reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Sadze ze warto posledzic wozki używane.Fakt ze na ogol nie maja gwarancji, ale czasem uda się upolować wózek w niezłym stanie np za 500 zł.

My mieliśmy nowy Benetto Nico, zepsuł się dwa razy i częściej był w serwisie niż go używaliśmy.koniec końców kupiłam x landera używanca i ma się lepiej niż Nico.
A Nico zwrocilam do sklepu.
To na pewno,my mamy taki fart,ze kupiliśmy nowy jakie używany,za kasę jak zac uzywanego.
Każdy jednak musi dopasować do siebie,do możliwości finansowych itd. Dla nas x-lander kompletnie bylby nietrafiony. Za niski przede wszystkim.

reklama
Cześ Dziewczyny! Chciałam się przywitać i dołączyć do grona październikowych mam :)

Mam na imię Kasia, mam 30 lat i jestem z Krakowa.
Spodziewam się dziewczynki, termin porodu z OM to 27.10, z ostatniego usg wychodziło na 2.11-ale najpewniej będzie to jednak koniec października gdyż będzie to cesarskie cięcie.
To będzie moja druga pociecha-w domku mam już małą rozrabiakę Karolinkę z września 2016.

Jak tylko znajdę wolną chwilkę to postatam się nadrobić wątki-a jest tego trochę ;) Może do końca tygodnia się uda :D
Witam swoją imienniczkę i rówieśnicę;)

Naogladalam się kuchennych rewolucji i smazyli placki nie wytrzymałam i ja też już mam:D
20180524_160547.jpg

Załączniki

• 20180524_160547.jpg
    20180524_160547.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 576
To rasowy piesek? bo jest uroczy .
Maltipoo - hybryda przez Amerykańców wymyślona, u nich uznana za rase u nas nie. To jest mieszanka pudla toya i maltańczyka - nasz np bardziej się podał na pudla ma długie nogi i taka "twardsza" szatę, moja kuzynka kupiła w hodowli i jej bardziej podchodzi pod maltańczyka z kolei. Więc ciężko bo o wzorzec rasy. Są podobne ale nigdy nie wiadomo co wyrośnie jak normalny kundelek :D nam ogólnie chodziło o to żeby pieso nie był biały a jednocześnie nie tracił sierści (antyalergiczny i nie brudzi) i do końca życia się zachowywał trochę szczeniakowato i taki właśnie jest nasz :D

Tak słabe ciśnienie 90/60 , a puls mam szybki ok 85 nie kumam tego ... Tak zaraz mam nogi jak z waty takie miękkie ...

No dokładnie też myślę że po 1,5 h to przegięcie żeby się aż tak źle czuć :((((

Tak mówiłam mu , kazał się mega oszczędzac i krótkie spacery 20 min max . Nie kazał leżeć oficjalnie bo z synkiem wszystko dobrze zdrowo rośnie .

Ale jak Wy tu opowiadacie o tym że góry że morze że wakacje że spacery długie część z was jeszcze pewnie pracuje nawet .... A ja taki zdechalak i taka delikatna jak żaba... :eek:

W szoku jestem , mało kto wierzy mi ze znajomych że aż tak źle się czuje że to nie możliwe ... W domu też mało co robię , a jak robię to na raty i odpoczynek i siadam .... A to dopiero połowa ciąży :o
Kurcze ja też jestem słaba ale nie aż tak. Głównie zadyszka np przy schodach ale spacery znoszę dobrze. Raz w tygodniu jeżdżę 100km w jedną stronę do pracy i wtedy jak wracam po 12-13 godzinach to przyznaje że jestem totalnie wypłukana z sił...
Mi np ginka kazała poziom witaminy D3 zmierzyć i mam niedobór i biorę teraz końskie dawki - powiedziała że się dużo lepiej po tym będę czuć, dopiero zaczęłam więc jeszcze niewiem czy działa :D a np zgodnie z tym artykułem ma to związek z wytrzymałością, osłabieniem itd Link do: Niedobór witaminy D: typowe objawy - w Women's Health

Może warto sprawdzić?

Przy takim ciśnieniu to jak się można dobrze czuć, tętno zawsze będzie wysokie przy niskim RR, a człowiek bez ciąży z takim niedociśnieniem ledwo żyje.... normalnie kawę trzeba walnąc .... kofeinowa nie jakaś tam podrabiana....
Ee tam ja mam życiowo 60/100 i normalnie funkcjonuje xD

reklama
Maltipoo - hybryda przez Amerykańców wymyślona, u nich uznana za rase u nas nie. To jest mieszanka pudla toya i maltańczyka - nasz np bardziej się podał na pudla ma długie nogi i taka "twardsza" szatę, moja kuzynka kupiła w hodowli i jej bardziej podchodzi pod maltańczyka z kolei. Więc ciężko bo o wzorzec rasy. Są podobne ale nigdy nie wiadomo co wyrośnie jak normalny kundelek :D nam ogólnie chodziło o to żeby pieso nie był biały a jednocześnie nie tracił sierści (antyalergiczny i nie brudzi) i do końca życia się zachowywał trochę szczeniakowato i taki właśnie jest nasz :D
Ale wiesz, że to nie stricte sierść jest alergenem? [emoji14] uczula głównie ślina, resztki naskórka i moczu. Czyli substancje znajdujące się na sierści.

Do góry