reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

ja mysle, ze jeszcze kilka z nas sie wykruszy i kilka moze fajnych osob przyjsc, my mialysmy zamknieta i fajnie sie sprawdziala a potem jakos na fb przeslo, do tej pory mamy kontakt, tylko, ze jak ktos nie pisze, to niestety wywalamy. Bo jednak na samym poczatku byl tlum, a zostala garstka.

Nie rozumiem jak można narzucać i określać zachowania na ogólnopolskim, anonimowym i OGÓLNODOSTĘPNYM forum ? Odechciewa się pisać.
Nie bawiłabym się w proroków i nie pisała co ja miałam a czego nie.
Teraz może być zupełnie inaczej.
1 trymestr jeszcze się nie skończył.
Ile osób tyle charakterów.
Jedna pisze dużo postów, inna wcale i tylko relaks, wiedzę i zabawę ma poprzez czytanie.
Zamykanie forum na inne, nowe osoby tylko dlatego, że ktoś ma inny charakter bo chce wrzucić zdjęcia swojej męża, pociechy, itd. moim zdaniem MIJA się z ideą tego forum.
Nie stworzymy bliskości poprzez zakazy, nakazy i większość.
To jest MOJE zdanie i zawsze mogę się oczywiście WYKRUSZYĆ.
Czasem najwartościowsze osoby to te, które niewiele mówią ;-) Może być tak, że za miesiąc, dwa dołączy osoba, z którą zżyjesz się najbardziej.
Jestem przeciwna tworzeniu grupy zamkniętej.
Byłyscie OTWARTE i tak Was znalazłam.

I jeszcze pomyślałam o Matce, która być może byłaby październikową Mamą ale poroniła.
Jest ciekawa co u nas i sobie nas czyta.
Jednak ból nie pozwala jej na odezwanie się i nie jest na tyle odważna.. może będzie Mamą za parę miesięcy i się nam pochwali.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie rozumiem jak można narzucać i określać zachowania na ogólnopolskim, anonimowym i OGÓLNODOSTĘPNYM forum ? Odechciewa się pisać.
Jedna pisze dużo postów, inna wcale i tylko relaks, wiedzę i zabawę ma poprzez czytanie.
Zamykanie forum na inne, nowe osoby tylko dlatego, że ktoś ma inny charakter bo chce wrzucić zdjęcia swojej męża, pociechy, itd. moim zdaniem MIJA się z ideą tego forum.
Czasem najwartościowsze osoby to te, które niewiele mówią ;-) Może być tak, że za miesiąc, dwa dołączy osoba, z którą zżyjesz się najbardziej.

I jeszcze pomyślałam o Matce, która być może byłaby październikową Mamą ale poroniła.
Jednak ból nie pozwala jej na odezwanie się i nie jest na tyle odważna.. może będzie Mamą za parę miesięcy i się nam pochwali.
Aga spokojnie, myślę, że wszystkim nam chodzi o bezpieczeństwo w sieci po prostu... Większość takich miejsc działa w taki sposób, że są wątki otwarte dla wszystkich, a są takie, gdzie np. Trzeba mieć odpowiednią ilość postów, żeby mieć dostęp lub poprosić admina o zgodę na dostęp. Piszemy tu nie raz o rzeczach intymnych, a na tą chwilę dostęp ma na prawdę każdy, nawet nie zarejestrowany użytkownik. Ja np. W pierwszej ciąży miałam tutaj inny nick. Z naszej grupy poszły screeny na jakiś fanpage na facebooku w stylu 'beka z mamuś'. Dziewczyna, której wypowiedzi zostały przytoczone bardzo to przeżyła, bo chodziło o dość osobista sytuację... Jasne, trzeba się liczyć z tym, że różne rzeczy mogą się stać, ale takie zamknięcie wątku dla osób zainteresowanych myślę, że daje pewnego rodzaju poczucie komfortu.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Też tak uważam zamkniętą grupę macie na fb tam sobie osobiste zdjęcia możecie wrzucać

reklama
Ja mam w czwartek i cholernie się boję.

rr7luqh.png
Ja też mam w czwartek wizytę i usg ale, stresik mniejszy bo na usg penatalne poszłam dodatkowo przed świętami do innego gina i całe szczęście wszystko wyszło ok.
Mój pewnie w czwartek i tak po swojemu pomierzy malucha ale to będzie 13t6d i maluch ostatnio wg usg większy wyszedł. Nie chciałam ryzykować i tylko na to jedno usg liczyć.

Wczoraj byliśmy u teściów i pochwaliliśmy się ciążą.
Teściowa się śmiała, że to podejrzewała bo od tygodnia jakaś grubsza się zrobiłam ale wstydziła się palnąć coś o brzuchu żeby mnie nie urazić [emoji14]

Natomiast moja mama mnie zawiodła. Walnęła teksty
"pewnie znowu będzie miała problem z kręgosłupem i będzie trzeba przy tobie chodzić" i "z dwójką dzieci i K.w delegacji to będziesz miała zapierd**"
I tym optymistycznym akcenten temat ciąży zakończyła...nie zapytała kiedy rodzę, jak się czuję...ręce opadają :( :(

usg 5.04 :)

Ostatnia edycja:
Do góry