reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja z mężem też na początku planowaliśmy drugie na wiosnę przyszłego roku ale tak nas coś tknelo że fajnie jakby jednak na październik bo byłyby prawie równe 2 lata różnicy wieku między rodzeństwem. A wczoraj gadaliśmy do późna i w lutym się będziemy dalej starać tyle że męża nie będzie we wszystkie dni więc może być trudniej. Mam schize w głowie że coś może być nie tak... I chce po prostu jak najszybciej zajść... mam nadzieję że takie gadanie że dziecko z końcówki roku ma trudniej w szkole to tylko głupota

Moim zdaniem zalezy ile sie dziecku czasu poswieca.. moj syn. jak nie mial jeszcze 2 lat to liczyl do 10... alfabet znal caly....teraz moj 3 lata i 2 miesiace z listopada...i po angielsku ok 100 wyrazow zna... czytac drukowane napisy do ok 5 liter umie..czasem literowke zrobi...ale z reguly przeczyta... liczyc. Do 100.... teraz cwiczymi pisanie... z tego co wiem nie odstaje w grupie przedszkolakow ... potrafi to co inne... a nawet wiecej...
umysly maja chlonne te dzieciaki..i jak sie z nimi cos robi.poprzez zabawe.to na pewno nie bedzie mial trudniej.... .gigantyczny wplyw ma rodzić

reklama
Ja z mezem staralismy sie ponad rok i juz ze tak powiem dalismy sobie spokoj az okres mi spoznil sie dwa dni i test pokazal ze sie udalo a ile przez ten rok mialam objawow niby na ciaze itd jeszcze w to nie wierze ze jestem w ciazy uwieze jak zobacze bijace serduszko na usg :-)
No właśnie.. Wiec tak czy siak z mężem będę działać dalej ;)
Dalej mi trochę nie dobrze ale już chyba jestem w stanie coś zjeść. Także przechodzi. Może to urojona październikowa ciąża? ;D

Przez pare miesiecy nawet uzywalismy paskow owulacyjnych i mino iz pokazywalo owulacje to i tak sie nigdy nie udawalo trzeba sobie odpuscic i tyle bo ja nawet sama po sobie widze ze im bardziej chcialam tym bardziej sie nie udawalo
Ja z mezem staralismy sie ponad rok i juz ze tak powiem dalismy sobie spokoj az okres mi spoznil sie dwa dni i test pokazal ze sie udalo a ile przez ten rok mialam objawow niby na ciaze itd jeszcze w to nie wierze ze jestem w ciazy uwieze jak zobacze bijace serduszko na usg :-)
P

Nam udało się dopiero po monitoringu ale może dlatego że byłam spokojniejsza, bo wiedziałam że jeżeli lekarz mówi że za dwa dni będzie owulacja to właśnie wtedy będzie i nie stresowałam się już czy dobrze wyliczyłam i nie szukałam u siebie innych objawów owu.

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze to tez wlasnie tak rozmawialam z mezem o monitoringu ze jak w tym cyklu juz sie nie uda to znaczy zrme cos nie tak. I trzeba sprawdzic przez ginekologa ktory bedzie monitorowal owulacje bo ja juz tez zglupialam paski owulacyjne pokazywaly ze owulacja a i tak sie nie udawalo

Nam udało się dopiero po monitoringu ale może dlatego że byłam spokojniejsza, bo wiedziałam że jeżeli lekarz mówi że za dwa dni będzie owulacja to właśnie wtedy będzie i nie stresowałam się już czy dobrze wyliczyłam i nie szukałam u siebie innych objawów owu.

Miałam akurat testy owu więc jak lekarz powiedział że będzie to jutro bądź pojutrze to zrobiłam z ciekawości i wyszedł rzeczywiście. Tyle że takie kreski jak w dniu owu wychodziły mi mniej więcej od 13 do 27 dnia a owu miałam 21...no to weź tu traf [emoji23]

Zostalysmy godzine temu przeniesione do oficjalnej grupy "przyszle mamy" :) wrzesniowe mamy 2018.. naskrobaly juz ponad 700 stron :)

reklama
Do góry