reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Hej dziewczyny, u mnie też szykuje się październik o ile wszystko dobrze pójdzie. To moja pierwsza ciąża, 7 cykl starań, pierwszy z monitoringiem. Jestem pełna obaw ale mąż podtrzymujenie na duchu. Test z wczoraj [emoji4]Zobacz załącznik 837464

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom
Super wieści! Gratulacje.
Kiedy OM?
Kiedy planujesz gina?
Robisz betę i progesteron?

reklama
Dziewczynki piszecie na tym forum z komórek czy na laptopach?
Jest jakaś aplikacja żeby było wygodniej korzystać?
Pierwszą ciążę spędziłam na fajnejmamie.pl ...później przerzuciłyśmy się z październikówkami na zamkniętą grupę na fb.

Super wieści! Gratulacje.
Kiedy OM?
Kiedy planujesz gina?
Robisz betę i progesteron?
Dziękuję. Om 27.12.u gina byłam wczoraj bo potrzebowałam recepty na luteinę, ponieważ brałam już zaraz po owu więc muszę kontynuować. Betę robiłam w tyg temu była 14,1 a progesteron robiłam w 21 dniu cyklu wiec po wyniki wiedziałam że jestem już po owu i że wszystko ok.

Cześć,
Witam nową mamusię :) Chyba jet aplikacja na babyboom ale ja nie mam zainstalowanej.
Mamisia super beta !! Ja chyba zrobię jutro tak dla spokoju bo lekarz dopiero we wtorek.
Orientujecie się czy w aptece dadzą duphaston bez recepty?? Mój gin jest na urlopie do poniedziałku i kazał mi iść do apteki i powiedzieć że doniosę receptę jak on wróci i mi wypisze :confused:

Dziewczynki piszecie na tym forum z komórek czy na laptopach?
Jest jakaś aplikacja żeby było wygodniej korzystać?
Pierwszą ciążę spędziłam na fajnejmamie.pl ...później przerzuciłyśmy się z październikówkami na zamkniętą grupę na fb.

Z komorki......z laptopa to uciazliwe by było...
Jak sie uzbiera nas wiecej..to dopiero mozna o fb pomyśleć...bo jesszcze sporo dziewczyn jest przed testowaniem.
.ktore dojda tutaj.... bo ja dopiero testuje..a termin by byl 13 pazdzirrbik...czyli jeszcze drugie tyle miesiaca...

Jest aplikacja, ja używam i jestem zadowolona. Powiadomienia na bieżąco i szybko się odpisuje, nic się nie zacina. Polecam

Ogarnąć rano młodego przedszkolaka plus niemowlaka, śniadanko, ubieranie w te kurtki x2, pakowanie do auta...zaprowadzanie do pkola...targanie fotelika i przedszkolaka-pół biedy jeśli ma akurat dobry dzień...gorzej jeśli jest akurat na wszystko "nie".
Głównie przeraża mnie ta jesień, brzydka pogoda, grube ubrania...
Nikt mi niestety nie pomoże bo nie mam męża na miejscu.
Wiesz co ja bede miala to samo mam corke ktora chodzi do przedszkola maz ma.firme budowlana i go ciagle nie ma bo.w calej pl robi takze bede musiala sobie jakos radzic ;-)

Mamisia83
Pociessze Cie ze inni mogą mieć gorzej...
Też mam przedszkolaka z listopada 2014.
dodatkowo mam roczniaka...z lutego 2017
A teraz może dojsc niemowlak tak jak i u Was... w pazdzierniku 2018...

Powiem wam ze te nasze 3 latki są mega kumate... i potrafia byc baaardzo pomocne....
pampersy czy chusteczki nawilzajace..czy buciki dla malego..wszystko przyniesie.. wode czy sok do szklanki naleje.. w toalecie przeciez juz samoobsluga....ubiera sie sam... kapie ich razem...frajde mają.. moj nauczony ze mama idzie usypiac "pisklaczka" to chodzi na paluszkach..potrafi cichutko puzzle ukladac czy czymś sie samodzielnie zabawic w tym czasie.. bo wie ze jak przyjde to mama beszie tylko dla niego..to jest taki nasz czas...tylko moj i starszaka
Poda zabawkę.. poda chrupka jak maly zakwęka.. :) szukajcie pozytywów
.. oczywiscie lżej nie bedzie ..bo bedzie 2 a nie 1 dziecko..ale dacie radę
Bedzie dobrze... :)
Dokladnie moja przedszkolaczka to robi wszystko.sama.:-) taka zosia samosia ale powiedzialam juz jej ze w brzuszku chyba ma mamusia dzidziusia to mowila ze pojdziemy razem do lekarza i ona i tatus beda mnie trzymac za reke ;-)

reklama
Do góry