reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Jak ja już chcę środę:D nie mogę się doczekać żeby się dowiedzieć jaka płeć dzidzi mam nadzieję że chociaż troszkę powie lekarz czy bardziej chłopak czy bardziej dziewczynka :tak: w poprzedniej ciąży długo nie mógł zobaczyć bo mała się ciągle chowala:-p

Ja właśnie się najadlam zupy szczawiowej taką miałam ochotę , że jeszcze mi ślina leci jak o niej myślę:laugh2: chyba będę ją dzisiaj cały dzień jeść8-)
Ja tak mam dzisiaj z pomidorowa [emoji14]

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Mnie czasem też boli tam coś w środku, mam wrażenie że to gdzieś przy szyjce macicy ;/ , zazwyczaj jak ponoszę dłużej synka to czuje takie ukłucia. Gorsze jest to, że już zaczyna mi dokuczać spojenie łonowe...

Szalona nie odpisałam Ci w związku z tym Twoim USG :D będziemy zatem podglądać maluchy w tym samym dniu, bo ja też 9 ;) tylko że ja dopiero po 17.

Ja też 9,w poniedziałek. O 14 może już się czegoś dowiem:)

Też słyszałam o liściach malin,same maliny są ok.
Właściwie to nie powinnyśmy wcinać tymianku,rozmarynu,szałwii!!!,a nawet cynamonu o_O
Taki artykuł kiedyś czytalam
Link do: Zioła zakazane w ciąży

No ale...nie dajmy się zwariować,mocno niewielka ilość chyba nie zadzkodzi.
Jasne że nie wolno dać się zwariować :) po prostu skojarzyło mi się że coś o tym czytałam :)

Zresztą ja to panikowalam jak zjadłam kawałek sera pleśniowego, bo nie wiedziałam że nie powinnam, taka natura :(

3jgxikgnv87dhgfb.png

Jasne że nie wolno dać się zwariować :) po prostu skojarzyło mi się że coś o tym czytałam :)

Zresztą ja to panikowalam jak zjadłam kawałek sera pleśniowego, bo nie wiedziałam że nie powinnam, taka natura :(

3jgxikgnv87dhgfb.png

Broń Boże nie zarzucam Ci,że coś...czy coś :-D
Ser pleśniowy...mniam albo oscypek albo deska serów z winkiem :rolleyes:
Ja np.dziś wypilam kawę,już drugą w ciąży od początku. Bo akurat u mnie nic tak nie działa lepiej na ból głowy ciśnieniowy niż właśnie ona. Wyrzuty sumienia mam teraz straszne....

Oo..i szczawiową z jajeczkiem bym zjadła,ale u mnie dziś lasagne szpinakowe

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa :) właśnie zaczęłam 11tc. Jest to moja pierwsza ciąża dlatego jestem kompletnym laikiem...wczoraj miałam dość uciążliwy ból lewego jajnika, czy jest to "normalne" czy powinnam się obawiać? Wizytę u lekarza mam dopiero na 18.04 :/

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja sobie od czasu do czasu pozwalam na kawę z pół łyżeczki rozpuszczalnej bo zbożowej już czuć nie moge.... Przed ciążą to tylko mocna fusiata wchodziła w grę i absolutnie bez mleka więc teraz ciężko ale daje radę :D

Co do bólu jajnika- nie znam się na tym, może to uciskanie powiększającej się macicy. Też mnie lekko kłuło ostatnio ale tylko moment i przeszło. Mam nadzieję że to nic złego :) też mam wizytę 18 i już się doczekać nie mogę :D

3jgxikgnv87dhgfb.png

Cześć wszystkim :) czytam Was od pierwszego posta. Coś o mnie: jestem już mamą wspaniałej dziewczynki która w październiku skończy 4 latka. Tak więc to moja druga ciąża. Termin z om 11.10. Dzis mialam badania prenatalne i dzięki Bogu wszystko jest dobrze :). Gdy puścił mnie stres zjadłam sledzie z bułą i poprawiłam pomidorami ze śmietaną też z bułą i aktualnie leże i umieram z przejedzenia :-D życzę Wam wszystkim wspaniałego dnia :)

reklama
Broń Boże nie zarzucam Ci,że coś...czy coś :-D
Ser pleśniowy...mniam albo oscypek albo deska serów z winkiem :rolleyes:
Ja np.dziś wypilam kawę,już drugą w ciąży od początku. Bo akurat u mnie nic tak nie działa lepiej na ból głowy ciśnieniowy niż właśnie ona. Wyrzuty sumienia mam teraz straszne....

Oo..i szczawiową z jajeczkiem bym zjadła,ale u mnie dziś lasagne szpinakowe
Ja kawę pije codziennie rano bez niej nie funkcjonuje:)
No a przed ciążą piłam trzy dziennie więc ciężko było się nauczyć tylko jedną;-) ;)

Ostatnia edycja:
Do góry