reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja też się z tym borykam od początku ciąży. A na początku brałam 3x100 luteine i 2x100 Duphastonu. Teraz zeszlam do 2x100 luteiny. Ostatnio zaczęłam mieszać zwykła kawę rozpuszczalna z inka i trochę jakby się polepszylo z zaparciami.
Ja piję zwykłą rozpuszczalną z mlekiem i jak mnie najdzie ochota na jeszcze jedną to inke pije ale nie podchodzi mi za specjalnie. Teraz jem mase jabłek i chyba dzięki temu się sytuacja rozluźniła [emoji6] [emoji6]

reklama
A ja lubię pracować i to wszystko oprócz majtek i skarpetek. Już doczekać się nie mogę tylko żeby było trochę chłodniej. Ubranka są takie malutkie że na siedząco można prasować. Z moimi przyjaciółkami się nawet umawiamy na wspólne one mieszkają za granicą wkładamy słuchawki i gadamy po 1-2 godziny o duperelach. Kiedyś na skypie robiliśmy telekonferencje w trzy. Z okazji ciąży kupiła nowe żelazko i powiem Wam że tylko wody demineralizowanej używam wcześniej miałam żelazko z funkcją odkamieniania ale to G..... dawało i w gruncie rzeczy wcale para nie leciała i już nie lubiłam prasować od kiedy mam nowe znowu lubię;-)
Ja też polubiłam prasowanie od kiedy mam nowe żelazko [emoji2] dostaliśmy je gratis jak kupowaliśmy odkurzacz. Myślałam,że to jakiś badziew A super prasuje.

Ooooo widzę temat zaparć , ja też mam luteinę 2*100 a zaparcia mam już od czerwca , jakaś masakra , soki owoce dieta nic nie pomaga . A wc jest przy dobrych wiatrach co 3 dni to luksus .... Brzuszek pewnie od tego pobolewa jelita się skręcają czuje dziwne uczucie , w jak gazy się zatrzymują to mam wrażenia że nam skurcze wtedy na dole podbrzusza :eek:

No masakra jakaś, też potrafię iść raz na tydzień, a od leków na zaparcia jakoś się wzbraniałam do tej pory. Ale teraz zamówiłam czopki glicerymowe i w razie czego nie zamierzam się męczyć. Też odstawiłam słodkie, przez zalecenie diety cukrzycowej (miałam krzywa w górnej granicy po godzinie) i może to troche pomogło. Bo tak to codziennie musiała być czekolada albo coś słodkiego :D

Spokojnie w tydzień ogarniesz wszystko tylko worek pieniędzy. Teraz są.mega wyprzedaże A we Wrześni chyba jeszcze większe będą. Nie pamiętam na kiedy masz termin na moim przykładzie ja w 2 tyg ogarnęłam 99% jutro jeszcze wózek. Nie stresuj się ale podpisuje sobie wszystko co powinnaś mieć.
Dokładnie. W dobie Internetu wszystko można w jeden dzień ogarnąć. Ja dziś się zebrałem do kupy i zamówiłam 80% rzeczy które jeszcze miałam w planie. I normalnie poczułam ulgę że już nie muszę o tym myśleć.

Dobry wieczór , my niedawno w stanie dwupak wróciłyśmy do domu, ja się czuje ok, zmęczona tylko tym szpitalem, Pola rozrabia, dziś przed wyjściem szybkie usg , waga 1800g ... teraz obserwacja wyników i oby do września:rolleyes: dziekuje za miłe słowa i kciuki, na pewno pomogły :-p
Dobra wiadomość dbaj o siebie odpoczywaj [emoji846]

Dobry wieczór , my niedawno w stanie dwupak wróciłyśmy do domu, ja się czuje ok, zmęczona tylko tym szpitalem, Pola rozrabia, dziś przed wyjściem szybkie usg , waga 1800g ... teraz obserwacja wyników i oby do września:rolleyes: dziekuje za miłe słowa i kciuki, na pewno pomogły :-p

To super że jednak do domu :)

I już wagę tez ma ładną ;) zdrowia życzę

No masakra jakaś, też potrafię iść raz na tydzień, a od leków na zaparcia jakoś się wzbraniałam do tej pory. Ale teraz zamówiłam czopki glicerymowe i w razie czego nie zamierzam się męczyć. Też odstawiłam słodkie, przez zalecenie diety cukrzycowej (miałam krzywa w górnej granicy po godzinie) i może to troche pomogło. Bo tak to codziennie musiała być czekolada albo coś słodkiego :D

Ojj to ja słodkie lubie i jem ... Idę na krew mocz w poniedziałek to sobie zrobię cukier bo coś ostatnio lekko szedł w górę ale cukrzycy nie mam ....

No i super [emoji2] ja wymyślałam za 500 zł z szufladą i funkcją tapczanika i przemyślałam,że mi takie niepotrzebne i też znalazłam takie jak Ty tylko Staś się nazywa razem z materacem PGK za 199 i jestem z siebie dumna. [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Ja kupiłam używane z szufladą i funkcja tapczanika za 200 zł + materac. Brak śladów korzystania. Podobno sluzylo za miejsce do trzymania pluszakow. :)

reklama
Dziewczyny w czym planujecie rodzic ?
Stara koszula
Tiszert męża
Jednorazowa koszula?

Potem rozumiem ze koszule podwijają do góry i kładą dziecka na brzuch albo rozcinają z tego co położna mówiła wiec chyba nie ubieranie tych kupionych koszul do karmienia na poród ?
Ja w jednorazowce szpitalnej

Do góry