reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Moim zdaniem nie. Każda ciąża jest inna. Ja w pierwszej tylko po piersiach poznałam, że jestem w ciąży. Bo stały sie wrażliwe i urosly. Nie bolało mnie nic. Nawet małych bóli, ani mdłości...kompletnie nic.
Cierpliwie czekaj [emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję :)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój też mi oszczedzil bolacych kompiakow a pamietalabym bo rodzilam 7 miesięcy temu. :) może mieliśmy dzieci które nas oszczedzaly. :)
Ja naprawdę miałam cudowną ciążę. [emoji4] nawet poród był taki, że marzę by znów mieć taki. Tak, chyba nam się niezwykłe dzieci trafiły [emoji16]

Dziewczyny jestem dokładnie w 4.2 tyg. I jak na te chwile poza wyraźnym dyskonfortem mięśni brzucha i szybszym męczennik się nie czuje się źle. Nie mam objawów. Nie pamiętam kiedy zaczęły mi się mdłości jak ostatnio w październiku byłam w ciąży. Czy mam się czym martwić?

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Jesteśmy praktycznie w tym samym miejscu jeśli chodzi o ciążę i mam dokładnie takie same objawy jak Ty :biggrin2:

Ja naprawdę miałam cudowną ciążę. [emoji4] nawet poród był taki, że marzę by znów mieć taki. Tak, chyba nam się niezwykłe dzieci trafiły [emoji16]

U mnoe końcówka dramatyczna, brzuchol wielki, gorąco... poród a i owszem, powikłany troszkę, ale lekarze i położne mistrzostwo świata

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie raz, ale znudziło mi się tłumaczenie, że tokso jest z surowego mięsa nie z kota, ale do dziś co niektórzy zastanawiają się jak mogę spać z kotami, przecież one mordują w nocy [emoji23]

Dokładnie mam takie podejście. [emoji16] tylko czekałam na ten temat...cieszę się, że tu większość rozumie to, że koty nie są bezpośrednią przyczyną toxo.
Ja mam kota. Tak, śpimy razem i jest zbawieniem na moje bolące piersi. Grzeje mnie od piersi po brzuch i jest to cudowne ciepełko, odrazu przychodzi ulga. Tak, miałam toxo przechodziłam ok 2-3 lat temu. Za nim zaczęłam się starać robiłam sobie badania w tym kierunku, bo uważam to za odpowiedzialne podejście do planów. Teraz mam pewność, że ilość moich przeciwciał jest wystarczająca by nie wpłynęło to na rozwój dziecka.

U mnoe końcówka dramatyczna, brzuchol wielki, gorąco... poród a i owszem, powikłany troszkę, ale lekarze i położne mistrzostwo świata

No to super że mogłaś liczyć na personel. Ja się nie chce tym teraz denerwować, mój szpital ma nieciekawa opinie. Nie rodziłam u siebie te 9 lat temu. Nie wiem co będzie teraz. Jeszcze daleko. [emoji16]

Dokładnie mam takie podejście. [emoji16] tylko czekałam na ten temat...cieszę się, że tu większość rozumie to, że koty nie są bezpośrednią przyczyną toxo.
Ja mam kota. Tak, śpimy razem i jest zbawieniem na moje bolące piersi. Grzeje mnie od piersi po brzuch i jest to cudowne ciepełko, odrazu przychodzi ulga. Tak, miałam toxo przechodziłam ok 2-3 lat temu. Za nim zaczęłam się starać robiłam sobie badania w tym kierunku, bo uważam to za odpowiedzialne podejście do planów. Teraz mam pewność, że ilość moich przeciwciał jest wystarczająca by nie wpłynęło to na rozwój dziecka.

U mnie szału nie ma, bo mam 3 maine coon'y najmniejszy waży 9 kg, najwięszy 14 kg, więc jak się któryś w celach grzewczych walnie na mnie to oddychać nie mogę [emoji23]

Ja w sumie prawie 5 lat temu, ale raczej nic się nie zmieniło, więc samego porodu raczej się nie boję, boję się tego żeby Maluch się prawidłowo rozwijał.

reklama
Do góry