reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

To nie twoja wina tylko giną. Wynik nie jest bardzo zły. Ale ja na twoim miejscu zapłaciłabym za te dwa badania ft4 i ft 3 i poszla od razu z wynikiem do endokrynologa. Czasem zleca się też przeciwciała Trab które wywołują nadczynność. Tarczyca w ciąży szaleje zwłaszcza w pierwszym trymestrze.
Nie martw się. Ja obecnie mam taki sam wynik i odstawiamy leki które miałam na niedoczynnosc, teraz w poniedziałek robię wyniki kontrolny. Ważne aby nie dać się zbyc ja muszę kontrolować tsh co 2 tygodnie, ale leczyłam się przed ciąża. Nie martw się. Za parę dni może się podniesc. Idealny wyników w ciąży to 1.5. Ja biorę pregna plus tam jest jod. Bo on i tak jest potrzebny nawet przy takim wyniku.

reklama
Dziewczyny co dzis wizytuja... dajcie znac czy plod sie u was rusza??? Nie chodzi o pykanie serca... tylko czy w tym pecherzu sie przesuwa ..przekreca...obraca???
I ktory to tc

W poniedziałek będę u niego ale skierowanie to od rodzinnej muszę raczej bo prywatny gin.i tak skier na nfz nie wystawia.
Z resztą to chyba pilne, tak? Pewnie pójdę prywatnie bo nfz po kilka miesięcy...a ja jestem z tych co nie umie się wykłócać oswoje prawa... ehhh
Już szukam w google polecanego endo :/

usg wizyta 19.03

Jak nie może ? Ja chodzę prywatnie do gina i dziś daje mi skierowanie do endo i mam wizytę od razu widziałam - dzwoniłam się zapisać w piątek powiedziałam ze jestem w ciąży ze w środę dostanę skierowanie i umówiła mnie sama mówiąc ze mam pierwszeństwo od razu na dzisiaj. Nie musisz się kłócić, to Twoje prawo

Ja bylam na wizycie w 11.t 4 d. To tak ruszał się ale widać to było tylko na usg z góry. Pływa w wodach. Ale nie są to jakieś spektakularne ruchy olimpijskie.

Dziewczyny co dzis wizytuja... dajcie znac czy plod sie u was rusza??? Nie chodzi o pykanie serca... tylko czy w tym pecherzu sie przesuwa ..przekreca...obraca???
I ktory to tc

@Mamisia83 zrób to ft3 i ft4, na pewno endo będzie chciał znać te wyniki jak pojawisz się z niskim TSH.
Mój gin od razu wszystkie 3 kazał robić, mimo że nigdy z tarczycą nie miałam problemów. Od zawsze mam TSH 1,19 i mówi, że jest jak najbardziej ok (bo ktoś mi mówił, że 2,5 musi być).

reklama
Hej, ja jestem w 6 tygodniu ciąży, też najpierw miałam plamienia - została mi przepisana luteine i nie przemęczanie się, po 5 dniach brania luteiny dostałam krwawienia, wylądowalam w szpitalu tam po badaniach przepisano mi duphaston i leżenie. Mogę wstawać tylko do toalety. 20 marca mam kontrolną wizyte u lekrza, mam nadzieje, ze krwiak sie wchlonie i bede mogla chociaz wychodzic z domu na krotki spacer. Miała któraś z Was podobnie ?

Do góry