reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny jestem w kropce i potrzebuje waszej opinii...
Jak juz kiedyś pisałam mam w planie z synkiem pojechać na 3-4 tygodnie do Polski (ok 5-6 h drogi) do moich rodziców. Synek tęskni za dziadkami i zawsze dzielnie odlicza dni do kazdej wizyty. Czas pobytu to prawie cały Sierpień to jest moj 8 miesiąc ciąży.
Dwie moje koleżanki ostatnio mi szczerze powiedziały że one by się bały na moim miejscu jechać... i dało mi to do myślenia :szok::baffled::errr: wiem że to już ryzyko bo samo siedzenie w aucie to już duże obciążenie no i teraz nie wiem. Mam wizyte u gina przed samym ewentualnym wyjazdem i jego opinia jest dla mnie decydująca, ale co wy o tym myślicie? Zdecydowały byście się? Dodam jeszcze że tutaj jestem bez rodziny i sama ze wszystkim (mąż sporo pracuje i to na zmiany) a u mamy to jak w hotelu na wakacjach i do tego młody będzie mial ciągle zajęcie. No ja widzę mnóstwo plusów które przeważają strach i w ogóle. Ale już nie jestem taka przekonana jak wcześniej... proszę was o szczerą opinię :confused:
Nie wiem co Ci doradzić, napewno opinia lekarza, tak jak mówisz jest ważna.
Czy z Toba i maleństwem wszystko ok.
Ja w takiej sytuacji, gdzie u mamy mogłabym sie zrelaksować i odpocząć, to bym planowala wyjazd.
Ale myślę, że dobrym wyznacznikiem bedzie to jak się bedziesz czuła, dzien-dwa przed wyjazdem.
Bo w trasie mozna robić przerwy.
Ja bym sie powoli przygotowala, ale decyzje podjęła" w ostatniej chwili".

Ale to tylko moje zdanie.

reklama
Może i to jest pomysł,ale na początek chyba wezmę zwykłe. Mam jeszcze nadzieję,że jednak troszkę mleka kp się uda,choć miesiąc.

A może na rączkę zamowisz/uszyjesz taki ochraniacz jak na palak do wózków? Można zdjąć i wyprać,a chyba taniej wyjdzie niz obszycie.
Albo kupisz skaj w pasmanterii i faktycznie obszyjesz. Ja tak obszywalam słuchawki mlodego:)
Rączka jest troche poobdzerana, bądź pogryziona :D, bo straszy jeździł na dostawce i "nudziło" mu sie.
Te obszycie mąż wymyślił, w jakimś punkcie, gdzie obszywaja kierownice do samochodów, ale faktycznie musze się dowiedzieć ile to kosztuje, czy jie przeplace za bardzo.

Np ja tez mam problem z nadrabianiem. W ciagu dnia z dziecmi ciezko mi dotknac telefon, bo corka chce zaraz bajki lub piosenki i jest placz, ze nie dostaje. A wieczorem to ledwo juz na oczy widze. Dzis 3 kawa mnie trzyma na nogach i jeszcze nie spie. Co do butelek to nie kupowalabym takiego zestawu od razu. Jesli nie wiadomo czy bedziemy karmic mm. A dwa dziecko moze nie polubic takiej butelki akurat. Wiec warto miec 2/3 roznych firm i sprawdzic co nam pasuje i dziecku. Tak samo z niekapkami. U nas sprawdzil sie jeden najprostszy a potem butelka ze slomka. @aspekt tak ja pisalam o lansiloh. Jak dla mnie nr 1. Tak samo jak wkladki laktacyjne. Mialam rozne firmy testowane, ale ta jest nr 1. Co do uczenia oddawania to tez zalezy jakie dziecko i jak to powiemy. Nikt z nas nie chce by nasze bylo bite ale i nie chcemy by ono tez biło. A ja jutro mam sesje. Jestem tak podeskcytowana, ze moze dlatego tez nie spie jeszcze. Zazwyczaj to ja jestem po deugiej stronie aparatu a teraz sama bede na zdjeciach.

No u mnie zestaw na pewno prędzej czy później się przyda bo dziecko będzie karmione w niektóre dni butelka bo mnie nie będzie.

Hej dziewczyny. Do pierwszej w nocy wybieralam z mężem kolejne rzecz do sypialni, w końcu kurde doszliśmy do porozumienia w sprawie materaca, szafy i lampy [emoji23] ale ja z pytaniem. Stwierdziłam, że co jak co, ale na materacach oszczędzać nie będę i wzięliśmy lateksowy dla nas i dla córki. I teraz moje pytanie. Córka alergik - również na pleśni, grzyb i roztocza. Z czego najlepiej wypełnienie kołdry? Już się pogubiłam w tych internetowych poradnikach

Hej dziewczyny. Do pierwszej w nocy wybieralam z mężem kolejne rzecz do sypialni, w końcu kurde doszliśmy do porozumienia w sprawie materaca, szafy i lampy [emoji23] ale ja z pytaniem. Stwierdziłam, że co jak co, ale na materacach oszczędzać nie będę i wzięliśmy lateksowy dla nas i dla córki. I teraz moje pytanie. Córka alergik - również na pleśni, grzyb i roztocza. Z czego najlepiej wypełnienie kołdry? Już się pogubiłam w tych internetowych poradnikach
Wypełnienia chyba mogą być różne. Polecam stronę Link do: Specjalistyczny sklep dla Alergika. Pościel Antyalergiczna. tam można zobaczyć te składy, a potem ewentualnie na allegro poszukać taniej.
Ja dodatkowo wybieram taką, którą można prać w wysokich temperaturach.

reklama
Dzień dobry:)
Wczoraj długo nie mogłam zasnąć,a jak juz się udało to całą noc śniły mi sie butelki :D Niby przyjemnie,ale....:D
Wczoraj stwierdziłam,że kupię dwie z różnych firm i zobaczę czy młodemu wszystko jedno czy jednak coś pasować mu będzie bardziej.
@NaturalnaMama ja kupuje po prostu antyalergiczne,ale widzę,że biznes kołdrowy ma wiele odgałęzien :D

Do góry