Szalona 29
Moderatorka
Ja z mężem też na początku planowaliśmy drugie na wiosnę przyszłego roku ale tak nas coś tknelo że fajnie jakby jednak na październik bo byłyby prawie równe 2 lata różnicy wieku między rodzeństwem. A wczoraj gadaliśmy do późna i w lutym się będziemy dalej starać tyle że męża nie będzie we wszystkie dni więc może być trudniej. Mam schize w głowie że coś może być nie tak... I chce po prostu jak najszybciej zajść... mam nadzieję że takie gadanie że dziecko z końcówki roku ma trudniej w szkole to tylko głupota
Moim zdaniem zalezy ile sie dziecku czasu poswieca.. moj syn. jak nie mial jeszcze 2 lat to liczyl do 10... alfabet znal caly....teraz moj 3 lata i 2 miesiace z listopada...i po angielsku ok 100 wyrazow zna... czytac drukowane napisy do ok 5 liter umie..czasem literowke zrobi...ale z reguly przeczyta... liczyc. Do 100.... teraz cwiczymi pisanie... z tego co wiem nie odstaje w grupie przedszkolakow ... potrafi to co inne... a nawet wiecej...
umysly maja chlonne te dzieciaki..i jak sie z nimi cos robi.poprzez zabawe.to na pewno nie bedzie mial trudniej.... .gigantyczny wplyw ma rodzić