reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Kurde boję się brać acard na noc po tym gorącym dniu w dzień i ruchu.
Chyba pominę dzisiejszą dawkę ...
Nie wiem czy mądrze zrobię ale acard rozrzedza krew .. A dzisiaj ja cały dzień w ruchu. Plus mega gorąco ...

reklama
Wrzucam Wam moja listę zakupów w z apteki gemini.
Dużo tego może za dużo ale wolę za dużo niż później przepłacać. Opierałam się na różnych listach wyprawkowych, część sprawdziłam na srokao. Zamieściłam się idealnie w 500 ;-)

Co do Aspiratora doczytałam że ma znacznie większa moc ssąca od konkurencji ( 60 kPa) nie miały 40 kPa .

Sorry za jakość ale robiłam zdj telefonem.
1532286441727.jpg
1532286502886.jpg
1532286641416.jpg

Załączniki

• 1532286441727.jpg
    1532286441727.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 400
  • 1532286502886.jpg
    1532286502886.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 387
  • 1532286641416.jpg
    1532286641416.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 392
Wrzucam Wam moja listę zakupów w z apteki gemini.
Dużo tego może za dużo ale wolę za dużo niż później przepłacać. Opierałam się na różnych listach wyprawkowych, część sprawdziłam na srokao. Zamieściłam się idealnie w 500 ;-)

Co do Aspiratora doczytałam że ma znacznie większa moc ssąca od konkurencji ( 60 kPa) nie miały 40 kPa .

Sorry za jakość ale robiłam zdj telefonem. Zobacz załącznik 880394Zobacz załącznik 880395Zobacz załącznik 880396

Wow niezła kwota. Mnie wyszło 160 zł ;)

Nie kupujesz felmaltikera ?

Jeszcze nie spalam... i nie zapowiada sie[emoji20] sale tu sa tylko 2 os obiecali mi ze nie dadza mi tu nikogo szczegolnie z malym dzieciatkiem, jak nie bedzie koniecznosci ale jest nawal kobitek i dokoptowali mi mame z dzidzusiem jak zostana na noc razem to raczej nie pospie... a jak widze jak go trzyma w rekach zalewam sie lzami...
odciagam mleko co 3 h po max 0,5 ml wiecej nie mam na 18 udalo sie tylko 0,3ml zbieram strzykawka po kropelce [emoji20] no nic walcze bede odciagac tez w nocy. Daja to co przyniose reszta z banku mleka, samodzielnie oddycha moj zuch od popoludnia ale bedzie mial w nocy przetaczane osocze zacza krawic z pepka zrobili mu badania krzepniecia cos jest nie tak dlatego to ma pomoc.
Moj gin pisal do mnie ze dzwonil do neanatologow mowia ze z dzieckiem jest „calkiem ok”

Martwi mnie ze nie mam z nim takiej wiezi lezy tam sam wsrod 40 inkubatorow co chwile tam sie cos dzieje nie mozna z nim posiedziec ... ja jescze sie czuje bardzo kiepsko poruszam sie na wozku [emoji52] mam go ale tak jakbym nie miala, nie dotarlo jeszcze do mnie do konca co soe stalo, rano mialam duzo sily ale teraz ja trace taka hustawka,
To skarb urodzic dziecko i moc wziasc je w ramiona... ja jeszcze matka sie nie czuje po raz drugi nie wiem czy mnie zrozumiecie...
Niedługo będziesz go tulić w ramionach. Zobaczysz.

Sam proszek i Aspiratora to 200 zł [emoji53]
Nie znam tego produktu polecasz ? To zamienię.

Same pozytywy słyszałam i raczej jak gdziekolwiek czytam o pobudzaniu laktacji to właśnie występuje felmaltiker ;)

A no ja proszku nie wrzuciłam bo kupię jakiś w rossmannie a aspiratora nie kupuje wcale póki nie będzie trzeba

Generalnie bardzo mądra wypowiedź ale @justyna612 o zyciorysach osób tutaj z taką smiałością bym nie pisała.

Już fale krytyki mamy za sobą i nie powielajmy tego schematu :-)
Jest ok.
Jesteśmy tu po to żeby się wspierać a nie wytykać sobie różnice w światopoglądzie.
Radykalne decyzje nie są może do końca dobre w życiu ale...
To też się nie bierze zniknąd.
Może właśnie taka osoba dokładnie przeżyła coś bardzo podobnego i stąd takie podejście?
Nigdy nie wiesz.

Kurczę opowiedziałam mojemu P historie.
I powiedział jedno.
Ten facet nie wie co to miłość.

Jak dla mnie rozmemłany memłon ( przepraszam) który nie wie czego chce i gdzie iść.
ZERO ODPOWIEDZIALNOSCI.
Tak jak piszą Dziewczyny. Szukałabym wsparcia w rodzicach.
Ja mam silną osobowość.
Bardzo.
Jeśli by mnie zdradził A ja bym kochała ale chciałby naprawić błąd.
Wiem, że bym wybaczyła.
Bo nie chodzi tylko o mnie ale o całą RODZINĘ. DZIECI, które powinny mieć ojca.

Taki ojciec ? Jakie wartości przekaże?
Ból i łzy matki ?
Nieprzespane noce Jej ?
Jest na tyle silna, że wytrzyma tą drugą ?
Czy to jest oznaką słabości?
Ile dam radę się jeszcze "zeszmacić" psychicznie dla faceta , który mnie KOCHA ?
KOCHA.
Właśnie. To nie jest miłość.
Facet jest egoistą i to dużym.
Ja.
Podkreślam.
JA.
ODESZŁABYM.
Może właśnie takie radykalne kroki przyniosą największy skutek ?
Facet się otrząśnie. Może potrzebuje takiego wstrząsu.
Jeśli nie będzie walczył o rodzinę, znaczy, że co innego jest Ci pisane. Inna droga.
Paradoksalnie walka o samą siebie, o godność, o byt, może uczynić z Ciebie bardzo silną, mądrą życiowo KOBIETĘ!
A taka na pewno przyciągnie do siebie tego, który to pokocha i będzie Cię szanował całym sobą.
Ile masz lat ?
Ty młoda jesteś.
Ja w tej sytuacji walczylabym O SIEBIE I DZIECI.
Z pomocą rodziców.
Alimenty.
Dasz radę.
Wg mnie jeśli zgodzisz się na półśrodek w postaci akceptacji kobiety, która TWÓJ mąż kocha. Zatracisz siebie.
Możesz pozwolić sobie na terapię u psychologa ?
Sama.
Skoro mąż nie chce.
Idź Ty sama. Zobaczysz ile Ci to da siły.
Uwierz mi, że wszystko powyżej co napisałam.
Jest napisane po to, żebyś Ty nie opierała swojego życia, szczęścia i swoich Dzieci.
Na człowieku, który tak Cię niszczy.
Tylko przede wszystkim.
Teraz . Wyciszenie.
Ta rozłąka dużo Ci w sercu podpowie.
Powodzenia i jakbyś potrzebowała. Pisz.
Ja na Twoim miejscu nie zwlekałabym z dobrym psychologiem.
Przepraszam ale nie zrozumiałam dlaczego wspomniałeś mnie w pierwszej części w tym kontekście swojej wypowiedzi może faktycznie mózg kobiety kurczy się w ciąży ;) Nie pisałam przecież niczyich życiorysow tylko stwierdziłam fakt.
Uważam, że Nasze zachowanie może być inne niż sądzilismy wcześniej i nas samych zdziwić gdy znajdziemy się w jakiejś sytuacji zwłaszcza tak bardzo delikatnej.

Nie ważne :) przecież każda z nas na swój sposób chce wesprzeć tutaj druga osobę. I chyba o to chodzi :)

reklama
Do góry