reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

@Miao Jesteś najlepszym przykładem na to, że dwie kobitki na tym samym etapie ciąży mogą mieć te same objawy, a przyczyny i leczenie inne. Tak z ciekawości: bierzesz do wapnia D3 i K2?

@Shaer Mam nadzieję, że te płytki szybko wyhodują (nie ogarniam o co w tym chodzi, strasznie żałuję, że jak byłam w liceum to genetyki prawie nie było) i dadzą Ci rzetelny wynik, że zdrowa dziewczynka. Będzie miała 2 braci, którzy będą jej strzec przed nieodpowiednimi amantami :D

reklama
Ja też miałam dwa podejścia w poprzedniej ciąży...zwymiotowałam przed tym pobraniem po 1h bo małpy z lab.nie pozwoliły ani cytryny, ani łyka wody, ani wyjść na świeże powietrze.
Teraz pójdę gdzie indziej robić.
Jest glukoza o smaku cytrynowym. Ja mam w przyszłym tygodniu to badanie i mam zamiar iść ze swoją cytrynowa.

Czy któraś z was ma nocne skurcze w łydkach?
Dzisiaj w nocy wyłam z bólu bo z 5x mnie łapało...masakryczny ból! Tylko lewa noga...jak łapie to nic nie pomaga :/ Teraz nadal czuję, że strasznie obolała ta łydka aż utykam podczas chodzenia...muszę na palcach stawać to mniej boli.
Coś oprócz magnezu pomoże? Jakieś maści ?
Wczoraj ginekolog powiedział że mogą się zacząć u mnie skurcze łydek. Biorę Magne B6 po dwie tabletki trzy razy dziennie i dorzucił jeszcze asparganian.

Ja po wizycie
Malenstwo wazy 450g
Lozysko sie troche podnioslo do góry, wiec ekstra, jeszcze nachodzi na blizne, ale juz nie jak ostatnio.
Nie spytalam czy plec zostala, ale ja juz jestem na chlopaka nastawiona :)
Szyjka dluga i zamknieta.
Anatomicznie super... serduszko sobie powiekszal i przegladal..widzialam zebra, paluszki, głowę oko i nos, kosc udowa..
Na kolejna wizyte mam do zrobienia:
Drugi raz :
Tsh
Toksoplazmoze igg i igm
Przeciwciala bo mam gr krwi ujemna
Test obciazenia glukoza
P_20180606_121415_1.jpg

Powiedzial ze bezwzglednie 3 cc bede miala.

Załączniki

• P_20180606_121415_1.jpg
    P_20180606_121415_1.jpg
    294,1 KB · Wyświetleń: 379
Ja na noc smaruje łydki i stopy zimnym żelem z kasztanowca i pomaga do tego magnez.
I spacery pomagają bardzo.

Dzisiaj w nocy wyłam z bólu bo z 5x mnie łapało...masakryczny ból! Tylko lewa noga...jak łapie to nic nie pomaga :/ Teraz nadal czuję, że strasznie obolała ta łydka aż utykam podczas chodzenia...muszę na palcach stawać to mniej boli.

Jak sie teraz czujesz?

Ja z synem zlapalismy jakies przeziębienie - gardlo, katar. Corka z niania zas biegunke. Ide do wyra. W przedszkolu ostrzegają przed rumieniem zakaznym, czytalam, ze jest grozny w ciazy, a ja chyba nie przechodzilam. Badania przeciwcial w 2 klasach kosztuja 170 zl, drooogo, ale chyba zaplace, tylko musze skonsultowac sie z lekarzem, czy lepiej nie poczekac 2 tygodni na ewentualna infekcje.
Dziękuję dzis lepiej ale w nocy pobolewal. Wypilam kisiel bo słyszałam kiedys ze ponaga ale tylko lekko podzialal.
Z tymi chorobskami zakaznymi to jakas masakra ostatnio. Czlowiek sie obawia do marketu isc zeby czegos nie zlapac a najgprsze sa te mamusie ktore wszedzie swoje chore biedne dzieci ze soba ciagaja. Widzisz takie dziecie z zalzawionymi oczkami, zasmarkane, kaszlace i w
Jak sie teraz czujesz?

Ja z synem zlapalismy jakies przeziębienie - gardlo, katar. Corka z niania zas biegunke. Ide do wyra. W przedszkolu ostrzegają przed rumieniem zakaznym, czytalam, ze jest grozny w ciazy, a ja chyba nie przechodzilam. Badania przeciwcial w 2 klasach kosztuja 170 zl, drooogo, ale chyba zaplace, tylko musze skonsultowac sie z lekarzem, czy lepiej nie poczekac 2 tygodni na ewentualna infekcje.

Ja z synem zlapalismy jakies przeziębienie - gardlo, katar. Corka z niania zas biegunke. Ide do wyra. W przedszkolu ostrzegają przed rumieniem zakaznym, czytalam, ze jest grozny w ciazy, a ja chyba nie przechodzilam. Badania przeciwcial w 2 klasach kosztuja 170 zl, drooogo, ale chyba zaplace, tylko musze skonsultowac sie z lekarzem, czy lepiej nie poczekac 2 tygodni na ewentualna infekcje.[/QUOTE]
Dziękuję dzis lepiej ale w nocy pobolewal. Wypilam kisiel bo słyszałam kiedys ze ponaga ale tylko lekko podzialal.
Wam.zdrowka zycze mocno.
Z tymi chorobskami zakaznymi to jakas masakra ostatnio. Czlowiek sie obawia do marketu isc zeby czegos nie zlapac a najgprsze sa te mamusie ktore wszedzie swoje chore biedne dzieci ze soba ciagaja. Widzisz takie dziecie z zalzawionymi oczkami, zasmarkane, kaszlace i widac ze manie goracKe. Ja wiemco ze moze nie maja z kim zostawic ale zawsze sa inne rozwiazania.

Kurcze cos mi sie dzieje ze stroną. Wywala mnie, nie laduje nowych postow, wiesza sie...

Za 2 h mam wizytę :)
21tc i 4 dni
Oby lozysko poszlo w gore.. :)
Ruchy czuje, nie moge sie doczekac spotkania :)
Chcialam jeszcze dodac ze bardzo ciesze sie ze tak szybko wpadliśmy z 3 dzieckiem... i ze jeszcze raz będę mogla zostac mama :) ze bedzie miedzy cala trojkka mala roznica wieku...wczoraj patrzylam jak obaj sie fajnie bawili razem... jak sie ganiali..jak jeden drugiego uspokaja i przytula..jak sie wyglupiaja...fajnie ze 3 chlopaczek do nich dołączy :)
62kg..wiec 6kg na plusie

Jak przez pierwsze 3 miediace mialam wstret do slodyczy....tak teraz nadrabiam... i codziennie cos slodkiego zjem
Trzymam mooocno kciuki za lozysko!
A do slodyczy to ja nadal mam niechec i do wszystkiego co slodkawo smakuje. Nicy tak na.chlopca jest a tu zonk

Pijesz kawe? Bo ona naprawdę mocno wyplukuje magnez

Ja po wizycie
Malenstwo wazy 450g
Lozysko sie troche podnioslo do góry, wiec ekstra, jeszcze nachodzi na blizne, ale juz nie jak ostatnio.
Nie spytalam czy plec zostala, ale ja juz jestem na chlopaka nastawiona :)
Szyjka dluga i zamknieta.
Anatomicznie super... serduszko sobie powiekszal i przegladal..widzialam zebra, paluszki, głowę oko i nos, kosc udowa..
Na kolejna wizyte mam do zrobienia:
Drugi raz :
Tsh
Toksoplazmoze igg i igm
Przeciwciala bo mam gr krwi ujemna
Test obciazenia glukoza
Zobacz załącznik 864476
Powiedzial ze bezwzglednie 3 cc bede miala.
Brawo! Nastepna wizyta i lozysko juz calkiem pojdzie do góry.
Zreszta pelen podziw za twoj spokoj i pozytywne myslenie. Przyklad nam dajesz ze rrzeba wierzyc i, byc dobrej myśli

reklama
Do góry