała.
A gin.i neurolog zlecili rezonans, słabe leki p/bólowe i tyle...nie wiedzieli co dalej ze mną zrobić.

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy
Tak, dobry fizjoterapeuta postawi Cie na nogi [emoji4]

p19u9jcg36lbmzsm.png

Do góry