reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny pomóżcie bo ja nie mam mózgu już..
Dzwoniłam umówić się na prenatalne. Dzisiaj wychodzi mi 6t3d, ostatni okres 21 stycznia. I kobieta wyliczyla mi termin prenatalne chyba na 27 kwietnia. Kurde nie mogę się doliczyć, ale chyba późno?

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Jak dobrze policzylam to będzie 13 t 4 d. Ale niech jeszcze ktoś policzy. Prenatalne robi się między 11-14 tc. Może zadzwoń tam i zapytaj czy wszystko się zgadza bo masz wątpliwości.

ny0z5ax.png

reklama
Ja bym się zgłosiła żeby zapobiec infekcji. Na razie kupilabym sok z czarnej porzeczki i piła przez dwa dni a następnie powtórzyła badania. Ten sok świetnie działa na wypluliwanie bakterii z moczu. Mnie np. Z moczu wyszły szczawiany wapnia to nie dobrze dlatego już na wtorek jestem umówiona do mojego urologa bo gin raczej tu nic nie da. Oczywiście poinformuje go że byłam u urologa.

ny0z5ax.png
Pijesz duzo kawy herbaty....?
Tam jest duzo szczawianow..wiaza one wapn z organizmu.co z kolei oslabia kosci...
Dlatego kawa z mlekiem... lub zjesc cos nabialowego np. Ser po takiej herbacie....
Daj znac co lekarz powie

Dziewczyny zaczynam wariowac. Za mną już jedno poronienie (wywoływane). Wizytę mam 14 marca. Dopatruje sie juz glupot. A to mnie zakluje coś w brzuchu A ja już wpadam w panikę. Ostatnią wizytę miałam 20 lutego. To jedne z najgorszych 3 tygodni. Różne sa sytuacje w życiu ale strach o fasolkę jest nieporownywalny :( :(

Dziewczyny zaczynam wariowac. Za mną już jedno poronienie (wywoływane). Wizytę mam 14 marca. Dopatruje sie juz glupot. A to mnie zakluje coś w brzuchu A ja już wpadam w panikę. Ostatnią wizytę miałam 20 lutego. To jedne z najgorszych 3 tygodni. Różne sa sytuacje w życiu ale strach o fasolkę jest nieporownywalny :( :(

A czemu miałoby być coś nie tak ? Nie plamisz? Nie odczuwasz mocnych boli. Dobrze się czujesz.
Trochę optymizmu ;)

Dziewczyny pomóżcie bo ja nie mam mózgu już..
Dzwoniłam umówić się na prenatalne. Dzisiaj wychodzi mi 6t3d, ostatni okres 21 stycznia. I kobieta wyliczyla mi termin prenatalne chyba na 27 kwietnia. Kurde nie mogę się doliczyć, ale chyba późno?

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Kochana NaturalnaMamo 12 tydzień będziesz miała między 08-14 kwietnia.
Ja sobie zainstalowałam dzięki RannyPtaszek aplikację Nurture i tam masz pięknie wyszczególnione tygodnie.
Ja ostatnia okres miałam 18 stycznia więc bardzo podobnie :-)

Ostatnia edycja:
No i nadrobilam Was :)
Wszystkiego najlepszego z okazji naszego swieta :)
Kto wizytuje dzis/ jutro?
Szalona, dziś ja sie wizytuje po południu. Z jednej strony nie mogę sie doczekać, a z drugiej bardzo sie boje. Na poprzednie wizyty szlam nastawiona pozytywnie, a wychodziłam z płaczem lub załamana. Mam nadzieje, ze tym razem będzie inaczej.... ze krwiak sie zmniejsza, a dzidzia rośnie.... dam znać koło 18

reklama
Kochana NaturalnaMamo 12 tydzień będziesz miała między 08-14 kwietnia.
Ja sobie zainstalowałam dzięki RannyPtaszek aplikację Nuture i tam masz pięknie wyszczególnione tygodnie.
Ja ostatnia okres miałam 18 stycznia więc bardzo podobnie :-)

Aplikacja Preglife też jest bardzo pomocna. I również po naciśnięciu kalendarza i bieżącego dnia. Wyświetlają Ci się wszystkie dane i można łatwo wszystko wyliczyć

Załączniki

• Screenshot_20180308-121626.png
    Screenshot_20180308-121626.png
    46 KB · Wyświetleń: 83
Do góry