reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja dziś bardzo intensywny dzień miałam. Jak wyszłam o 12 to na odpoczynek na stałe weszłam po 18 [emoji14] pojeźdźiałam z synem na rowerze, jakieś 4h oczywiście z przerwami. Załatwiłam różne sprawy po drodze...kupiłam deskę do prasowania. Potem mąż ją odebrał. Kupiłam też tą wyciskarke do owoców i warzyw w Lidlu [emoji4] będę próbować...
Zamówiłam ciasto na komunię. Spotkałam się ze znajomą...rety tak mi dzień zlecał...cudnie dziś było. Przyjechało moje zamówienie z Ikei [emoji4][emoji4][emoji4] ech...Ni po prostu dzień pełen emocji i radochy...do tego dużo ruchu i wspaniała pogoda.
Już nie mogę się doczekać jutra.

reklama
No nie obraz się nie chce Cię urazić aleeeee ona centralnie rwie i podrywa Twojego męża ... Nie ma nic do stracenia jest sama i jest osobą która jak wynika nie krępuje sytuacja że ma ten ktoś żonę :angry:

Też bym dostała szalu i nerwów jak to się powtarza ... Oby szybko jej minęło albo oby mąż delikatnie ją uświadomił że to nie stosowne i nie wypada żeby do niego tak wypisywała tym bardziej że jesteś w ciąży i nie możesz się denerwować :) powodzenia ... :biggrin2:
Ja może inne mam podejście, może trochę z doświadczenia to wynika ale ja nie bawiłabym się w delikatności tylko od razu wszystko s...ce wygarnela.... Jak czytam co pisze Jsawww to aż mnie skręca.
Wiem, że praca jest ważna ale w takich sytuacjach nic nie jest ważniejsze dla mnie niż mój mąż i moja rodzina. Ja od razu bronie swego jak lwica i pokazuje innym gdzie ich miejsce w szeregu :) żeby nie było że jakaś wulgarna jestem :) wszystko kulturalnie oczywiście :)

Ostatnia edycja:
Czy któraś z Was jest drugi raz w ciąży i jest ok 16 tyg i 6 dni i nadal nie czuje ruchów ? Bo zaczynam trochę swirowac. Wieczorami i rano staram się coś wyczuć i nic!
Ja jestem kilka dni mniej ale też nie czuje, w poprzedniej ciąży poczułam w 19 tygodniu więc czekam cierpliwie

Czy któraś z Was jest drugi raz w ciąży i jest ok 16 tyg i 6 dni i nadal nie czuje ruchów ? Bo zaczynam trochę swirowac. Wieczorami i rano staram się coś wyczuć i nic!
Ja jestem w drugiej...
17t5d I nie czuję jeszcze ruchów...
Jestem szczupła a łożysko na tylniej ścianie macicy...
Cóż czekam cierpliwie :/

Ja może inne mam podejście, może trochę z doświadczenia to wynika ale ja nie bawiłabym się w delikatności tylko od razu wszystko s...ce wygarnela.... Jak czytam co pisze Jsawww to aż mnie skręca.
Wiem, że praca jest ważna ale w takich sytuacjach nic nie jest ważniejsze dla mnie niż mój mąż i moja rodzina. Ja od razu bronie swego jak lwica i pokazuje innym gdzie ich miejsce w szeregu :) żeby nie było że jakaś wulgarna jestem :) wszystko kulturalnie oczywiście :)
Dokładnie!

To jest taki babsztyl ze ona przed nikim nie czuje respektu , potrafi podejść i przy mnie rzucać się na szyje dla mojego męża ze go tak dawno nie widziała, a mnie traktować jak powietrze .... ja się obawiam ze teraz jak i tak te hormony szaleją to ja opieprze porządnie i ze zaszkodzę tym tylko ....
Współczuję sytuacji. Babka chyba jakaś nie ten teges...

Wiecie co dziewczyny? Zaczął mi rosnąć brzuszek i wcale nie czuje się z tego powodu dobrze. Przestałam się mieścić w swoje ulubione jeansy, sukienka w której miałam iść na majowe wesele już się nie nadaje. Jak tu się czuć atrakcyjnie skoro pasują na mnie dresy i leginsy ciążowe? Zobaczyłam się na zdjęciach z weekendowego wyjazdu i się zalamalam. Przymierzylam dzisiaj wszystkie ciuchy z szafy i nie mieszcze się w nic w czym czułambym się atrakcyjnie i kobieco :(
A ja kompletnie nie mam zadnych kompleksów z powodu większego brzuszka :D wręcz przeciwnie! I czekam na zmianę garderoby :D

reklama
Ja skończyłam 17 tydzień wczoraj i nie czuję ruchów... Fakt że w ciąży byłam 10 lat temu, tak sobie tłumaczę że organizm zapomniał ;) pocieszam że jest jeszcze czas. A kiedy byłaś w ciąży, dużo czasu minęło?

Ja dziś 18+0 i też cisza nic . Czekam dalej .
1 dziecko .

Do góry