Ale pyszności!!! Ślinka mi pociekłaDzień dobry zapraszam na drugie śniadanie serwujemy ciasto czekoladowe z bananami Zobacz załącznik 859563
reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Ktory model z bebetto ?2 latki...zalezy jakie dziecko... moj pierwszy tylko na rowerze w tym wieku biegowym chcial... druugi ma 1.5 roku..i teoche w spacerowce..ale juz tez woli biegac niz siedziec...ale do sklepu nie dojdzie..wiec na pewbo jeszcze bym nie sprzedala...a sasiadka ma 2.5 roczne....i jej sie nie chce biegac za dzieckiem...i wozi je wszedzie...
Zalezy od rodzica i od dziecka.... ja mam wozek i 3 w 1 i wpacerowke..ale z obu korzystam...spacerowka to bardziej na wyjazdy ..malo miejsca zajmuje i ma podstawke wbudowana wlasnie dla drugiego starszego dziecka... a 3 w 1 wygodniejszy na codzien ( bebetto mam..) jest wygodniejszy dla dziecka...i dla mnie..ma dluugi daszek.. miejsce na termos z kawa i wiekszy kosz na zakupy.... wiec ja bym w wieku 2 lat jeszcze nie oddala wózka ani spacerowki parasolki..bo bym jeszcze korzystala na wyjazdach i dluzszych spacerach...
Oczekujaca123
Dziś bylam u ginekologa , to moja pierwsza ciaza i juz mnie polozna poinforowala, ze miedzy 28 a 30tc bede miala podana szczepionke, bo od 1marca wprowadzili, szczepienia w trakcie ciazy, a po to chyba juz nie, ale nie była pewna mowila , ze to w szpitalu decydują, a ona tylko zanotuje mi w karcie ciazy, ze już mialam.Niby z przeciążenia, ale przecież mój brzuch jest tak samo duży, jak u innych babek :-) Miałam kiedyś stwierdzoną chorobę autoimmunologiczną stawów (łuszczycowe zapalenie stawów). Od półtora roku mnie nie bolą tak te stawy, ale mam zwyrodnienia w biodrach i dolnym odcinku kręgosłupa. I przy tej chorobie podobno ma się większe szanse zachorowania na zapalenia więzadeł. A zrobić się nic nie da, bo nie można brać żadnych leków przeciwzapalnych bez ryzyka, że zaszkodzą dziecku.
Ja też jestem hujemna [emoji1] Immunoglobulinę dawali mi po pierwszym porodzie i po poronieniu. Teraz ginekolog już zapowiadała, że w lipcu będę się musiała zgłosić do szpitala na zastrzyk. Mam nadzieję, że darmowy, bo do gin chodzę prywatnie [emoji6]
Oczekujaca123
Gratulacje ;*
monami
Dziś bylam u ginekologa , to moja pierwsza ciaza i juz mnie polozna poinforowala, ze miedzy 28 a 30tc bede miala podana szczepionke, bo od 1marca wprowadzili, szczepienia w trakcie ciazy, a po to chyba juz nie, ale nie była pewna mowila , ze to w szpitalu decydują, a ona tylko zanotuje mi w karcie ciazy, ze już mialam.
Szczepionkę ? Czy immunoglobuline ?
mewa416
Dzień dobry.
Obudziłam się dzisiaj z katarem i lekką gorączką. Do tego wyszło mi zimno na wardze. Ktoś coś brał w takiej sytuacji sama maść powinna chyba wystarczyć? Miałam zimno milion razy więc to całe szczęście nie pierwszy raz.
Witam w klubie... nie mam zimna, ale stan podgorączkowy i straszny ból gardła. Byłam u lekarza dostałam jakieś cudo do inhalacji i spray... podobno to wirus, ale jak się poprawi do piątku to mam przyjść
Oczekujaca123
Zastrzyk immunoglobuliczny zwany tez szczepionka pewnie chodzi o jedno i to samo i podaje się 28-30tcSzczepionkę ? Czy immunoglobuline ?
okruszek.emi
bardzo szczęśliwa mamusia
23 i 3 [emoji6]To super że zdrowa to jest najważniejsze
Ooo już 500 g to który jesteś tydzień ?
reklama
mewa416
Dzień dobry ja dopiero wstałam,nie wiem jakim cudem
Ktróra z Was dziś wizytuje?
Ja po wizycie, Pani doktor stwierdziła że wszystko wzorcowo, szyjka długa, macica luźna jak to ona powiedziała. Był szybki podgląd na USG, ale nawet nie oszacowała wagi ani nic o płci, bo jak mam w piątek połówkowe to się wstrzymamy.... Tyle tylko że Mąż zobaczył dziecia bo przecież ostatnio widział w 11 tc wydawało mi się że wyniki moczu mam ok no ale lekarzem nie jestem i jednak ślad białka w moczu może świadczyć o infekcji. Dostałam furagin i jak wybiorę to mam zrobić znów badanie i się pokazać.