ranny.ptaszek
Fanka BB :)
Mój syn miał usg głowy w państwowym szpitalu tylko i wyłącznie dlatego bo po porodzie został mu duży krwiak na główce. Nie sądzę żeby to była standardowa praktyka. Z przesiewowych badań robią też na celiakię, fenyloketonurię i cośtam jeszcze, taki kartonik jest podzielony na kwadraciki i ukłutym do krwi paluszkiem znaczą ten kartonik w tych kwadracikach.
Dluga kolejka mam albo tatusiow z maluchami do usg glowy na oddziale no to pewnie robili wszystkim bo pamietam przychodzila polozna wolala nastepnych a i tak byla kolejka maz czekal. Przy nastepnej wizycie az spytam poloznej czy to u nich jest standard.
Ale tak samo po cc inaczej postepowali ze mna w tym wlasnie szpitalu a zupelnie inaczej moja bratowa w panstwowym w krakowie kazdy szpital ma chyba swoje standardy
Moj maz moglbyc w tej salce przy sali operacyjnej zaraz po wyciagnieciu syna zobaczyl go pierwszy i dostal go na gola klate do kangurowania az mnie zeszyli i zaraz na pooperacyjnej dostalam syna golutkiego do cyca. Mierzyli i te pierwsze badania wykonywali jak syn lezal na mezu. Moja bratowa zobaczyla syna po cc ubranego i juz nakramionego butla po godzinie. Po 6 h sciagneli mi opatrunek cewnik i musialam wstac wziasc prysznic a moja bratowa lezala jak kloda cewnik na drugi dzien popoludniu jest sciagali i wtedy tez lekko ja pionizowali z opatrunkiem chodzila przez tydzien a nie wynikalo to z zadnych komplikacji czy stani zdrowi wrecz to ja rodzilam w 37 tc z a ona w 39 a z dziecmi to bylo wszystko ok moja mialo 9 pkt bo bylo posinione bo mialam stan przedrzucawkowy
@Emol jaka reprymenda moim celem nie jest wprowadzanie nikogo w blad daj spokoj... nie nakreslilam calego tla ale nie uwazasz ze w kazdym temacie trudno jest zamiescic wszystkie szczegoly zeby posty nie byly poematami a moj i tak juz byl.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom