reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Tez biorę od lutego. Biorę euthyrox 25. Kontroli jeszcze nie miałam. Przed ciążą robiłam badania tarczycy, w tym usg i wyszło, ze jest wszystko ok. Później leżałam w szpitalu ze względu na plamienia i tam mi wykryli, że mam chyba niedoczynność.
Też mam 25tke. Jak się czujesz? Jakieś działania niepożądane?

Ale czasami trzeba,Osobiście mam nadzieję,że mój brak energii jest w dużej mierze spowodowany tarczycą i po lekach "wrócę do życia". A szczęśliwsza mama to szczęśliwsze dziecko :-) :)
Tylko ja się czuję dobrze, dużo się ruszam, właściwie poza poczatkowymi tygodniami kiedy wymiotowalam nie mam żadnych objawów ciąży.

Nie wiem, jakoś przepisywanie i branie czegokolwiek w ciąży zawsze tak na mnie działa... :(
. Przynajmniej Istnieje dla Ciebie jakieś leczenie... ja mam ogromna nadczynność związana z ciąża , tsh 0,00 i tego się nie leczy , trzęsące się ręce, migreny, wymioty, sucha skóra jak popiół ....

Właśnie sobie leżę i poczułam coś dziwnego w brzuchu na dole. Tak jak by mnie coś uderzyło od środka. Czyżby to dzidzia? Raczej niemożliwe, bo za wcześnie, 14 tc i jeszcze to łożysko na przedniej ścianie.. To pewnie jelita...

Hej dziewczyny przepraszam ze tak mało się udzielam ale czasu mało moj maż jest na wyjeździe i jestem sama z dwójka dzieci. Chciałam Wam pokazać moj brzuszek:)
IMG_0773.JPG

Załączniki

• IMG_0773.JPG
    IMG_0773.JPG
    265,7 KB · Wyświetleń: 440
reklama
Hej, nie robiłam pappa te ryzyko wyszło z usg ale zrobię te testy pappa i ostatecznie amniopunkcje, długo się czeka na wyniki obu tych badań?
W dziale Ciaza, porod, połóg jest watek o amniopunkcji - tam sa kobiety w podobnej sytuacji do Twojej, na pewno dadza Ci aktualne info. Z tego co kojarzę, to na wynik amniopunkcji mozna czekac dluuugo i wiele kobiet wykupuje do tego tzw.Fisha. Ale ile to kosztuje i jak sie zalatwia, na pewno napiszą Ci w wątku o amniopunkcji. Nie umiem wstawic linka (pisze z tel), ale moze zadziala:
Link do: Amniopunkcja robić czy nie?

Do góry