reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Tego nie oglądam bo chce być dobrej myśli, że to nie będzie armagedon :-D
Nastawiam się i bardzo bym chciała naturalnie :-) sn. Boję się cesarki

Ja się cesarki w ogóle nie boje. Boje się za to SN [emoji23]

Ja jutro przed 6 pobudka. Wkłucie, szybki prysznic, kroplowa i mam nadzieje ze od razu zabieg żeby mieć z głowy

reklama
Nie rozumiem kręcenia filmów albo robienia zdjęć podczas porodu tu jeszcze w miarę subtelnie to widać ale nieraz w tych programach różnych telewizyjnych widać jak byk ze normalnie kręcą kamera lub telefonem krocze kobiety ....

Dzięki Bogu ! Myślałam ze jestem sama w tym odosobnieniu :D nie wyobrażam sobie kogokolwiek tam z telefonem, a jeszcze żeby robić z tego artyzm i sesje ughh.
Dla mnie to urodzić i zapomnieć o tym momencie :x

Dzięki Bogu ! Myślałam ze jestem sama w tym odosobnieniu :D nie wyobrażam sobie kogokolwiek tam z telefonem, a jeszcze żeby robić z tego artyzm i sesje ughh.
Dla mnie to urodzić i zapomnieć o tym momencie :x
Ja się bardzo wzruszam przy takich filmach i zdjęciach, oczywiście pokazanych w delikatny sposób. Sama mam nadzieję na piękny poród tym razem, mimo wspomnień z pierwszego...

Ja miałam dla M.gryka/kokos I robale mi się w nim zalęgły.
Teraz muszę zacząć się rozglądać za nowym...na pewno bez gryki.

Slyszalam ze tak sie dzieje ...
My kupilismy piankowy usztywniany po bokach, z jakies niemieckiej firmy niby dobrej, twardy ale to dobrze, ok 200zl kosztowal moge spr dokladnie firme teraz na weekendzie majowym kupowalismy do moich rodzicow na szybko lozeczko z materacem bo zostawialismy syna na 2 noce a jak urodzi sie Dzidek to i tak sie przyda chcielismy tanio i kupilismy materac piankowy z wkladem kokosowym za 100 i jest szokujaca roznica na niekorzysc wiec chyba za dobry trzeba zaplacic wiecej ... ???

Ja się bardzo wzruszam przy takich filmach i zdjęciach, oczywiście pokazanych w delikatny sposób. Sama mam nadzieję na piękny poród tym razem, mimo wspomnień z pierwszego...

No ale dziecko przy tym wszystkim w jednej wannie ? Pomijam względy higieny, estetyki i poczucia intymności ... ale brakuje tu do finiszu tylko żeby łożysko sobie wrzucili w panierkę i na patelnie :x :D

Dziś ja fiksuję. Wydaje mi się że napięcie w brzuchu jakby zmalało. I oczywiście nie czuję żadnych ruchów, bo to dopiero 16 tydzień. Nie pamiętam już czy w poprzednich ciążach też tak świrowałam?
Szalona a co to za kulka metalowa?? Na pewno nie bateria albo coś? Ja się boję takich rzeczy, ale na szczęście moje bardziej nadpobudliwe dziecko czyli syn ;) wsadził sobie tylko raz do nosa patyk o długości 3cm :p I udało nam się go bezawaryjnie wyjąć. Jak to jakaś gładka kuleczka bez żadnego podejrzanego wnętrza to czekać aż wykupka i tyle ;)
Zwykla... do gry w piłkarzyki... 1 kupa byla, czekam dalej :) dzieco sie dobrze czuje wiec nic nie robie

No ale dziecko przy tym wszystkim w jednej wannie ? Pomijam względy higieny, estetyki i poczucia intymności ... ale brakuje tu do finiszu tylko żeby łożysko sobie wrzucili w panierkę i na patelnie :x :D
W wielu kulturach to normalne. Ja tak jak napisałam wyżej, dziecka przy samym momencie porodu bym nie chciala. No i dla każdego intymność ma różne granice, nie mnie oceniać :) ja bym wolała w domu, kameralne, ja mąż, położna niż w szpitalu, gdzie - u mnie na przykład - przez te 36h porodu przewinela się masa osób zaglafajacych mi w krocze.

reklama
Do góry