reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

To teraz pytanie do tych bardziej doświadczonych kobietek :): czy pierwszy trymestr jest rzeczywiście taki "Nie rusz! Nie dotykaj! Jestem jajkiem!", czy trzeba na siebie uważać, ale ze spokojem, z rozsądkiem? Pytam, ponieważ nie należę do osób księżniczkowatych, a zapewne do czwartku poczekam na poinformowanie szefa o ciąży (po pierwszej wizycie u lekarza), jednak do tego momentu nie chcę wzbudzać podejrzeń o mój stan. I oczywiście dbam o siebie, ale czy muszę tak drastycznie zmniejszyć poziom energii do minimum? Pozdrawiam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w pierwszej ciąży przy pierwszym trymestrze czułam się wręcz znakomicie ;) poza zachciankami i wymiotami na widok (o zapachu nie wspominając) keczupu nie czułam żadnych ciążowych zmian. Zdałam mojej ginekolog wtedy podobne pytanie. I usłyszałam, że do czasu jak nie będę dźwigać ciężarów bądź uprawiać sportów ekstremalnych mam po prostu funkcjonować normalnie :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja w pierwszej ciąży przy pierwszym trymestrze czułam się wręcz znakomicie ;) poza zachciankami i wymiotami na widok (o zapachu nie wspominając) keczupu nie czułam żadnych ciążowych zmian. Zdałam mojej ginekolog wtedy podobne pytanie. I usłyszałam, że do czasu jak nie będę dźwigać ciężarów bądź uprawiać sportów ekstremalnych mam po prostu funkcjonować normalnie :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Super. Bardzo mnie uspokoiłaś. Chcę, żeby był to dla mnie magiczny czas, ale nie chcę się łapać za brzuch co chwilę, ze strachem, że coś złego się dzieje. Dziękuję dziękuję dziękuję [emoji2]

Pierwszą wizytę mamy na 1go marca. To za późno? Niepokoją mnie skurcze, ale ponoć macica tak ma (nie są mocne).
Nic się nie martw. Skurcze nawet silniejsze są normalne,dopóki nie ma żadnego plamienia jest ok. Myślę że wizyta ok, może usłyszysz już serduszko. Nie ma co się spieszyć, bo lekarz może ci powiedzieć ze i tak nic nie widzi

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Witam nowe Mamy [emoji4]

Ja dalej choruję. Nie jest dobrze. Nie ma poprawy, wręcz jest gorzej. I jeszcze migrena...Mam dość. Jutro znowu lekarz...i dalsze zwolnienie. [emoji17]
Dbajcie o siebie Kobitki....ja tylko raz odpuściłam i teraz mam masakrę...[emoji22]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe Mamy [emoji4]

Ja dalej choruję. Nie jest dobrze. Nie ma poprawy, wręcz jest gorzej. I jeszcze migrena...Mam dość. Jutro znowu lekarz...i dalsze zwolnienie. [emoji17]
Dbajcie o siebie Kobitki....ja tylko raz odpuściłam i teraz mam masakrę...[emoji22]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Zdrówka [emoji8][emoji8]

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, właśnie rozpoczęłam 6tc. Wyliczony termin 27/10, ale piewsza wizyta 1go marca. Na ten moment robiłam test ciążowy (słaba druga kreska w 14 dniu) i dwa testy krwi (beta 84,3 i 232,0 po 48h). Więc chyba jestem w ciąży, prawda? :) To dla nas trochę nierealne jeszcze. Dodam, że to pierwsza ciąża i nie licząc bolących piersi i małych skurczy (to normalne?), to nie mam objawów. Pozdrawiam.
Ten sam tp mi wychodzi ^^ u mnie objawy subtelne (znaczy niski poziom cierpliwości, czkawka i brak @) ;)

reklama
A od kiedy zwykle zaczynają się mdłości?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam od 5 tygodnia. Dzisiaj cały dzień, najgorzej jak się przebudzę. A tez śpię 24/h. Musiałam za każdym razem co się obudziłam jeść kawałek ciasta. Tylko słodkie jestem w stanie w siebie wmusić

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

Do góry