reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

dziewczyny z Lodzi - macie jakieś sprawdzone miejsce na usg prywatnie, dobry sprzet i dość szybki termin?

tylko, że ta pepcowa robi sie na prawde krótka przez brzuch...do spania w domu jest super i ją używam co dzień, ale jak chce usiąść jakoś wygodnie, to nie dość, ze siedze za przeproszeniem gołym tyłkiem, to z przodu wszystko na wierzchu, więc ja się jednak przestawiam do porodu na starą bawełnianą sukienke do kolan, żeby sobie swobodnie podczas porodu siadać w różnych pozycjach.
Moja taka krótka nie jest. Ogólnie wzięłam L i jest wielka. A przy porodzie i tak będziemy świeciły tyłkami [emoji2]

reklama
Ja tak samo.. jak nigdy problemow ze snem nie mialam to dzisiaj masakra [emoji21] na zadnym boku sie nie położę bo mała od razu mnie szturcha
Ja też dostaje kopy jak leżę na boku. Na prawym w ogóle nie ma szans bo zaraz fika A na lewym po chwili [emoji2] i leżę tak pół na pół niby na wznak ale przechylona na bok.

Cześć dziewczyny, ja od rana też ogarniam mieszkanie, a raczej pokoik małego, myje mebelki żeby tak nie smierdzialy nowością. Przyszło dziś do mnie zamówienie z gemini i jakoś już jestem chociaż trochę spokojniejsza, że cokolwiek mam do szpitala i dla małego. Czekam jeszcze na zamówienie z allegro i zacznę prać.

Wg mnie lepsza bawelniana koszula niz jakies cuda jednorazowe. Ja swojej nie pobrudzilam podczas porodu, dziecko podano mi w maziacj plodowych na piersi, podciagajac koszule pod szyje. Wpadki z krwia na koszuli zdarzaja mi sie pozniej (jak i podczas miesiaczki) podczas snu lub toalety.
Również wolę bawełnianą. Dla mnie ważne jest jeszcze wycięcie przy szyi. Przy pierwszym porodzie jakoś tak ciasno mi było. Przy drugim dekolt większy i od razu lepiej. Długość byle przykryła tyłek. Przy porodzie i tak wszystko na wierzchu.

reklama
Do góry