reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

No to super. Piąteczka :)
Nie chcę wybiegać aż tak w przód ale lekki przeraża mnie wizja jesieni...przdszkolaka...I niemowlaka :p
Ja już teraz zastanawiam się co z córcią zrobić bo w przedszkolu mamy epidemię ospy i rumienia zakaźnego. O ilę ospe już przebyłam tak nie wiem co z tym rumieniem. Czytałam, ze bywa niebezpieczny dla płodu ale w I trymestrze ryzyko przedostania się do fasolki to jakieś 5% więc... jestem dobrej myśli acz o ile byłam zdania, ze bede pracować do 6 miesiaca tak teraz juz zastanawiam sie nad l4 zeby trzymać młodą w domu :/

reklama
Mamisia83
Pociessze Cie ze inni mogą mieć gorzej...
Też mam przedszkolaka z listopada 2014.
dodatkowo mam roczniaka...z lutego 2017
A teraz może dojsc niemowlak tak jak i u Was... w pazdzierniku 2018...

Powiem wam ze te nasze 3 latki są mega kumate... i potrafia byc baaardzo pomocne....
pampersy czy chusteczki nawilzajace..czy buciki dla malego..wszystko przyniesie.. wode czy sok do szklanki naleje.. w toalecie przeciez juz samoobsluga....ubiera sie sam... kapie ich razem...frajde mają.. moj nauczony ze mama idzie usypiac "pisklaczka" to chodzi na paluszkach..potrafi cichutko puzzle ukladac czy czymś sie samodzielnie zabawic w tym czasie.. bo wie ze jak przyjde to mama beszie tylko dla niego..to jest taki nasz czas...tylko moj i starszaka
Poda zabawkę.. poda chrupka jak maly zakwęka.. :) szukajcie pozytywów
.. oczywiscie lżej nie bedzie ..bo bedzie 2 a nie 1 dziecko..ale dacie radę
Bedzie dobrze... :)
Anioł nie dziecko. Ten 2014 to dobry rocznik :D

Ja już teraz zastanawiam się co z córcią zrobić bo w przedszkolu mamy epidemię ospy i rumienia zakaźnego. O ilę ospe już przebyłam tak nie wiem co z tym rumieniem. Czytałam, ze bywa niebezpieczny dla płodu ale w I trymestrze ryzyko przedostania się do fasolki to jakieś 5% więc... jestem dobrej myśli acz o ile byłam zdania, ze bede pracować do 6 miesiaca tak teraz juz zastanawiam sie nad l4 zeby trzymać młodą w domu :/
A to gdzie ospa szaleje?? Skad jestes??
W poznaniu od wrzesnia... az do teraz
U mnie obaj przechorowali w grudniu..

U nas na osiedlu wssystkie dzieciaki ( 15 ) chorowaly.... 3 osoby drugi raz przechodzily ospe...te osoby piereszy raz do lat 4
A teraz w wieku 7 i 8 lat....i to wcale nie delikatnie... tylko dosc mocno zsypane byly

Ostatnia edycja:
Mialam testowac jutro, ale testu nie kupilam.. mlody chory i goraczka.. zanim maz wroci to apteke zamkną.. :(
Jutro dopiero wyskocze po test

Hej kochane
smilie1.gif
to i ja dołącze :) ja swój pierwszy test będę robić w niedziele, równe 5 dni przed spodziewaną @. Cykle mam 30 dniowe, myślicie że to za wcześnie? To pierwsze dziecko, i nasze pierwsze starania więc jestem w tym nieco zielone :) Objawy to kłucie jajników z jednej i drugiej strony, bóle brzucha, głowy i lekkie mdłości. Czuję się napuchnięta i podbrzusze też mam lekko twarde i powiększone.

Hej, mi pierwszy pozytywny test wyszedł w 32 dniu cyklu przy cyklach 34-36 dni i kreska była blada przy czułości testu 10. Że względu na to że hcg z krwi robiłam 29 dnia i już wiedziałam to czekałam na tą kreske...pojawiła się po jakiś 4 min bo normalnie już bym go wyrzuciła do kosza. [emoji4]

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane
smilie1.gif
to i ja dołącze :) ja swój pierwszy test będę robić w niedziele, równe 5 dni przed spodziewaną @. Cykle mam 30 dniowe, myślicie że to za wcześnie? To pierwsze dziecko, i nasze pierwsze starania więc jestem w tym nieco zielone :) Objawy to kłucie jajników z jednej i drugiej strony, bóle brzucha, głowy i lekkie mdłości. Czuję się napuchnięta i podbrzusze też mam lekko twarde i powiększone.
Mysle ze zdecydowanie za wczesnie...szkoda testu... po prostu bHCG bedzie za malo w organizmie..zeby go wykrył najczulszy test.. nawet na bete z krwi za wcześnie

Hej kochane
smilie1.gif
Nie rób za szybko. Ja tak zrobiłam i teraz mam takie myśli że hej... Także lepiej zrobić dzień przed albo w dzień @.
Radzić potrafię ale sama się nie umiałam przypilnowac z tym testem :D

reklama
Do góry