reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Gołąbki chodzą za mną już od dwóch tygodni ale nie mam siły żeby je zrobić :D Wstaje codziennie po 11, w ciągu dnia drzemka 1-2 godz... młodłości mam czasami tylko i to wieczorem, od kilku dni wróciła mi ochota na kawkę...
O jesuuuu nic nie mow o golabkach [emoji23] mam w zamrazarce ale mrozone to nie to samo i z ciezkim sercem przyznam, ze wole golabki robione przez tesciowa niz moje [emoji85] mmmmniam, zjadlabym [emoji39]

4c3tskjo983508q9.png

reklama
Hej:) Pamiętacie mnie jeszcze?
Staram sie Was nadrabiać na bieżąco,ale czasem siły napisać już nie mam :(
@Leśny człowiek no piękna ta Twoja Dzidzia :-Di jak ładnie wszystko widać,po prostu rewelacja !
I w ogóle gratuluje każdej z dziewczyn ich Maluszków,pięknych usg i dobrych wyników. Wierzę też,że u dziewczyn z krwiakami wszystko wyjdzie na prostą i juz niedługo będziecie cieszyły się aktywniejszą ciążą:tak:
Dziewczyny,mnie moja p.dr o prenatalnym powiedziała,że niestety na NFZ u niej szans raczej nie ma,więc zrobi mi na wizycie zwykłe i jeśli cos ją zaniepokoi dopiero zrobi prenatalne(koszt 400 zł) bo nie chce mnie bez potrzeby narażać na koszty. I mam dylemat co zrobić....szukać gdzieś indziej czy obstawać na siłę przy prenatalnym?:errr:

@Leśny człowiek no piękna ta Twoja Dzidzia :-Di jak ładnie wszystko widać,po prostu rewelacja !
I w ogóle gratuluje każdej z dziewczyn ich Maluszków,pięknych usg i dobrych wyników. Wierzę też,że u dziewczyn z krwiakami wszystko wyjdzie na prostą i juz niedługo będziecie cieszyły się aktywniejszą ciążą:tak:
Dziewczyny,mnie moja p.dr o prenatalnym powiedziała,że niestety na NFZ u niej szans raczej nie ma,więc zrobi mi na wizycie zwykłe i jeśli cos ją zaniepokoi dopiero zrobi prenatalne(koszt 400 zł) bo nie chce mnie bez potrzeby narażać na koszty. I mam dylemat co zrobić....szukać gdzieś indziej czy obstawać na siłę przy prenatalnym?:errr:

Jak to 400zł? To niby koszt usg z oceną ryzyka wad płodu? Ja nie wyobrażam sobie to badanie pominąć... można nie decydować się na test pappa ale usg prenatalne to dla mnie podstawa. To oczywiście tylko moje zdanie.

A chodzisz na wizyty na NFZ?
U mnie tez prenatalne płatne za usg 250 a badania krwi 140zl czyli tak samo. Ale ja chodzę do lekarza prywatnie.

Ale raczej jak godzisz w prywatnym szpitalu który ma podpisaną umowę z NFZ to jest co innego i proszę nie wmawiają ze nie. Sama masz przykład siebie i bratowej. Raczej większość dziewczyn będzie rodzić w normalnym państwowym szpitalu więc może lepiej pisać jak jest w takim a nie wprowadzać w błąd ze bedzie dziecko miała usg głowy itd i po porodzie będą zdenerwowanie dlaczego ich dziecko nie ma zrobionych wszystkich badań. Chcesz to rodz jak wolisz ale nie możesz wypowiadać się na temat państwowego szpitala bo w takim nie rodzilas.
A informacja ze roodzilas w prywatnym ale z podpisaną umowa powinnaś na początku nakreślić i nie jest to "szczegół" wg mnie.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18
Nie rozumiem trochę tej dyskusji. Skoro jest taka ogromna różnica przede wszystkim w zleconych badaniach dla dziecka to dlaczego każda z kobiet nie rodzi w prywatnym szpitalu z podpisaną umową ? Jest to za darmo a każda z nas tu podkreśla że najważniejsze jest zdrowie dziecka i ilość badań jest również dla nas ważna. ( Lepiej żeby a dużo niż za mało). Ja do tej pory nie rodziłam i mam zamiar rodzić w prywatnym szpitalu...ale powiedzcie w takim razie z czego to wynika że kobiety decydują się na poród w zwykłym szpitalu?

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama
Nie rozumiem trochę tej dyskusji. Skoro jest taka ogromna różnica przede wszystkim w zleconych badaniach dla dziecka to dlaczego każda z kobiet nie rodzi w prywatnym szpitalu z podpisaną umową ? Jest to za darmo a każda z nas tu podkreśla że najważniejsze jest zdrowie dziecka i ilość badań jest również dla nas ważna. ( Lepiej żeby a dużo niż za mało). Ja do tej pory nie rodziłam i mam zamiar rodzić w prywatnym szpitalu...ale powiedzcie w takim razie z czego to wynika że kobiety decydują się na poród w zwykłym szpitalu?

nzjdyx8dtnebih09.png
Bo nie każdy ma taką możliwość. Jest takisz szpitali coraz mniej

Do góry