reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

No to super. Piąteczka :)
Nie chcę wybiegać aż tak w przód ale lekki przeraża mnie wizja jesieni...przdszkolaka...I niemowlaka :p
Ja już teraz zastanawiam się co z córcią zrobić bo w przedszkolu mamy epidemię ospy i rumienia zakaźnego. O ilę ospe już przebyłam tak nie wiem co z tym rumieniem. Czytałam, ze bywa niebezpieczny dla płodu ale w I trymestrze ryzyko przedostania się do fasolki to jakieś 5% więc... jestem dobrej myśli acz o ile byłam zdania, ze bede pracować do 6 miesiaca tak teraz juz zastanawiam sie nad l4 zeby trzymać młodą w domu :/

reklama
Mamisia83
Pociessze Cie ze inni mogą mieć gorzej...
Też mam przedszkolaka z listopada 2014.
dodatkowo mam roczniaka...z lutego 2017
A teraz może dojsc niemowlak tak jak i u Was... w pazdzierniku 2018...

Powiem wam ze te nasze 3 latki są mega kumate... i potrafia byc baaardzo pomocne....
pampersy czy chusteczki nawilzajace..czy buciki dla malego..wszystko przyniesie.. wode czy sok do szklanki naleje.. w toalecie przeciez juz samoobsluga....ubiera sie sam... kapie ich razem...frajde mają.. moj nauczony ze mama idzie usypiac "pisklaczka" to chodzi na paluszkach..potrafi cichutko puzzle ukladac czy czymś sie samodzielnie zabawic w tym czasie.. bo wie ze jak przyjde to mama beszie tylko dla niego..to jest taki nasz czas...tylko moj i starszaka
Poda zabawkę.. poda chrupka jak maly zakwęka.. :) szukajcie pozytywów
.. oczywiscie lżej nie bedzie ..bo bedzie 2 a nie 1 dziecko..ale dacie radę
Bedzie dobrze... :)
Anioł nie dziecko. Ten 2014 to dobry rocznik :D

Ja już teraz zastanawiam się co z córcią zrobić bo w przedszkolu mamy epidemię ospy i rumienia zakaźnego. O ilę ospe już przebyłam tak nie wiem co z tym rumieniem. Czytałam, ze bywa niebezpieczny dla płodu ale w I trymestrze ryzyko przedostania się do fasolki to jakieś 5% więc... jestem dobrej myśli acz o ile byłam zdania, ze bede pracować do 6 miesiaca tak teraz juz zastanawiam sie nad l4 zeby trzymać młodą w domu :/
A to gdzie ospa szaleje?? Skad jestes??
W poznaniu od wrzesnia... az do teraz
U mnie obaj przechorowali w grudniu..

U nas na osiedlu wssystkie dzieciaki ( 15 ) chorowaly.... 3 osoby drugi raz przechodzily ospe...te osoby piereszy raz do lat 4
A teraz w wieku 7 i 8 lat....i to wcale nie delikatnie... tylko dosc mocno zsypane byly

Ostatnia edycja:
Mialam testowac jutro, ale testu nie kupilam.. mlody chory i goraczka.. zanim maz wroci to apteke zamkną.. :(
Jutro dopiero wyskocze po test

Hej kochane
smilie1.gif
to i ja dołącze :) ja swój pierwszy test będę robić w niedziele, równe 5 dni przed spodziewaną @. Cykle mam 30 dniowe, myślicie że to za wcześnie? To pierwsze dziecko, i nasze pierwsze starania więc jestem w tym nieco zielone :) Objawy to kłucie jajników z jednej i drugiej strony, bóle brzucha, głowy i lekkie mdłości. Czuję się napuchnięta i podbrzusze też mam lekko twarde i powiększone.

Hej, mi pierwszy pozytywny test wyszedł w 32 dniu cyklu przy cyklach 34-36 dni i kreska była blada przy czułości testu 10. Że względu na to że hcg z krwi robiłam 29 dnia i już wiedziałam to czekałam na tą kreske...pojawiła się po jakiś 4 min bo normalnie już bym go wyrzuciła do kosza. [emoji4]

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane
smilie1.gif
to i ja dołącze :) ja swój pierwszy test będę robić w niedziele, równe 5 dni przed spodziewaną @. Cykle mam 30 dniowe, myślicie że to za wcześnie? To pierwsze dziecko, i nasze pierwsze starania więc jestem w tym nieco zielone :) Objawy to kłucie jajników z jednej i drugiej strony, bóle brzucha, głowy i lekkie mdłości. Czuję się napuchnięta i podbrzusze też mam lekko twarde i powiększone.
Mysle ze zdecydowanie za wczesnie...szkoda testu... po prostu bHCG bedzie za malo w organizmie..zeby go wykrył najczulszy test.. nawet na bete z krwi za wcześnie

Hej kochane
smilie1.gif
Nie rób za szybko. Ja tak zrobiłam i teraz mam takie myśli że hej... Także lepiej zrobić dzień przed albo w dzień @.
Radzić potrafię ale sama się nie umiałam przypilnowac z tym testem :D

reklama
Do góry