reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
  • Zaczyna być nudno, bo ostatnie tygodnie to prawie tylko czekanie. Niektóre kobiety, by zapełnić czymś czas, piorą po kilka razy ubranka, prasują je i znowu piorą albo na zmianę pakują i rozpakowują torbę do szpitala.
Jeszcze nie piorę ciuchów po raz kolejny... ale... kto wie co jeszcze wymyślę ;)

• Zaczyna być nudno, bo ostatnie tygodnie to prawie tylko czekanie. Niektóre kobiety, by zapełnić czymś czas, piorą po kilka razy ubranka, prasują je i znowu piorą albo na zmianę pakują i rozpakowują torbę do szpitala.
Jeszcze nie piorę ciuchów po raz kolejny... ale... kto wie co jeszcze wymyślę ;)
Nie wiem jak by mi musiało się nudzić żeby jeszcze raz to WSZYSTKO prać A zwłaszcza prasować. Nie nie nie. Wole znajdować sobie inne zajęcia. A poza tym mi się naprawdę nigdy nie nudzi, zawsze mam coś do zrobienia [emoji2]

Medela ma taka plansze, mozna spotkac w szpitalach wiszace:
wskazniki2.jpg

źródło: Link do: wskaźniki skutecznego karmienia | Bogusława Szajny

Podanie mam zaburzy laktację.Dziecko mniej ssie, więc cycusie produkują mniej.
Jeśli jeszcze podania jest butla to na ogół dziecko wybierze butle - jest inną techniką ssania, bo mleko wypływa łatwiej.

Dziewczyny nie dajcie sobie wbijać mitu, że.macie za mało mleka.Zaden ssak w naturze niedokarmia, a na początku bobaskow starcY tyle mleka co wisienka (gdzieś w necie był taki.obrazek)
Trzeba dać sobie i dziecku kilka dni na wyregulowanie laktacji, a nie zaburzać ja na początku.
O ile oczywiście chcecie karmić, bo jak nie to.sprawa.prosta.

I pamiętajcie mam to nie lekarstwo, które reguluje przyrosty i które się podaje w razie alergii.
Alergię trzeba zdiagnozować, a nie lekarz wydaje opinie na 'oko' a dzieci na cycki przybierają skokowo, jeśli nie przybierają należy szukać przyczyny, a nie sztucznie napędzać masę.

Kurczę mi się wydawało, że wszystko idzie ok. Położne sprawdzaly niby czy mały dobrze ssie [emoji21]był dziś bardzo niespokojny okazało się, że jest poprostu glodny. Gdy mu dałam mm natychmiast się uspokoił i poszedł spać.Bede próbowała pobudzić laktacje przystawiajac małego co 2-3h lub laktatorem ale wątpię , że coś z tego będzie [emoji21]położna stwierdziła, że pokarm po cc może się pojawić dopiero w 5 dobie. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Hej, nie nastawiaj się w taki sposób, że nic z tego nie będzie! Będzie, będzie, tylko pewnie więcej pracy i cierpliwości będzie to wymagać. Karmienie piersią jest trudne, ale nie daj się złym myślom, to podstawa! I to nie Twoja wina, że na razie masz mało pokarmu. Trzymam kciuki:)

reklama
Do góry