reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

No dobra. Właśnie prawie zjadłam kg bobu i chyba się nie ruszę tak szybko ! Heh
Ja sie troche boję bobu w ciazy, uwielbiam go ale wiem jak duzo musi byc pryskany zeby go robale nie zarly. Nie mowiac juz o bolu brzucha ;)
ja właśnie zjadłam młode ziemniaczki, fasolkę szparagową żółtą z bułką tartą i jajko sadzone MNIAM!
Pycha! Szkoda ze ja bez miesa nie moge sie obejsc. Szczególnie w ciazy, moje dzieci to miesozercy ze hej, bez miesa albo duzej porcji ryby jestem reszte dnia glodna i podjadam.

reklama
To ja tez chwale dzisiejszymi zakupami
Wszystko zamówiłam w smyku przez neta, zestaw z pajacyk+czapeczka+niedrapki+śliniaczek jakość Ok, bawełna nie jest taka cieniutka, fajna.
Dresowy kombinezon tez spoko, ten ciepły nie wiem czy będzie wygodny w zakładaniu... wydaje się dość ciasny w rękawkach od wewnątrz ale zobaczymy. rozm 62 wiec może na pierwsze spacery się nada.
Sliczne ciuszki :) Coolclub ma calkiem niezle te ubranka, chociaż nie wszystkie. Dostalam kiedys pajace i okazalo sie ze z zestawu 3 szt nadawal sie jeden, dwa pozostale mialy 60% i 50% bawelny a reszta jakis badziew. Na kombinezon mozliwe ze faktycznie bedziesz trochę zlozeczyc przy zakladaniu ale z niego nie bedziesz wyciagac dziecka co chwile. Po domu do przewijania te z rozpieciem po skosie sa okropne, ale na spacerze przewijac nie bedziesz. Takiego pajaca wygodnie jest zakladac tylko jak mozesz go rozlozyc na plasko i wsunac od gory dziecko. Ja mialam problem jak chcialam upchnac w podobny kombinezon synka wychodzac np z galerii i majac do dyspozycji nosidelko albo lawke.

Ja właśnie smażę naleśniory ..... chłopakom z szynka, serem i pomidorami a sobie z twarogiem i owocami na słodko :rolleyes::happy:
Naleśniki u mnie tez ostatnio króluje zwłaszcza te na słodko !!! Ostatnio były z nutella, bananami, truskawkami i bita śmietana [emoji15]

Ale i tak mi słabo wychodzą zawsze
[emoji23] nie wiem inni robią naleśniki bez problemu i wysiłku a ja się zawsze tyle naklne

Naleśniki u mnie tez ostatnio króluje zwłaszcza te na słodko !!! Ostatnio były z nutella, bananami, truskawkami i bita śmietana [emoji15]

Ale i tak mi słabo wychodzą zawsze
[emoji23] nie wiem inni robią naleśniki bez problemu i wysiłku a ja się zawsze tyle naklne
Ja odkąd mam dobry przepis na ciasto naleśnikowe to nawet wychodzą zjadliwe.... ja robię 2/3 wody gazowanej na 1/3 mleka, plus jajo plus mąka na oko plus sól i kilka kropel oliwy....

To ja tez chwale dzisiejszymi zakupami
Wszystko zamówiłam w smyku przez neta, zestaw z pajacyk+czapeczka+niedrapki+śliniaczek jakość Ok, bawełna nie jest taka cieniutka, fajna.
Dresowy kombinezon tez spoko, ten ciepły nie wiem czy będzie wygodny w zakładaniu... wydaje się dość ciasny w rękawkach od wewnątrz ale zobaczymy. rozm 62 wiec może na pierwsze spacery się nada.
Ja miałam kombinezon ze smyka właśnie w rozmiarze 62 przy synku urodzonym 9 listopada. Synek to duży chłopak (urodzony 4 kg, mając 6, 5 mies wazyl 9 kg) a taki kombinezon posłużył nam aż do początku marca :) co prawda wiadomo że miałam inny model, ale generalnie rzeczy ze smyka wychodzą raczej większe niż mniejsze :D

reklama
Czesć dziewczyny. Rano mialam lekkie plamienia; pojechałam po 12 do szpitala z dzieckiem ok... ale.okazlao się, że pęcherz wychodzi mi do szyjki i jest rozwarcie. Lekarze mowia; ze to ciężka sytuacja szczegolnie ze to 23tc i mogę poronic. Jutro zdecydują co i jak czy zakładają szew czy to nie na sensu.... Boje się:( czy miala ktoś taki przypadek? Zakończył się pozytywnie? Na Internecie same negatywny....

Do góry