reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Sadze ze warto posledzic wozki używane.Fakt ze na ogol nie maja gwarancji, ale czasem uda się upolować wózek w niezłym stanie np za 500 zł.

My mieliśmy nowy Benetto Nico, zepsuł się dwa razy i częściej był w serwisie niż go używaliśmy.koniec końców kupiłam x landera używanca i ma się lepiej niż Nico.
A Nico zwrocilam do sklepu.
To na pewno,my mamy taki fart,ze kupiliśmy nowy jakie używany,za kasę jak zac uzywanego.
Każdy jednak musi dopasować do siebie,do możliwości finansowych itd. Dla nas x-lander kompletnie bylby nietrafiony. Za niski przede wszystkim.

reklama
Cześ Dziewczyny! Chciałam się przywitać i dołączyć do grona październikowych mam :)

Mam na imię Kasia, mam 30 lat i jestem z Krakowa.
Spodziewam się dziewczynki, termin porodu z OM to 27.10, z ostatniego usg wychodziło na 2.11-ale najpewniej będzie to jednak koniec października gdyż będzie to cesarskie cięcie.
To będzie moja druga pociecha-w domku mam już małą rozrabiakę Karolinkę z września 2016.

Jak tylko znajdę wolną chwilkę to postatam się nadrobić wątki-a jest tego trochę ;) Może do końca tygodnia się uda :D
Witam swoją imienniczkę i rówieśnicę;)

Naogladalam się kuchennych rewolucji i smazyli placki nie wytrzymałam i ja też już mam:D
20180524_160547.jpg

Załączniki

• 20180524_160547.jpg
    20180524_160547.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 583
To rasowy piesek? bo jest uroczy .
Maltipoo - hybryda przez Amerykańców wymyślona, u nich uznana za rase u nas nie. To jest mieszanka pudla toya i maltańczyka - nasz np bardziej się podał na pudla ma długie nogi i taka "twardsza" szatę, moja kuzynka kupiła w hodowli i jej bardziej podchodzi pod maltańczyka z kolei. Więc ciężko bo o wzorzec rasy. Są podobne ale nigdy nie wiadomo co wyrośnie jak normalny kundelek :D nam ogólnie chodziło o to żeby pieso nie był biały a jednocześnie nie tracił sierści (antyalergiczny i nie brudzi) i do końca życia się zachowywał trochę szczeniakowato i taki właśnie jest nasz :D

Tak słabe ciśnienie 90/60 , a puls mam szybki ok 85 nie kumam tego ... Tak zaraz mam nogi jak z waty takie miękkie ...

No dokładnie też myślę że po 1,5 h to przegięcie żeby się aż tak źle czuć :((((

Tak mówiłam mu , kazał się mega oszczędzac i krótkie spacery 20 min max . Nie kazał leżeć oficjalnie bo z synkiem wszystko dobrze zdrowo rośnie .

Ale jak Wy tu opowiadacie o tym że góry że morze że wakacje że spacery długie część z was jeszcze pewnie pracuje nawet .... A ja taki zdechalak i taka delikatna jak żaba... :eek:

W szoku jestem , mało kto wierzy mi ze znajomych że aż tak źle się czuje że to nie możliwe ... W domu też mało co robię , a jak robię to na raty i odpoczynek i siadam .... A to dopiero połowa ciąży :o
Kurcze ja też jestem słaba ale nie aż tak. Głównie zadyszka np przy schodach ale spacery znoszę dobrze. Raz w tygodniu jeżdżę 100km w jedną stronę do pracy i wtedy jak wracam po 12-13 godzinach to przyznaje że jestem totalnie wypłukana z sił...
Mi np ginka kazała poziom witaminy D3 zmierzyć i mam niedobór i biorę teraz końskie dawki - powiedziała że się dużo lepiej po tym będę czuć, dopiero zaczęłam więc jeszcze niewiem czy działa :D a np zgodnie z tym artykułem ma to związek z wytrzymałością, osłabieniem itd Link do: Niedobór witaminy D: typowe objawy - w Women's Health

Może warto sprawdzić?

Przy takim ciśnieniu to jak się można dobrze czuć, tętno zawsze będzie wysokie przy niskim RR, a człowiek bez ciąży z takim niedociśnieniem ledwo żyje.... normalnie kawę trzeba walnąc .... kofeinowa nie jakaś tam podrabiana....
Ee tam ja mam życiowo 60/100 i normalnie funkcjonuje xD

reklama
Maltipoo - hybryda przez Amerykańców wymyślona, u nich uznana za rase u nas nie. To jest mieszanka pudla toya i maltańczyka - nasz np bardziej się podał na pudla ma długie nogi i taka "twardsza" szatę, moja kuzynka kupiła w hodowli i jej bardziej podchodzi pod maltańczyka z kolei. Więc ciężko bo o wzorzec rasy. Są podobne ale nigdy nie wiadomo co wyrośnie jak normalny kundelek :D nam ogólnie chodziło o to żeby pieso nie był biały a jednocześnie nie tracił sierści (antyalergiczny i nie brudzi) i do końca życia się zachowywał trochę szczeniakowato i taki właśnie jest nasz :D
Ale wiesz, że to nie stricte sierść jest alergenem? [emoji14] uczula głównie ślina, resztki naskórka i moczu. Czyli substancje znajdujące się na sierści.

Do góry