reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

To nie twoja wina tylko giną. Wynik nie jest bardzo zły. Ale ja na twoim miejscu zapłaciłabym za te dwa badania ft4 i ft 3 i poszla od razu z wynikiem do endokrynologa. Czasem zleca się też przeciwciała Trab które wywołują nadczynność. Tarczyca w ciąży szaleje zwłaszcza w pierwszym trymestrze.
Nie martw się. Ja obecnie mam taki sam wynik i odstawiamy leki które miałam na niedoczynnosc, teraz w poniedziałek robię wyniki kontrolny. Ważne aby nie dać się zbyc ja muszę kontrolować tsh co 2 tygodnie, ale leczyłam się przed ciąża. Nie martw się. Za parę dni może się podniesc. Idealny wyników w ciąży to 1.5. Ja biorę pregna plus tam jest jod. Bo on i tak jest potrzebny nawet przy takim wyniku.

reklama
Dziewczyny co dzis wizytuja... dajcie znac czy plod sie u was rusza??? Nie chodzi o pykanie serca... tylko czy w tym pecherzu sie przesuwa ..przekreca...obraca???
I ktory to tc

W poniedziałek będę u niego ale skierowanie to od rodzinnej muszę raczej bo prywatny gin.i tak skier na nfz nie wystawia.
Z resztą to chyba pilne, tak? Pewnie pójdę prywatnie bo nfz po kilka miesięcy...a ja jestem z tych co nie umie się wykłócać oswoje prawa... ehhh
Już szukam w google polecanego endo :/

usg wizyta 19.03

Jak nie może ? Ja chodzę prywatnie do gina i dziś daje mi skierowanie do endo i mam wizytę od razu widziałam - dzwoniłam się zapisać w piątek powiedziałam ze jestem w ciąży ze w środę dostanę skierowanie i umówiła mnie sama mówiąc ze mam pierwszeństwo od razu na dzisiaj. Nie musisz się kłócić, to Twoje prawo

Ja bylam na wizycie w 11.t 4 d. To tak ruszał się ale widać to było tylko na usg z góry. Pływa w wodach. Ale nie są to jakieś spektakularne ruchy olimpijskie.

Dziewczyny co dzis wizytuja... dajcie znac czy plod sie u was rusza??? Nie chodzi o pykanie serca... tylko czy w tym pecherzu sie przesuwa ..przekreca...obraca???
I ktory to tc

@Mamisia83 zrób to ft3 i ft4, na pewno endo będzie chciał znać te wyniki jak pojawisz się z niskim TSH.
Mój gin od razu wszystkie 3 kazał robić, mimo że nigdy z tarczycą nie miałam problemów. Od zawsze mam TSH 1,19 i mówi, że jest jak najbardziej ok (bo ktoś mi mówił, że 2,5 musi być).

reklama
Hej, ja jestem w 6 tygodniu ciąży, też najpierw miałam plamienia - została mi przepisana luteine i nie przemęczanie się, po 5 dniach brania luteiny dostałam krwawienia, wylądowalam w szpitalu tam po badaniach przepisano mi duphaston i leżenie. Mogę wstawać tylko do toalety. 20 marca mam kontrolną wizyte u lekrza, mam nadzieje, ze krwiak sie wchlonie i bede mogla chociaz wychodzic z domu na krotki spacer. Miała któraś z Was podobnie ?

Do góry