reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Do Kocurek Biorę aspiryne na lepszy przepływ krwi miedzy mną, a dzieckiem. Żeby lepiej je odżywiać. To bardzo słaba aspiryna. Coś jak acard. Dziękuje za słowa otuchy. Mam nadzieję że nasza fasolka rozkręci się do poniedziałku. Czuję się bardzo dobrze. Raz tylko przytuliłam WC. Mdłości tylko delikatne czasem rano. Dziwni ci lekarze nie powinni tak stresować kobiet w ciąży. Jeszcze się wam nie przedstawiam. Jestem Ania Man 32 lata. Mieszkam w Irlandii. To moja druga ciąża. Pierwsza poronilam w 5 tygodniu. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.
A gdzie w Irlandii. Mam przyjaciółkę w Galway.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To faktycznie trochę niekonsekwentne, ale chyba nie ma co się nakręcać, może kobieta ma jakieś swoje pobudki. Te badania robi się do 10 tygodnia, więc u Ciebie jeszcze trochę czasu jest!

sandralevv93, nie ma za co! Samej mi trudno jest wypośrodkować pomiędzy rozsądkiem a obawami, że coś zaniedbam.

A moze lekarz zwleka z badaniami bo.....
Jak to moj prywatny mi mowil na 2 pierwszych wizytach.... ja nie zlecam od razu pakietu badan. .. bo z tymi ciazami to jest roznie na poczatku....(czyt.nie chce w koszta pchać...)

Ty machalas rekami i nogami podczas usg ?? Heheheh musialam... skomentowac..bo tak jakos napisalas...a mi wesolo sie zrobiło :) :) :)
O ty ;-) Ale też mnie rozbawilo teraz. Leżę z tel pod kocem i mega niewygodnie;-) dziś pierwszy dzień w pracy i mnie taka pogoda przywitała;-)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Zaczęłam się stresować tym brakiem badań. Jeśli nie da mi skierowania na kolejnej wizycie to chyba zmienię lekarza :/

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Profilaktycznie ..zaklep juz gdzies wizyte..zeby termin ci nie przelecial.. najwyzej odwolasz.... ja mialam 2 lekarzy na nfz... zadnego nie znalam..ale jak dala mi na 1 wizycie w 6 tc... 7 badan do zrobienia..to u drugiego wizyte odwolalam..

Też odpisałam i zatwierdziłam zaproszenie [emoji6]

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png
Juz jestes w grupie fb :)

Juz po wizycie. Wszystko ok :). Przed gabinetem myślałam, że zejdę na zawał :)
3,06 cm to 9,2 tc. Serduszko bije, widać było rączki i paluszki!!!
f06e95b030ea9529c7dad10745a2dde9.jpg

Super !!! Mamy ten sam tc..co do dnia.. ale u mnie nie bylo widac paluszkow... tylko jakby male kikutki

Dziewczyny w 9 tc.. u was tez juz palce sa ??? Czy tylko u mnie jakos tak pozniej...

reklama
Super !!! Mamy ten sam tc..co do dnia.. ale u mnie nie bylo widac paluszkow... tylko jakby male kikutki

Dziewczyny w 9 tc.. u was tez juz palce sa ??? Czy tylko u mnie jakos tak pozniej...
O to super :) ciesze się bardzo, że mamy tak samo. No może zaciśnięte dłonie miało Twoje dziecko. U mnie akurat lekarka zauważyła, jak machało rączkami to pokazała, ja tam ledwo co na oczy ze zdenerwowania widziałam :)

Do góry