reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Mój syn miał usg głowy w państwowym szpitalu tylko i wyłącznie dlatego bo po porodzie został mu duży krwiak na główce. Nie sądzę żeby to była standardowa praktyka. Z przesiewowych badań robią też na celiakię, fenyloketonurię i cośtam jeszcze, taki kartonik jest podzielony na kwadraciki i ukłutym do krwi paluszkiem znaczą ten kartonik w tych kwadracikach.

Dluga kolejka mam albo tatusiow z maluchami do usg glowy na oddziale no to pewnie robili wszystkim bo pamietam przychodzila polozna wolala nastepnych a i tak byla kolejka maz czekal. Przy nastepnej wizycie az spytam poloznej czy to u nich jest standard.
Ale tak samo po cc inaczej postepowali ze mna w tym wlasnie szpitalu a zupelnie inaczej moja bratowa w panstwowym w krakowie kazdy szpital ma chyba swoje standardy
Moj maz moglbyc w tej salce przy sali operacyjnej zaraz po wyciagnieciu syna zobaczyl go pierwszy i dostal go na gola klate do kangurowania az mnie zeszyli i zaraz na pooperacyjnej dostalam syna golutkiego do cyca. Mierzyli i te pierwsze badania wykonywali jak syn lezal na mezu. Moja bratowa zobaczyla syna po cc ubranego i juz nakramionego butla po godzinie. Po 6 h sciagneli mi opatrunek cewnik i musialam wstac wziasc prysznic a moja bratowa lezala jak kloda cewnik na drugi dzien popoludniu jest sciagali i wtedy tez lekko ja pionizowali z opatrunkiem chodzila przez tydzien a nie wynikalo to z zadnych komplikacji czy stani zdrowi wrecz to ja rodzilam w 37 tc z a ona w 39 a z dziecmi to bylo wszystko ok moja mialo 9 pkt bo bylo posinione bo mialam stan przedrzucawkowy

@Emol jaka reprymenda moim celem nie jest wprowadzanie nikogo w blad daj spokoj... nie nakreslilam calego tla ale nie uwazasz ze w kazdym temacie trudno jest zamiescic wszystkie szczegoly zeby posty nie byly poematami a moj i tak juz byl.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Byłam wczoraj na USG genetycznym :) w lux medzie jest tak, że nie robią USG na każdej wizycie tylko trzeba mieć skierowanie i trochę się pospieszylam bo wyszło że jest 11t3d ale Mały ma już 51 mm także udało się wszystko sprawdzic i jest ok :) Przezierność prawidłowa 1mm, kość nosowa na miejscu, serce w porządku :) I ruchliwy maluch strasznie :)
Pani doktor mówiła też o teście PAPPA że można go wykonac, ale to nasza decyzja bo nie ma wskazań.
Szczerze to brałam go pod uwagę w sytuacjo, kiedy byłoby coś niejasne w obrazie USG... A tak naprawdę to tylko statystyka.
Czy Wy wykonujecie to badanie?
Zdjęcia wrzucę w wątku z USG

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wykonuje bo mam je w komplecie z usg za darmo w ramach prywatnego prowadzenia ciąży

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

Hej dziewczyny u mnie dzisiaj zimno i pada snieg. Wczoraj sie zdenerwowalam bo powiedzialam znajomej o ciazy a pierwsze co mi powiedziala to ze.dostaniemy 500+. Ja nie wiem co Ci ludzie z tym maja jak zajdziesz w ciaze to napewno zalezy Ci na tej kasie.
Tak mnie też to denerwuje gdy mówią, że dziecko się robi dla 500+ :wściekła/y: a szczególnie wypominaja to Ci którzy nie dostają tych pieniędzy, dla mnie to zazdrość przez nich przemawia ale mój mąż to odrazu wyskakuje że będziemy mieli dziecko bo 500 płacą i nikt nie zdąży z tym tekstem do nas wyskoczyć bo on ich uprzedza :biggrin2: a robi to specjalnie :rofl2:

Tak mnie też to denerwuje gdy mówią, że dziecko się robi dla 500+ :wściekła/y: a szczególnie wypominaja to Ci którzy nie dostają tych pieniędzy, dla mnie to zazdrość przez nich przemawia ale mój mąż to odrazu wyskakuje że będziemy mieli dziecko bo 500 płacą i nikt nie zdąży z tym tekstem do nas wyskoczyć bo on ich uprzedza :biggrin2: a robi to specjalnie :rofl2:

Ale przecież to jest dopiero na drugie dziecko

oar8flw178dnjg4g.png

Hej dziewczyny u mnie dzisiaj zimno i pada snieg. Wczoraj sie zdenerwowalam bo powiedzialam znajomej o ciazy a pierwsze co mi powiedziala to ze.dostaniemy 500+. Ja nie wiem co Ci ludzie z tym maja jak zajdziesz w ciaze to napewno zalezy Ci na tej kasie.

Przykre to....
Jeszcze na komentarze osoby obcej mozna cos hamskiego odpowiedziwc, a kolezance czy tesciowej....trzeba taktownie przygrysc, ale rece opadaja, bo czlowiek sie nie spodziewa

Hehe... moj mowi ze wszysto dla karty duzej rodziny :) zeby to Parkow narodowych za darmo wchodzic :))

Ale przecież to jest dopiero na drugie dziecko

oar8flw178dnjg4g.png

To z tym gadaniem o 500+ to chyba takie niesmieszne zarty sa [emoji12] nas tez juz kilka os w ten sposob „przywitalo”. Apropo cay czas ma byc to swidczenie cos slyszalam ze maja wycofywac? A slyszalyscie ze przygotowuja jakas ustawe swiadczen dla rodzin w ktorych rodza sie dzieci w krotkim czasie nie wiem ile ale jakos ze odstep od jednego porodu do drugiego 24 czy 36 mies ??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry